RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Нису уопште ретки, чак су у већини,а млађи војни пензионери деле судбину, као и свих других пензионера у овој земљи... Не знам где је тачно та пошта, могуће да је у близини насеља где доста њих живи, као што си рекао, па изгледа да их је много више него што заиста јесте. Долазили су ми војни пензионери пре једно две године јер се њихова основица није усклађивала 4 године ако се сећам цифре, док се основица за цивилне пензије усклађује на сваких неколико месеци (6 ако се не варам). За те који имају пензије стечене по старом систему, то је неосетно, али овим новима то много значи. Организовали и нека удружења своја, подносили тужбе и остало. Сад су за стално прешли у цивилни фонд, па се и то решило, али их стално нешто шиканирају. Само хоћу да кажем да уопште нису привилеговани, а ти који су у СФРЈ стекли пензије имају ненормално веће пензије од свих из СФРЈ, па и од твоје мајке, јер је такав систем био, од њих су стварали посебну касту. Али њих више уопште није толико много. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 На крају, још једна у низу увреда упућених и мени између осталог, Dragi brate Milane, ti si vjerovatno uznapredovao u hrišćanskoj vrlini pa si došao u stadijum uvreda i napada spolja. Forum ti po mom mišljenju može biti dušekoristan. Imam povjerenja da možeš to iznijeti. Teško državi koja nema dobru i dobro motivisanu vojsku (i materijalno između ostalog). Kao nesretna BiH. Vidjeh nekad neku temu tipa 'čemu služi mit o srpskom vojniku' ili tako nešto... Zabrinuh se načisto.. ima li srpskog duha još, patriotskog, šta neće izumiti još taj duh koji je stvorio odnarođenu inteligenciju. Mi Srbi mnogo šta nemamo i ništa ne valjamo, ali imamo (imali smo) dovoljno junaka kad zagusti. Niko nema takvu priliku u odsudnom trenutku da pokaže čojstvo i junaštvo, kao vojnik. Da položi dušu svoju za prijatelje svoje, za bližnje i slabije. Jer nismo mi hrišćani 'propovjednici smrti' tj.zagrobnog života, cijenimo i ovaj život i normalne ljudske vrijednosti. (Ženski emotivan offtopic, ne zamjerite mi 8086.gif ) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Али ето,дао сам пример своје мајке,која је исто радили у Сфрј-у, а разлика је абнормално ненормална... Па сад и моја ташта треба да буде кивна на два девера и зета што они имају абнормално велику пензију како мислиш ( а није ), а она као и твоја мајка, радила читав век у трговини, увек на минималцу и има пензију 16 и нешто хиљада... Мислим, слажем се да постоје разлике, али мислим да је војска последња адреса на коју треба да се истресате... То исто ко и оне чувене чистачице из урбаних легенди, која нпр. код тебе у Телекому има 30000, ау неком министарству и до 50000... Па рачунај колке ћеим бити пензије... А кад се прича о увођењу платних разреда, увек има негативних реакција и гласнијих противника.. Ко и за попове и плате... Како год, само кажем да грешите и да је војска последња адреса... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Sto se tice junaka, negde danas procitah da su kod nas sad jedini vitezovi navijaci A sto se tice oficira, svi znamo da su bili privilegovni u SFRJ nenormalnom platom i uglavnom su dobijali stanove. Ja sam imao tetka koji je bio potpukovnik i ziveo je kao bubreg u loju. Doduse, zatekao ga je rat, a stan koji je imao u Sarajevu je zauzeo neki musliman i dan danas nisu dobili stan nazad. Tako da je samo prvu polovinu zivota tj. radnog veka uzivao. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Сад су за стално прешли у цивилни фонд, па се и то решило, али их стално нешто шиканирају. Није се решило и неће се решити, јер држава нема пара.. Нема то везе са усклађивањем пензије на 6 месеци, него са чињеницом да је 2000 и неке, када су војне пензије биле у склопу војног буџета, повећана плата војсци, а за пензионере није обрачуната повишица од 11, 06% И то је са каматама нарасло на неке цифре које држава не може да исплати, због нечије осионости тада и непоштовања закона RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Само хоћу да кажем да уопште нису привилеговани, а ти који су у СФРЈ стекли пензије имају ненормално веће пензије од свих из СФРЈ, па и од твоје мајке, јер је такав систем био, од њих су стварали посебну касту. Али њих више уопште није толико много. Да не буде забуне,ја највише причам о времену сфрј-а и тадашњег стања и привилегија која је војска имала,а имала је,сам си рекао да су били посебна каста... Данас сем политичара и тајкуна,нико нема никакаве привилегије у овој држави... Nevena Zec, nana and feeble је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Да не буде забуне,ја највише причам о времену сфрј-а и тадашњег стања и привилегија која је војска имала,а имала је,сам си рекао да су били посебна каста... Данас сем политичара и тајкуна,нико нема никакаве привилегије у овој држави... 100 % tačno Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Није се решило и неће се решити, јер држава нема пара.. Нема то везе са усклађивањем пензије на 6 месеци, него са чињеницом да је 2000 и неке, када су војне пензије биле у склопу војног буџета, повећана плата војсци, а за пензионере није обрачуната повишица од 11, 06% И то је са каматама нарасло на неке цифре које држава не може да исплати, због нечије осионости тада и непоштовања закона Нисам их преузео, нису ми више долазили па сам мислио да су решили, причао сам по сећању. Јесте ли их тужили, шта је било са тим на крају? Колко је мени познато, донета била нека одлука, шта је било с тим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Нисам их преузео, нису ми више долазили па сам мислио да су решили, причао сам по сећању. Јесте ли их тужили, шта је било са тим на крају? Колко је мени познато, донета била нека одлука, шта је било с тим? Мене то не следује, јер сам пензионисан по новом закону од 2009. године.. Али следује све остале пензинере.. Нисам се много бавио тиме, али онолико колико знам од ових мојих декица из Удружења пензионисаних пилота, ствар је дошла до тога да је Уставни суд дао позитивно мишљење, неки судови у Србији који су водили поступак су донели пресуде, али шта вреди кад држава нема пара... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Јесте ли их тужили, шта је било са тим на крају? Ти то нудиш услугу? Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ти то нудиш услугу? Јок бре, били људи онда код мене, нису више дошли, тек се сад и сетио приче, и то видиш да се нисам до краја ни сетио, него чуо да има нека одлука нешто, па ми Ракић разјаснио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ти то нудиш услугу? Ajde sad kvariš poso ovde sad čovek. Znaš kakvi su advokati pokvareni. Plan je bio da sada pokaže zainteresovanost i brigu za te ljude i onda da oni pomisle, vidi čovek se interesuje to je pravi advokat za nas. RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука