Jump to content

Sve u prirodi je povezano

Данче*

Препоручена порука

То се не рачуна. Зашто сам те то питао? Зато што авокадо не сазрева потпуно док се не убере. Чак је потребно одређено искуство да се препозна (убрани) плод који је спреман за јело. Један (не толико прецизни) трик је да се његова тврдоћа упореди са тврдоћом чела, врха носа и образа (јагодице). Ако је као чело, треба још сачекати, ако је као образ, презрео је, док је тврдоћа као врх носа оптимална. А прича о ”точно 9 месеци” је наравно лупетање, као и цео текст (мислио сам да је постављен овде ради забаве, не зато што неко озбиљно верује у написано). Период од цветања до плода спремноог за убирање варира од врсте до врсте (којих има на стотине). Авокадо из Гватемале развија плод од 15 до 18 месеци, једна индијска сорта највише 8 (а чешће и знатно мање), мексичка такође око 8 итд.

Хвала на исцрпном одговору. Ето пошто конзумираш авокадо и разумеш се у одгајању, ако не од текста  бар се и од тебе нешто може научити. Ја сам употребљавала сушени авокадо и зато ми је ово што сам прочитала било фасцинантно е сад што се текста тиче свако тумачи другачије. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Раније се веровало да ако биљке изгледају као нешто препознатљиво из људског корпуса је био наговештај божанске интервенције да биљка има ефекат на тај део тела.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi i spriječava se rak maternice i jajnika.

Poruka prijavljena zbog pretnji nasiljem!

Ma jok... samo slovna greška...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...