Гости Guest Написано Октобар 4, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 4, 2014 .. у смислу да сем њега нема никога у храму. Има таквих случајева колико хоћете (да не улазимо сада у све те разлоге). Да ли има икаквог смисла да служи сам, да сам одговара на јектеније, да сам себи каже "Мир свима" и "и духови твојему", да сам себи чита јеванђеље а да говори "смерно стојмо" итд, итсл... Шта мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Ako je Liturgija=zajedničko delo, ne shvatam da li ima smisla da je sveštenik služi sam sebi Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Бар један да буде уз свештеника. Значи, не може сам да служи. Kaludjerovic Sreten and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Шта да раде они свештеници који, а дешава се и то, немају никога у цркви? Да ли треба да не служе или како? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Pa moze kad bas nema nikog drugog, crkva je uvek puna andjela dok se sluzi bozanstvena Tajna... Kaludjerovic Sreten and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 У друштву је увек боље , боље је да буде црква пуна народа , нарочито деце. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Pa moze kad bas nema nikog drugog, crkva je uvek puna andjela dok se sluzi bozanstvena Tajna... А коме онда да каже "Мир свима"? Све молитве се говоре у множини, како је онда могуће да служи сам, упркос томе да верујемо да је црква пуна анђела? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 А коме онда да каже "Мир свима"? Све молитве се говоре у множини, како је онда могуће да служи сам, упркос томе да верујемо да је црква пуна анђела? Drugim recima, ti predlazes da svestenik ne sluzi kad nema naroda? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука