Никола Поповић Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Много пута сам размишљао о недостацима и манама уговореног брака који је код нас функционисао регурално до пре 30 година. А пре 50 година је то била стварност већине младих људи... Како време тече, почињем да увиђам да ,,слобода" није донела неке олакшице и не могу да се не запитам, како би данас изгледао уговорени брак? Шта бисмо радили да морамо да се повинујемо својим родитељима и уђемо у свету заједницу са неким кога чак нисмо ни познавали? Знам да смо ово гледали у филмовима, али... Шта бисте ви урадили? Да ли бисте били послушни или бисте били бунтовник? Шта уопште мислите о уговореном браку? verum est in beer and Баба је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Robija za većinu supružnika. Šta ako su potpuno različiti ? Ne mogu nikako da se uklope, nema ni fizičkog sviđanja...robija, ta reč svetli kad pomislim na ugovoreni brak. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Robija za većinu supružnika. Šta ako su potpuno različiti ? Ne mogu nikako da se uklope, nema ni fizičkog sviđanja...robija, ta reč svetli kad pomislim na ugovoreni brak. А шта ако човек није довољно способан да располаже својом слободом, па никад не нађе себи супружника? Мука цео живот. Ронин, Никола Поповић, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Robija za većinu supružnika. Šta ako su potpuno različiti ? Ne mogu nikako da se uklope, nema ni fizičkog sviđanja...robija, ta reč svetli kad pomislim na ugovoreni brak. Да, разумем те. То је дефинитивно истина. Али за многе, дакле многе, ово решење је баш функционисало. У тим тренуцима они су своју вољу потпуно предали својим родитељима, а у заједници су се трудили да буду што бољи и да она успе. Мислим да ово није утопијски, јер много лепих бракова је било такође. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Да ли бисте били послушни или бисте били бунтовник? Побего бих у намастир. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Побего бих у намастир. Видиш, на ту опцију нисам рачунао! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Да ли су пре 50 година схватали мушко-женске односе и брак као ми данас што схватамо? Некако ми се чини да су се супружници прилагођавали једно другом, а данас при слободи избора ми тражимо да нам супружник тотално одговара, без помисли да се можда ми мало променимо и прилагодимо. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 А шта ако човек није довољно способан да располаже својом слободом, па никад не нађе себи супружника? Мука цео живот. Nekome je muka u ugovorenom braku ceo život, i rado bi živeo i sam,ali slobodan Deki992 and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Видиш, на ту опцију нисам рачунао! То је опција до краја живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Уговорени брак није забрањен, само је забрањена присила на исти. Свако ко то жели или ко не може да располаже својом слободом и даље може да пита родитеље да му уговоре брак и да им потпуно преда своју вољу. Према томе, ви што мислите да је то добро и корисно за вас, ништа нисте изгубили, ништа вам није одузето, само је дата додатна слобода онима који мисле супротно. Штавише, у могућности сте да својим личним примером уговореног брака разуверите скептике. Није неопходно да сви морају да би онај ко то жели могао. Никола Поповић, Баба and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Уговорени брак није забрањен, само је забрањена присила на исти. Свако ко то жели или ко не може да располаже својом слободом и даље може да пита родитеље да му уговоре брак и да им потпуно преда своју вољу. Према томе, ви што мислите да је то добро и корисно за вас, ништа нисте изгубили, ништа вам није одузето, само је дата додатна слобода онима који мисле супротно. Штавише, у могућности сте да својим личним примером уговореног брака разуверите скептике. Није неопходно да сви морају да би онај ко то жели могао. Шта ти је либерал, па још циник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Зависи од типа људи. За неке је уговорени брак спас, јер су без њега неспособни да нађу некога и остали би сами цео живот. Ово важи и за многе жене, као и за мушкарце. Са друге стране, са данашњим временом и промењеним схватањима је готово неспојив. Тачно, постоје и данас примери тога, али се своде на минимум. А они који се не снађу и остану сами целог живота, плаћају цену друштвеног прогреса. Што је веома лоше по њих, али увек цену прогреса плати неко ко се не уклопи у новонастале околности. Баба, Vecana and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Уговорени брак није забрањен, само је забрањена присила на исти. Свако ко то жели или ко не може да располаже својом слободом и даље може да пита родитеље да му уговоре брак и да им потпуно преда своју вољу. Према томе, ви што мислите да је то добро и корисно за вас, ништа нисте изгубили, ништа вам није одузето, само је дата додатна слобода онима који мисле супротно. Штавише, у могућности сте да својим личним примером уговореног брака разуверите скептике. Није неопходно да сви морају да би онај ко то жели могао. Ти Јуане баш одајеш утисак као да си био у затвору донедавно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Уговорени брак није забрањен, само је забрањена присила на исти. Свако ко то жели или ко не може да располаже својом слободом и даље може да пита родитеље да му уговоре брак и да им потпуно преда своју вољу. Према томе, ви што мислите да је то добро и корисно за вас, ништа нисте изгубили, ништа вам није одузето, само је дата додатна слобода онима који мисле супротно. Штавише, у могућности сте да својим личним примером уговореног брака разуверите скептике. Није неопходно да сви морају да би онај ко то жели могао. Hahaha! Moram da priznam da sam hteo da napisem u uvodnom postu pod P.S. ''Ova tema nije tema, dok se Huan ne pojavi" i sve vreme razmisljam da to postavim, kad evo nam ga Huan... Sta je Bozija energija, pa to je jedno cudo Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 22,15 i dalje Лазар Нешић, Плутон and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука