Jump to content

"message" in a bottle

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости

???? ????? ?? ???? !

????????? ??? ???? ??? ?? ??????? ??? ???????????? ?? ????.

?? ?????? ?????? ?? ?? ??? ?? ??????, ??????? ?? ????????, ?????? ?? ????????? ? ??? ?????, ???? ?? ???????????, ????? ?? ?????????, ? ????? ?? ? ???? ????.

???? ?? ???? ???? ??? ??????.

??? ????? ??? ???? ?????? ??????? , ???? ??????????? ??? ????? ???? ?????? ???? ???? ??????? ????????.

? ?? ?? ????? ?????? ???? ???????? ???????? ??? ?????????.

?? ??? ???????? ?? ?????? ????? ?????.

?????????? ?????? ?????????? ?? ??? ?????? ?????? ?????? ??? ???? ??????????? ???????????? ?????.

????? ??? ???? ? ??????? ???? ????? ???????? ?? ?????? ???????.

?? ?????? ???? ???? ??? ?? ???? ? ?? ?????? ???? ?????????? ????? .

????? ??? ??? ????? , ??? ??????????? ? ???? ?? ?? ????? ???????.

??? ?? ?????? ?? ?????? ?????? ? ?? ?? ?????? ?????? ?????? ??????? ???? ?????? ??????????? ?????.

???? ?? ??? ???? ?? ???? ?? ?????????? ???? ??? ?? ?????? ? ??? ?? ??????.

????? ??????? ??? ????? ?? ????? ??????, ??? ?? ????? ?? ?? ????? ? ?????.

? ??? ?????? ?? ???????.

??????? ??????????? ? ??????????? ??????? , ????? ???? ???? ???????????? ???? ????, ???? ???????? ?????????? ???? ? ????????? ?????????? ??????????? ???? ? ????.

????? ?? ??????? ??? ??????? ?? ????? ??????.

????? ? ????? ?? ??? ??? ????????? ?? ?? ??? ??? ??????.

??? ??? ???? ?? ??? ??? ????? ??.

????? ?? ?????? !

??????? ???? ??????.

LOGICNO!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 107
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ја кад сам чуо за ово данас, вала, ништа ме не чуди више. Али, врх ми је било кад сам чуо да је косовска полиција раздвајала. Онај Арчибалд Рајс мЛого паметан чоек.

Подели на овим сајтовима

Туча монаха нетреба уопште да нас изненађује. ТО је сасвим нормална ствар. То што смо ми од монаштва направили лажно божанство и што замишљамо да су монаси апсолутно савршени то је психички проблем у нашим главама али такође и еклисиолошки проблем.

То је еклисиолошки зато што смо ми побркали лончиће у сопственој теологји, а извор и корем лоше теологије треба тражити у погрешној борби против римокатолика, протестаната и аустро - угара, али и русификацији карловачког богослужења у 18. столећу. у периоду од 16. до 17 столећа примили смо лажна учења преко малоруса и њихове академије. Тако смо заведени глупостима Петра Могиле и Теофана Прокоповича стекли погрешну еклисиологију али смо пореметили и поредак богослужења кроз прихватање русификације богослужења, доносно прихватили смо њихове богослужбене књиге, а своје сопствене побацали. Овоје довело до потпуно погрешног схватања светотаинског живота. ЗАто овакве слике нетреба да нас чуде. Јер да ти калуђери нешто знају сигурно не би један другом мајку псовали, што се лепо чује на снимку.

Психолошки проблем јесте тај што смо потпуно без икаквог расуђивања и употребе сопственог разума (а Бог нам је дао разум да би могли бити Његове иконе) ми прихватамо здраво за готово теорију по којој су ето калуђери велики духовници јер су пљунули на телесност која је по неким нашим мерилима јелте зла и Бог је као злу створио - тако велики број верника данас верује у Церкви. Зато имамо сва ове верско - туристичке дестинације код којекаквих духовика по манастирима. Притом ти калуђере причају све и свашта и намећу некаква њихова правила народу. Несхватајући притом да сва та калуђерска правила могу само у манастиру да важе, јер манастир има игумана или духовника који по читав боговетни дан може да контролише калуђере, зато је узгред послушност код калуђера најважнија.

Поред ова два проблема специфично за нашу Цркву јавља се и проблем народног свезнања. По том народном свезнању свака баба је врхунски теолог иако од школе има једа два разреда основне. Притом су врхунски теолози окарактерисани на најгори могући начин. Све ово смешано са предрасудама, разним обблицима магиских ритуала, које често изводимо а нисмо ни свесни њихове погубности ( типа љубљење врата од Цркве - а да питамо неког шта му то значи...затим разних обичаја за славу, сахрану и шта све не још) изродило је разне митинге и штрајкове против Синода и епископа Цркве.

Ова туча је само доказ да калуђери уопште нису никакви надљуди, као што је створена слика у народу о њима, већ да су то људи као и сви остали, чак и гори од других. Ова туча је само показатељ да заправо ти монаси немају никакав духовни живот (без обзира на коју су страну стали). Јер да ико од њих има и мало памети не би себи дозволио да се упуста у тучу. Ти монаси да су заиста схватили поенту богослужења не би дозволили себи тако нешто. Можда звучи излизано рећи то на овај начин, али људи овај дан је дан праштања и измирења а не туче. Ако толико воле свог епископа, а што онда нису један дан сачекали па лепо отишли ко људи? Јасно постоји само једно објашњење, нахушкани су од стране истих оних који су окруживали владику и чинили злодела иза леђа владике, искористивши на зло његову доброту и поверење. Сада је свему томе дошао крај и ти исти који су чинили зло - а владика Иринеј је у име Синода јасно рекао какво зло су чинили и јасно рекао да су владику Артемија привремено сменили само да би могли том злу да стану на пут- сад покушавају да на један крајње подмукао начин сачувају своје положаје небили поново могли да чине безакоње. Исти ти зликовци су поново заиграли на исту карту, на поштен верни народ који је због недостатка теолошке едукације заведен и обмањен да верује у полуистине које му сервирају исти ти који су шуровали око владике. На то додајмо и монахе који се не разликују у свом теолошком образовању пуно од народа (у ово сам се уверио лично и то на превише примера) и добићемо сјајно сретство за прављење немира и раздора у Цркви. Питање је само коме ти раздори одговарају?

Знате не може ме нико убедити да су демонстрације испред зграде БЕоградске митрополије биле мирољубива подршка еп. Артемију. Људи који пишу транспаренте са вулгарностима и позивом на линч једног другог Епископа Цркве, су све друго само не мирна и цивилизована подшка.

Иста та руља наставља своју кампању и после владикиног поздрава и уверавања да је донета исправна одлука од стране Синода. Видимо почетак деловања те гомиле пуне зла и сваког безакоња.

Подели на овим сајтовима

По снимку који смо сви имали прилике да видимо јасно се видело да су били присутни страни војници. Али исто тако се јасно види да они нису интервенисали, већ су само стајали са стране и посматрали ситуацију.

Подели на овим сајтовима

И ако су уживали у представи. Заслужили су. А кад видим овакве монахе на Косову, схватам да ми нисмо заслужили Косово. И после ће неко да ми прича да треба да се угладам на монахе и да су они савршенство- нека хвала. Ово је само доказ докле смо догурали и да коначно нешто мора да се предузме. А Синод је већ кренуо да решава проблема, Богу хвала.

А о тим демонстрацијама испред Патријаршије не бих трошио речи. Само једно- немој нико више никад да ми је нешто рекао да су навијачи лоши. Јесу они вулгарни, агресивни, туку се, бију, боду ножевима, пале бакљама- али су брате искрени и отворено кажу шта мисле. Лакше ми је кад знам да ме мрзиш него ли да ми причаш да си ми брат у Христу, а иза леђа ми свашта радиш.

Иначе, ова туча данас је одличан пример како неки схватају данашњи дан- дан праштања.

Подели на овим сајтовима

? ? ??? ??????????????? ?????? ???????????? ?? ??? ?????? ????. ???? ?????- ????? ???? ???? ????? ?? ?? ?? ????? ????? ?? ?? ???????? ????. ???? ??? ????????, ?????????, ???? ??, ????, ???? ????????, ???? ???????- ??? ?? ????? ??????? ? ???????? ???? ??? ?????. ????? ?? ?? ??? ???? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ? ??????, ? ??? ???? ?? ?????? ?????.

??? ????! :cheesy2:

???? ????? ??? ??? ????? ??? ???? ?? ?????? ?? ????, ?? ???? ?? ?? ????? ????????.

??????? ??? ??? ?? ??????? ? ???????? ???? ?? ???? ?? ????? ???? ?? ?????? ? ???-???-???-??, ??????? ??????? ????? ? ???? ??????.

????, ???? ???? ???? ?? ???????? ??? ???? ?????  :cheesy2:

?? ?? ??? ?? ???????? ???? ?? ????????? ???????. :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

? ? ??? ??????????????? ?????? ???????????? ?? ??? ?????? ????. ???? ?????- ????? ???? ???? ????? ?? ?? ?? ????? ????? ?? ?? ???????? ????. ???? ??? ????????, ?????????, ???? ??, ????, ???? ????????, ???? ???????- ??? ?? ????? ??????? ? ???????? ???? ??? ?????. ????? ?? ?? ??? ???? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ? ??????, ? ??? ???? ?? ?????? ?????.

??? ????! joooj

???? ????? ??? ??? ????? ??? ???? ?? ?????? ?? ????, ?? ???? ?? ?? ????? ????????.

??????? ??? ??? ?? ??????? ? ???????? ???? ?? ???? ?? ????? ???? ?? ?????? ? ???-???-???-??, ??????? ??????? ????? ? ???? ??????.

????, ???? ???? ???? ?? ???????? ??? ???? ?????  joooj

?? ?? ??? ?? ???????? ???? ?? ????????? ???????. joooj joooj joooj

:) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

?? ???? ????? ????? ??????? ????????? ????? ????????........

???? ????????? ?? ?? ?????? ???? ?????????? ?? ?????? ??????? ? ?????????...  0110_hahaha

????? ?? ???????? ??????? ????? ??? ?? ?? ?????????? ???? ???????? ???? ?? ??? ??????? ?? ????? 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy 0110_hahaha

??????? ????? ????? ? ???????? ?? ?? ????????? ? ?????? ???? ? ?? ?????? ??????? ?? ?????? ?? ????? ????? - ??????? ?? ?????????? ???? ???????? ?? ????? ?????? ???? 10000 ???????? smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Подели на овим сајтовима

joooj

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

:)

??? ??????? ??? ?????????? ????? ????? ? ????, ? ????, ?? ?? ???? ??? ?? ??????? ?? ???? ? ??????, ???? ? ????????, ?? ?? ?? ????, ????? ?? ????? ?? ??? ????, ???? ? ?? ??????????? ?? ???????.

?? ????? ???????, ??? ?? ???? ?? ???? ???? ????  joooj

Подели на овим сајтовима

Претера га Медо...

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ????...

????

??????, ???? ??? ??? ???????? ????? ?? ????? - ?????? ????????, ???????? ?? ???? ??????.

??? ????? ?? ????? ?????? ???? ?? ??????? ? ?????? ?? ?????? ? ???????? ??? ??????????, ??? ??? ?? ???? ?? ???????

??? ????? ?? ?? ????????? ????? ???? ???? ???? ???? ????????, ? ?? ?? ????? ??????? ?? ?????? ?????? ??????????

?? ?? ???? ?? ?????? ???????? ???? ????????? ?????????? ???????? ??????? ? ?? ?? ???? ?????????? ?????????? ??????? ????? ????? ??? ????? ??????????, ??? ????? ?? ?????????

? ?? ?? ???? ?????? ???????? ? ????????? ????????? ?????? ?????? ????? ????

?????????? ????? ?? ?????? ????????? ?? ???? ????? ????????????, ???? ?? ?????? ?????? ? ?????????? ??????? ??????????? ? ?? ??????? ???????? ?????????????.

?? ?? ????? ?? ?????? ?? ?? ??????, ?????????? ?? ?? - ? ????? ? ????? ?? ?? ???? ??????, ????? ???? ??????.

?????? ?? ?? ?? ?? ???? ?????? ? ??? ???? ?? ?????? ? ???????? ????? ?? ???, ????? ???????????? ?????, ? ??? ??????? ???? ?? ?? ?????? ?? ????, ???? ?? ?????????? ???? ???????? ??? ??? - ????? ???????? ???? ?????????? ? ?? ??????? ?????? ?? ???? ??? ???? ??? ??????? ?? ?????.

???? ???? ?? ??????? ?????? ????????, ??? ???? ?? ?? ?????? ???? ????????? ???? ???? ?? ????? ?? ???? ? ?? ????? ? ????? ??????. ???? ???????????? ?????? ? ??? ??? ?????? ?????? ? ???? ????????, ?????? ?? ?? ?? ????????? ?? ???????? ??? ??????? ?????????? ????????.

???? ?? ??????? ???????? ???????? ????????? ???????? ''???????'' ???? ?? ?????? ?????? ? ??????, ? ????? 5 ???? ??? ??? ?? ?????? ???????, ? ??? ????? ????? ???? ??? ?? ?? 4 ???? ???????? ??? ????? ??????? ?? ?????? ????? ????????.

???? ???? ???? ??????, ?????? ?? ?? ????, ??? ?? ??????? ?? ???? ???? ??? ??????? ??????? ???? ?????? ??? ? ???? ?? ????????? ?? ???? ????? ??????.

? ?? ???? ?? ????? ??? ????????? ??????? ?? ??????, ????? ??? ??????? ??? ???? ? ????? ????? ????????????? ??????? - ? ??????? ?????????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Када кажеш 'вође' то не говори о 2 или више хиљада навијача него о неколицини људи. Сваког дана се дружиш са једним навијачем који ради и који нема ауто, тако исто изгледа и 98% људи на трибинама.

Само нешто да ти кажем, када би Шиптарчине напале на Грачаницу ти исти навијачи, па и вође би први кренули на КОСМЕТ да бране светиње, као што је било и 17. марта када је неколицина навијача рањено доле...Зашто, ишли да се бију међусобно (делије и гробари), не него раме уз раме стали на браник српске земље. Где су тада били ти што воле Србију мајку, седели су поред телевизора и уз кокице псовали мајку шиптарску. Немојмо мешати бабе и жабе!

п.с. спамујемо тему!

Подели на овим сајтовима

???? ????? '????' ?? ?? ?????? ? 2 ??? ???? ?????? ???????? ???? ? ?????????? ????. ?????? ???? ?? ?????? ?? ?????? ????????? ???? ???? ? ???? ???? ????, ???? ???? ??????? ? 98% ???? ?? ?????????.

???? ????? ?? ?? ?????, ???? ?? ?????????? ?????? ?? ????????? ?? ???? ????????, ?? ? ???? ?? ???? ??????? ?? ?????? ?? ????? ???????, ??? ??? ?? ???? ? 17. ????? ???? ?? ?????????? ???????? ?????? ????...?????, ???? ?? ?? ???? ????????? (?????? ? ???????), ?? ???? ???? ?? ???? ????? ?? ?????? ?????? ?????. ??? ?? ???? ???? ?? ??? ???? ?????? ?????, ?????? ?? ????? ?????????? ? ?? ?????? ??????? ????? ?????????. ??????? ?????? ???? ? ????!

?.?. ????????? ????!

????? ???, ?? ???????? ???? ?? ??????????? ?????? ??????, ? ???? ?? ?? ??? ?? ??? ???????.

???? ?? ?????? ?????? ????????? ???? ??? ??????? ???? ???? ?????? ? ???? ?? ???? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?? ??? ???? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ? ??????, ? ??? ???? ?? ?????? ?????.

?????? ?? ?? ????? ??????? (???'? ?? ???? ????? ???...).

??? ??? ??????? ?? ????: ????? ?? ?? ????? ???? ?? ????? ? ??? ? ???? ?? ?? ??????! 8086.gif

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...