Jump to content

Може ли свештеник сам да служи Свету Литургију?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

.. у смислу да сем њега нема никога у храму.

Има таквих случајева колико хоћете (да не улазимо сада у све те разлоге). Да ли има икаквог смисла да служи сам, да сам одговара на јектеније, да сам себи каже "Мир свима" и "и духови твојему", да сам себи чита јеванђеље а да говори "смерно стојмо" итд, итсл...

Шта мислите?

Подели на овим сајтовима

Бар један да буде уз свештеника.

Значи, не може сам да служи.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Pa moze kad bas nema nikog drugog, crkva je uvek puna andjela dok se sluzi bozanstvena Tajna...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

У друштву је увек боље , боље је да буде црква пуна народа , нарочито деце.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pa moze kad bas nema nikog drugog, crkva je uvek puna andjela dok se sluzi bozanstvena Tajna...

А коме онда да каже "Мир свима"? Све молитве се говоре у множини, како је онда могуће да служи сам, упркос томе да верујемо да је црква пуна анђела?

Подели на овим сајтовима

А коме онда да каже "Мир свима"? Све молитве се говоре у множини, како је онда могуће да служи сам, упркос томе да верујемо да је црква пуна анђела?

Drugim recima, ti predlazes da svestenik ne sluzi kad nema naroda?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...