Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Да ли знате како се правилно ословљава ђакон у Цркви и ван ње? а.ђаконе б.оче-ђаконе или в.оче heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ... и објасните зашто тако мислите. heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 На више мјеста сам читао да се ословљава са ''оче ђаконе''... не знам. Иначе, лично сам у контакту само са једним ђаконом, који ми је био професор у Музичкој школи прије пар година, тако да смо остали у односу: професор- ученик... 0104_cheesy т.ј. још увијек га ословљавам са ''проф. Михаило'' 0104_cheesy 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Оца Серафима, док је био ђакон звала сам "Брате Сафир" јер нисам могла запамтити "Серафим" :smiley: Али нисам послије ни говорила "Оче". Звала сам га само Серафим, јер ми је рекао реци како осјећаш, и ословљавај ме тако. Били смо баш "раја" .И сада смо. Само што не живим више близу. Много ми је помогао, и има моје најдубље поштовање, и љубав до краја. Сада је јеромонах, диван човјек, брат, пријатељ..све. И слава Богу, и хвала Му, што ми даде за живота мога такву личност, и такав ослонац. Е сад, друге које слабије знам, хм, па ђаконима кажем "Брате (име)"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Па и ја мог исповиједника зовем само по имену, без ''оче'', просто имамо такав однос,а и познајемо се прилично времеа.... Као и још одређене свештнике, с којима сам у блиском односу... Оне, које зам мало слабије и сл, свакако ословљавам са ''оче.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Оче ђаконе,тако сам чуо да неки монаси и владике ословљавају ђаконе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Иначе, мислим да су одговори и под а) и б) и в) тачни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Оче ђаконе, тако сам гледао на ТВ-у У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Оче ђаконе - ни "оче" без ђаконе,ни ђаконе без "оче". То је најправилније. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Оче ђаконе и оче(име) "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ...доста њих сам чуо мислим на свештена лица да ђакона ослове само са ''оче'' :smiley: Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ...????? ??? ??? ??? ?????? ?? ???????? ???? ?? ?????? ?????? ???? ?? ''???'' :smiley: ? ??,??? ?? ?? ??????????. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bluesman Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 ?? ?? ????? ???? ?? ???????? ????????? ????? ? ????? ? ??? ??? ?.?????? ?.???-?????? ??? ?.??? ?????, ?????? ?? ?? ???????? ? ??? ?) ? ?) ? ?) ?????. Pozdrav svima! Ina?e, ja mislim da je ta?an odgovor pod - a) ali i pod - ?) :smiley: a odgovor pod ?) bi bio: brate djakone a evo i zašto: oslovljavanje podrazumeva da je to jedan odnosni pojam. A djakon ne može da bude nekome duhovni otac. To može da bude episkop, prezviter, iguman (koji je duhovni otac svome bratstvu)... Ali djakon ne, on ne može sam da služi sv.Liturgiju, pa zato ni obra?anje sa "o?e" nema smisla jer u ikoni?nom smislu on to i nije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Ево слике што је Меда поставио у једном ПДФ-у. Заправо права титула једног ђакона је : часни отац ђакон Александар (пример) "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Фебруар 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 ??? ????? ??? ?? ???? ???????? ? ?????? ???-?. ??????? ????? ?????? ?????? ?????? ?? : ????? ???? ????? ?????????? (??????) ??? ?? ??????? ??? ?? ???????? ???? ?????????. ??? ??? ??????, ????? ?????????? ?????, ????????????? ??????????? ?????? ?? "?????", ??? ?? ?????????? "????????"...? ??? ???? ?? ???? ????? ? ????? ?????. ???????, ??? ??? ????? ????? ??????????? ?? ???? ?? ????? ???? ? ????? (???. ?????????? ? ????? ??????? ? ????? ? ?????? ???? ?????? ???? "????? ??????????" - ???? ???? ?????!....??? ????? ?? ?? ? ??????). ?????????? ??????????? ?????? ?? "???". ?????? ???? ??? ????? ??????? ????? ?????. ? ????? ?? ??? , ??? ??? ??????? , ????????? ? ???????. "??????" ?? ????? ? ????? ???????????, ??? ??? ?????????? ????? ?? ?????? "??????????" ??? "????????" , ???? "???" ? "???? ???????????????" ??? "???????" ???? ? ?????? ?? ?????? "??????" ???? "???". ??? ????? ?? ??? ???? ???? ???? ???? ?? ???????? (?????,?????????,???????) ? ????? ?? ????? ????? ?? ???? ???????? (?????, ??? ? ???? ???????????????). ??? ? ??????? ???? ?? ?? ???? ???! ???? ??? ?????? ?? ??.????????? ??? ???? ? ????????? ?? ??????????? (??? ???? ?? ??????? ????????!) ?? ????: "??? ?? ?????? ?? ???????????? ? ??? ?????? ?????? ????? ????????????, ? ?????? ?????????, ??? ???? ? ?????.....". ??????, ?????????? ? ??????? ????????? ?? ?? ??????? ?? "???????" - "??????". ??? ?? ???? ??????????????? ???????? ??? ??? "???-??????", ?????? ???? ?? ?? ?? ?????????...?????? ?? ? ?????????? ?? . ??? ??? ??? ?? ?????? "???-??????????" ???? ?? ?????? ?? "???-??????"....???, ??? ??? ???????, ????? ?? ??? ? ????? ?? ????????... ?????, ????????????? ?? ???? "???". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука