Jump to content

А кад вели Завјет нови, први је учинио застарјелим

Препоручена порука

Јер је ово завјет који ћу начинити с домом Израиљевијем послије онијех дана, говори Господ: даћу законе своје у мисли њихове, и на срцима њиховима написаћу их, и бићу им Бог, и они ће бити мени народ.

И ниједан неће учити својега ближњега, и ниједан брата својега, говорећи: познај Господа; јер ће ме сви познати од малога до великога међу њима.

Јер ћу бити милостив неправдама њиховима, и гријеха њиховијех и безакоња њиховијех нећу више спомињати.

https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=58&chap=8

Како разумијете ове ријечи?

Подели на овим сајтовима

Potpuno je ispunio stari zavet koji nije zastareli no ispunjen samim ovaploćenim Božanskim Logosom,prisnije rečeno Sinom Božjim.

Novi zavet jeste Sin Božji i blagodat njegova koja oprašta grehe i koja uvodi preko Bogočoveka,samog čoveka na preumiljenje (opet blagodat) i usinovljenje.

Ovaj Bog nema kraja niti u Tvorevini svojoj niti van nje. (što ne bi trebalo slivati jedno u drugo)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Da dodam još,da Sveti Duh jeste upravitelj Crkve čija je glava Hristos ali istinsko Carstvo Božje može biti samo preko Sina Božjeg,odnosno preko Tela i Krvi Isusa Hrista.

Dodatak za one koji govore da Duh diše gde hoće a pri tom misle i van Crkvene zajednice,odnosno van Svetih Darova Sina Božjeg.

To je "novina" blage vesti,Jevandjelija.

Подели на овим сајтовима

"И ниједан неће учити својега ближњега, и ниједан брата својега, говорећи: познај Господа; јер ће ме сви познати од малога до великога међу њима.

Јер ћу бити милостив неправдама њиховима, и гријеха њиховијех и безакоња њиховијех нећу више спомињати."

Како разумијете ове ријечи, да ли се оне односе на ово вријеме које ми живимо?

Подели на овим сајтовима

"И ниједан неће учити својега ближњега, и ниједан брата својега, говорећи: познај Господа; јер ће ме сви познати од малога до великога међу њима.

Јер ћу бити милостив неправдама њиховима, и гријеха њиховијех и безакоња њиховијех нећу више спомињати."

Како разумијете ове ријечи, да ли се оне односе на ово вријеме које ми живимо?

Ja mislim da se odnose ne baš ravno na ovo vrijeme u kojem mi živimo a ni na posljednja vremena samo kako mnogi zamišljaju već ustvari na prelomno, mezno, medjno (medja, granica), granično vrijeme - Isusovo vrijeme u kojem su živjeli on, apostoli, Ananija, Kajfa, Poncije Pilat, Rimljani i Izraelci i svi još tada nepokršteni prije 2.000 godina a koje je još u toku. Što je izvjesno je jedino to da se vremena posljednja bliže ili mogli bismo to reći rječnikom Salvadora Dalija, ona se bliže nama, ona se udaljavaju od nas i ona su u nama istovremeno. Zavisti to na nama i na Božijoj volji i milosti tj. našem uskladjivanju ili neuskladjivanju se volji Božijoj i našoj saradnji ili nesaradnji sa Bogom. Ona se od nas udaljavaju ili nam se približavaju, svaki trenutak se to mjenja i svaki čas je to drugačije, mi ne znamo gdje tačno, kako i koliko ali zna to Bog. Matematičkim ili fizičkim rječnikom imamo tu jednu konstantnu - Boga, jednu promjenljivu - nas ljude i jednu nepoznatu - to vrijeme koje nam zbiva. Bog zna sve a mi znamo Boga (trebali bismo ga znat) ali nažalost ne svi. U svima otkucavaju ti satovi, minute, sekunde, nekom na vječno spasenje a nekom na vječnu propast.  Probudite se! Taj srećan čas spasenja je nastao, taj prelom iz propadljivosti do besmrtnosti se ostvario a nalazi se u nama, u svakom od nas: Hristos, pokajanje, krštenje, spasenje!

Pokajnička postni barokna pjesma - Gdje tako brzo idemo? O zaludnosti svijeta.

V.K Holan Rovenský - Kde tak rychle jdeme?

https://www.pouke.org/forum/topic/34869-barokna-muzika/?p=1174995

Top 5 Salvador Dali Inspired Melting Clocks | hayneedle.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Подели на овим сајтовима

.... vremena posljednja .... ... Ona se od nas udaljavaju ili nam se približavaju, svaki trenutak se to mjenja i svaki čas je to drugačije, mi ne znamo gdje tačno, kako i koliko ali zna to Bog. Matematičkim ili fizičkim rječnikom imamo tu jednu konstantnu - Boga, jednu promjenljivu - nas ljude i jednu nepoznatu - to vrijeme koje nam zbiva.

^ ^ ovo mi se sviđa!! teorijski poslednja vremena ne moraju doći, ali ...

što se tiče pitanja iz prvog posta, čini se da bi se moglo shvatiti kao da oni judeji koji nisu u Isusu nisu prepoznali Hrista imaju za pravo bar prema porukama iz tih navedenih rečenica. ipak verujem da ima i drugih mesta u Starom Zavetu koji bi kompletirali značenje. kažem verujem ne zato što poznajem Stari Zavet, naprotiv, već što verujem da je 'priča' (oko) Novog sve samo ne takva da je smemo ignorisati, (imo) naprotiv.

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...