Зосима Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Везано за број припадника војске...50 хиљада је пуно,ако се томе дода бар пет пута више војних пензионера,јер официри рано иду у пензију,а живе ко корњаче,јако дуго,јер ништа радили нису,а њихове пензије у просеку на друге, су дупло веће,онда сами закључите који је то издатак за земљу... Што се тиче доласка Путина,какав све евро-амерички шљам ,шета.и борави у овој земљи,он је радо виђен и добро-дошао гост... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Везано за број припадника војске...50 хиљада је пуно,ако се томе дода бар пет пута више војних пензионера,јер официри рано иду у пензију,а живе ко корњаче,јако дуго,јер ништа радили нису,а њихове пензије у просеку на друге, су дупло веће,онда сами закључите који је то издатак за земљу... Што се тиче доласка Путина,какав све евро-амерички шљам ,шета.и борави у овој земљи,он је радо виђен и добро-дошао гост... На офтопик питање-офтопик одговор Не знам на почетку, како те није срамота овако нешто да кажеш... Мислим на то да људи живе к`о корњаче и то... На крају, још једна у низу увреда упућених и мени између осталог, јер сам и ја пензионер, ал` добро, после Барона и Драгог, навикне се човек... Видиш како грешиш... Није 50000 активних припадника војске пуно... Корисника војне пензије има таман толико колико припадника војске... Око 50000 мој Зосима... Умиру људи, падају покошени као снопље... Мало је остало оних "корњача" које помињеш... Даље, војна пензија је (премда та категорија више у начелу не постоји, јер нас "пребацило" од 2011.или 12. године, не сећам се више, на Републички ПИО) је као и у великом броју случајева у цивилству, јасно спрегнута са стажом и стручном спремом... У бројку од 50000 "војних пензионера", улази око 26000 старосних, око 7000 инвалидских и око 16000 породичних пензионера... Предлажем, да не би били издатак за земљу како кажеш, барем ове две последње категорије да им се одузме пензија... То су ионако инвалиди и женска чељад-удове, они се не могу бранити од таквих хероја са замеркама које и ти имаш... Мало ће тежи случај бити са барем пола од ових 26000 старосних оензија, јер је доста њих још у снази, па тако, да би надоместили своје ионако велике пензије, чувају поште, банке, разносе храну по фаст-фудовима итд... Све да би побољшали своје велике пензије.. На њих ћете мало теже да ударите... Шалу на страну, ако изузмемо оно инвалидских и породичних пензија које се посебно обрачунавају и сразмерно су мање у односу на редовне војне пензије, враћам се на стручну спрему и године стажа... У војсци не постоји НКВ, ПКВ, трећи степен и сл... Само ССС, ВШС, ВСС и даље... Старешински кадар војске, односно њени пензионери је распоређен отприлике око 60% факултет (у том боју су специјалисти, магистри и доктори), 15% ВШС и 25 % ССС... Сви они, односно већина пензионисани са 40 година стажа. Уколико је неко отишао са мање година стажа, по сили закона у складу са реформама и смањивањем војске (као ја), пензија му је сразмерно умањена од првобитних 85% које те следује чини ми се ако одеш у пуну пензију... Ја рецимо са 27 година стажа око 67% пуне пензије... Идемо даље Поменуо си да млади иду у пензију... Па сад, малдост је релативна категорија.. Пре две три године, у Фонду СОВО у Крунској (војно социјално, тамо ми пензионери војни оверавамо књижице), затече се Фрањо Михалић, такође војни пензионер.. Са својих 90 година, био је млађи духом барем од пола нас који смо чекали у реду... Дакле, та страшна реч, "бенефицирани радни стаж", која тако "чачка" и неда мира многима од вас цивила... Редом, бенефицирани радни стаж у војсци имају све старешине, али: - штапски официри и подофицири у командама, тзв. салонски официри 12/14, што ће рећи да им се за једну годину додаје још два месеца, - сви остали официри и подофицири у трупи, имају 12/15, односно на годину имају 3 месеца више... - официри и подифицири који обављају специфичну службу (пилоти, летачко особље, падобранци, специјлаци, диверзанти, подморничари (премда се то нас више не тиче јер немамо подмнорнице), укрцани на бродове дуже од месец дана, старешине које раде са опасним материјама, на савку годину добију још 6 месеци стажа по формули 12/18... Ако треба да образлажем потребу бенефицираног радног стажа кроз призму стреса на послу, напора, прекоманди, узбуна, терена и сл.., није проблем рећи ћу... Не знам да л` је остало још нешто, сем твог јадног сатава... Ах, да... Вредно је помена да неколико хиљада воијних пензионера свих категорија нема никакво ршенео стамбено питање... Ако те интересује број, могу ти рећи тачну цифру... Ево ја сам рачунао за себе, ако се станови буду делили овом динамиком колико држава може да додели, ја ћу га добити за једно 30 година, ако будем жив... Још да напоменем, термин "дати стан", "дали стан" је само еуфемизам... Нико ти стан не даје, него ти се одбија од плате сваког месеца,а када га и добијеш, онда потпишеш уговор са Грађевинском дирекцијом Србије и плаћаш још око 8000 динара месечно следећих 25 година, зато што су ти дали стан... Тих 70-ак евра је свакао барем упола мање од просечних кирија на територији читаве Србије, али је поента да се и даље плаћа нешто што ти је дато.. Што се тиче плата тренутно у војсци ти би по годинама, ако имаш ВСС био мајор, односно заставник ако имаш ССС. Ако изузмемо летачку службу, рецимо да си официр пешадинац, као мајору, плата ти је око 62000, а као "заћи" 45000... Кда би био пилот, имао би око 80000, односно као летач механичар или стрелац или навигатор око 52000 хиљаде (7000 више на оних заставничких 45000). Истине ради, пошто не би имао стан, добијао би око 11000 динара са женом и двоје деце, ал пошто си ти самац следује те 7000 динара. Толико ти војска даје јер немаш стан... Док се и то не укине... И истине ради, добијеш још пар хиљада у зависности од гарнизона. Ови који сзу у Београду, добију Бус Плус цену, а они који раде нпр. у Батајници добију око 7000 динар, па вољ им тиме да се возикају својим аутом до посла, воља им да купе Бус плус исто, или да закупе аутобус из насеља где живи више њих па да га плате на месечном нивоу да их вози на посао... Ти пошто си из Земун Поља, добио би вероватно пола ове суме... Е сад, не мораш ти овде нама јавно, и не очекујем после свега, али узми онако сам са собом, па упореди своју плату и примере које сам ти навео... Свакако хвала на констатацији да сам издатак за ову земљу и да ништа радио нисам... О корњачама други пут... Avocado, Дијана., Rašo and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Vojska je uvek bila trn u oku,zamislite da se 11 puta selite u toku 20 godina od rodjenja i da uspete još da napapirčite i ratni staž i još niste prešli 20 godina. lepo el da? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ракићу,можда би било паметније да си избрисао пост,као што јеси,али си га ипак вратио ?! Овако,ја не знам колико ти познајеш локације војних станова у Бгд-у, али рецимо ти је познато да у 60-тим блоковима их има баш много...има још доста локација Церак нпр ,Бањица и много других... Оно што је тебе погодило, а искрено говорећи је тачно,не односи се на млађу гарду и српску војску,већ пре свега на војне пензионере који су то стекли још у сфрј-у... Установа звана "Пошта" је велики социолошко-друштвени феномен,тамо можеш,дојк стојиш у реду,свашта да чујеш и видиш...а видиш гомилу баш тих војних пензионера,и кад чујеш њихове цифре од стотини и више хиљада, а изгледа ко авион за своје године,и још држи руке позади,из навике,онда ти дође мука...у том смислу сам рекао да живе ко корњаче... Друго ,лечени су пажени и мажени ко нико други,са свим својим из уже и даље фамилије,Вма је и дан данас најбоља здравствена установа...тешко да је неко од њих без стана, а у то време су се служили фиктивним разводима и добијали по два и тако то... О летовалиштима,бањама и осталим бенефицијама и погоднстима,да не причам... И кад је требало прећи са мирнодобских на војни терен,све ратове смо изгубили и од слабијих и јачих "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Zosima ipak se baviš poluistinama po ovom pitanju,ako hoćeš drugarski da mi veruješ. Rašo је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Zosima ipak se baviš poluistinama po ovom pitanju,ako hoćeš drugarski da mi veruješ. Драга децо,чика Зосима има 48 година, ово о чему причам је време кад сте ви били јако мали или се нисте ни родили, ја знам да је бата Ракић свима драг и много га волите,и ја исто , али нема потребе да сад неком повлађујемо из тог разлога, ово је ваљда отворени форум,ја немам намеру ,али заиста никог да вређам и понижавам,али неке чињенице могу изнети,за које сматрам да су тачне и истините... Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Али и даље то "не улази" у 5 пута више колико си поменуо... Ја ти заиста кажем, корисника војне пензије има 50000. Све сам ти остало објаснио... Ако хоћеш разуми, ако имаш нека друга сазнања, ја у то не улазим, нити могу да га променим.. Ево ја ти тврдим да се није могло добиоти два стана на легалан начин.. Али, ако боље знаш, ок. Што се тиче лечења, опет грешиш душу... Видиш, ВМА је већ неколико година отворена и за цивиле, а ми војници не можемо да се лечимо нигде другде него на ВМА... Капираш... Ја не могу да одем у КЦ Србије, злу не требало... А ти код твог лекара можеш да тражиш и упут и за ВМА... Но нема везе, најбоље војне пензионере побијте, почев од тих корњача у Блоку 60, па до нас најсвежијих, војску распустите, па да Србији сване... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 И кад је требало прећи са мирнодобских на војни терен,све ратове смо изгубили и од слабијих и јачих Јер су наредбе "крени стани" давали политичари који су имали рачуницу да воде рат који траје а не који ће се добити, а после се са најјачом војном силом икада закачили политичари, који нису имали визију како земља треба да иде даље, и поотпуштали су све који су им се противили у том лудилу, који су се налазили једино у Војсци. Ал удри по униформи, зато и служи, да се све одмах закачи на њу. Rašo, Фидер and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Драга децо,чика Зосима има 48 година, ово о чему причам је време кад сте ви били јако мали или се нисте ни родили, ја знам да је бата Ракић свима драг и много га волите,и ја исто , али нема потребе да сад неком повлађујемо из тог разлога, ово је ваљда отворени форум,ја немам намеру ,али заиста никог да вређам и понижавам,али неке чињенице могу изнети,за које сматрам да су тачне и истините... Zoske nisma ja samo od koske, ja sam pisao o sebi svaku reč a ti o saznanjima čekajući red u pošti da platiš račun. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Пошто је на једној другој теми брат Зосима изнео једну примедбу која везе са темом нема, да не би спамовали ту постојећу тему, ево нове, па распалите... Дакле, да ли мислите, а спрам онога колико уопште знате о војсци, да су војници као активни, а и после када оду у пензију, привилегованији од других грађана наше Републике? Некада и сада... Pa naravno da su privilegovani i to od zosketa. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Zoske nisma ja samo od koske, ja sam pisao o sebi svaku reč a ti o saznanjima čekajući red u pošti da platiš račun. Немој да подцењујеш живи контакт са људима,поготово на местима где смо сви заједно, а онако успут,тетка ми радила у пошти,и знам колико су им пензије биле... Па добро,ето код мене у телефонској централи,једно време као портир ,радио је пензионисани пуковник(било је још војних и полицијских пензионера на обезебеђењу)... Кад смо га питали ,што бре човече радиш,имаш огромну пензију,пусти млађе,он рече "досадно ми кући" Уосталом питајте своје родитеље,како су живела војна лица у Сфрј-у И само за крај,ја нисам љут толико на војне пензије, већ сам бесан што је моја кева целог живота диринчила у трговини за пензију испод 20 хиљада... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Немој да подцењујеш живи контакт са људима,поготово на местима где смо сви заједно, а онако успут,тетка ми радила у пошти,и знам колико су им пензије биле... Ради се о војним пензионерима који су своје пензије стекли у СФРЈ, где су им коефицијенти били ненормално виши од обичних, јер су били у посебном пензионом систему, са својим, посебним правилима. Њих има и даље, али су веома, веома, ретки, и дају ненормално нереалну слику. Млађи војни пензионери, из СРЈ, СЦГ и Србије, значи већина њих који су били у претходним ратовима, о томе могу само да сањају, и живе у катастрофалним условима. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ради се о војним пензионерима који су своје пензије стекли у СФРЈ, где су им коефицијенти били ненормално виши од обичних, јер су били у посебном пензионом систему, са својим, посебним правилима. Њих има и даље, али су веома, веома, ретки, и дају ненормално нереалну слику. Млађи војни пензионери, из СРЈ, СЦГ и Србије, значи већина њих који су били у претходним ратовима, о томе могу само да сањају, и живе у катастрофалним условима. Нису уопште ретки, чак су у већини,а млађи војни пензионери деле судбину, као и свих других пензионера у овој земљи... Али ето,дао сам пример своје мајке,која је исто радили у Сфрј-у, а разлика је абнормално ненормална... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Једна особа из моје шире породице је војни пензионер, пензионисао се са 50-60 година, не бих реко да је икако привилеговн. Дао је овој земљи много тога за сво време његове службе, заслужио је да старост проводе у миру. А ради свакодневно, војничке навике не посустају, стално нешто чачка по дворишту, бави се пољопривредом и одржава воћњак. Ткође један породични пријтељ, он се пензионисао мало раније, ратови и глупости су узели свој данак код њега, он је сада алкохоличар. Иначе, нажалост брилијатан човек. Дакле, не бих рекао на основу мог узорка да имју неке привилегије. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Немој да подцењујеш живи контакт са људима,поготово на местима где смо сви заједно, а онако успут,тетка ми радила у пошти,и знам колико су им пензије биле... Па добро,ето код мене у телефонској централи,једно време као портир ,радио је пензионисани пуковник(било је још војних и полицијских пензионера на обезебеђењу)... Кад смо га питали ,што бре човече радиш,имаш огромну пензију,пусти млађе,он рече "досадно ми кући" Уосталом питајте своје родитеље,како су живела војна лица у Сфрј-у И само за крај,ја нисам љут толико на војне пензије, већ сам бесан што је моја кева целог живота диринчила у трговини за пензију испод 20 хиљада... ti ništa nisi razumeo pa neću ni da pričam dalje. aj da dodam i ja kevu u celu priču kako se vojnim helikopterom spušta u ustaški zagreb da bi dalje do ljubljane po poverljive dokumente (naprimer) o sebi neću. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука