sanja84 Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 u umerenoj kolicini je potrebno, podsticajno je....naravno da su svi ekstremi losi.... Svakako je potrebno da bi se opstalo u ovom svetu, ali ne po cenu da postanemo loši ljudi. Moramo se pouzdati u Boga, ali svakako da je neka plašljivost i bojažljivost preterana loša, čak je i greh. Izlaz je pouzdanje u Boga, ali nikako u sebe. Mi sami smo jedno veliko ništa i što pre to shvatimo bolje će nam biti. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 mislim da se ovom temom uopste ne promovise egoizam....to su potpuno dve razlicite stvari.... pa nisam ni bio ozbiljan vec sarkastica, jer imaprevise onih hriscana koji idu redom i svakog ko kaze da je ok imati svoj sopstveni interes - nazivaju egoizmom... egoizam je kada ne postujes druge za svoj interes, a kada imas svoj interes, to nije egoizam to je normalno i zdravo samoupozdnje neophodno za svakog duhovnog zdrvog coveka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Мојој девојчици МОЈА прелепа девојчице, моја чаробнице великих очију, срца и душе која грли свет. Желела бих овоме да те научим, али не знам колико могу, јер ни сама то нисам знала, јер нас томе нико није учио, већ кроз живот буђењем и растом откривамо. Желела бих да кроз одрастање на уму имаш да… Ништа не мораш, а све можеш. Да није важно да си боља од других, већ да си најбоља за себе. Да ништа не мораш трпети, подносити,. Да живот није подношење, већ проналажење среће. Да начин увек постоји, и да можеш, али заиста можеш све што пожелиш. Али да жеља долази из срца, а не из потребе. Да је најважније да си срећна, а не с ким, где и како си срећна. Да можеш волети кога год желиш и како год желиш – да се препознају душе, а не тела, статуси, државе, године. И када тако волиш – све се догоди да та љубав успе, сви путеви се отворе. Да су људи несретни јер живе како мисле да требају, а не како осећају и да зато повређују једни друге. Када живиш у сагласности са собом – ма што то било, нитко те не може повредити, јер ћеш знати и осећати да је твој живот твој успех, а не успех твој живот. Да љубав није патња, бол, мука, да се кроз везу не требате подносити већ да заједно путујете. Да је у реду одустати. И стати. И рећи да си погрешила. Да увек можеш почети поново и да то није пропуст већ снага. Да не браниш своје изборе у прошлости, већ своју наду у будућност. Да слободно вичеш, трчиш, играш се, радујеш, једеш како желиш, причаш како желиш, мислиш како умеш. Не буди као други и допусти другима да буду оно што јесу. Сви смо различити док спавамо – зашто им смета што смо различити кад смо будни? Да нико не умире, да су душе бесмртне и свуда око нас. Да се не бојиш смрти јер је она само пут ка даље. Да Бог, универзум, космос – како год будеш изабрала веровати – не кажњава, већ нас воли. Све што се догоди – сами себи радимо. Наше болести су наше емоције закључане, наше мисли негативне, енергије пренете с колена на колено због несрећа, патњи, бола који преносимо на своју децу. Бог нас воли и помаже и веруј у њега. Јер с вером у њега, и док ходаш долином мрака и јаука, нико ти ништа не може, са светлом у срцу осветљаваш пут својој души. Пружај руке, широм, отворене, јер само раширене руке могу примити загрљај. Плачи, слободно, горко, јецајући, јер сузе чисте и односе све оно што преузмемо од других. Када их не пустимо, падају у нашу душу, таложе и стварају бедеме које нитко послије не може срушити. Самоћа није страшна, можеш бити сам и срећан. И боље је бити сам него у лошем друштву. Несрећа нема ступњеве. Не можеш чекати да будеш много несретна или мало несретна. Не може постојати мали разлог и велики разлог за несрећу. Не постоји разлог за несрећу. Ако си тужна – мењај, почни испочетка, врати се уназад, уради све што је потребно да у себи вратиш радост и весеље. Не можеш мењати друге. Не можеш мењати ни себе – можеш само расти, развијати се, учити и постајати најбоља верзија свог бића. Воли себе. Поштуј себе. Слушај себе. Веруј себи. Када верујеш себи, вероваће ти и други. Постоје виле, чаробњаци, једнорози, анђели и можеш их видети. Отворено срце је најјача космичка сила, портал кроз који пролазе сви светови и с којима се можеш срести, причати, дружити. Не дај да те итко икада увери у другачије. Страх не постоји, страх је илузија. Све оно што долази након твоје одлуке је мање од самог страха с којим се гледаш у очи. Замени страх љубављу и све оно што те је плашило нестаје. Љубав рађа љубав. Не веруј мом страху, он је научен. Супротстави му се, слободно. Неће ми бити лако, али увери ме да је то само моја илузија, јер сам сувише дуго расла верујући да постоји. Не веруј мојим брижним забранама – демантуј их храброшћу, жељом за животом, вољом и задовољством, као што то већ сада радиш. Не пореди се с другима – ти си савршена у свему што радиш баш таква каква јеси. Није важна ни оцена, ни школа, ни успех, ни посао. У свему што будеш радила срцем и из љубави бит ћеш најсрећнија и самим тим најуспјешнија. Брига није љубав. Не дозволи да те бригом уцењују и контролирају. Чак ни ми, најближи. Ти си чудо, створено из чуда које треба чуда стварати. Ти имаш моћ и снагу да водиш живот какав желиш, ма колико био супротан од онога како га виде други, па и ми. Јер ми смо ти родитељи, али ти нама не припадаш, ми те не посједујемо, само те чувамо. Хвала ти што постојиш, моја предивна чаробнице, и хвала ти што ме учиш свему што нисам знала, и што с тобом откривам колико тога нисам знала. Можеш летети. Ја само сада не знам како. Не умем те научити. Можда ћеш ти научити мене. Радујем се свему што ћу од тебе сазнати. ЈАСМИНА СТОЈАНОВИЋ http://zelenaucionica.com/mojoj-devojcici/ ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 stručnjaci tvrde da je razumevanje gde, kad i kako pohvaliti ili nagraditi, važan alat u odgajanju samopouzdane dece... nedovoljno pohvala i priznanja mogu biti podjednako štetni. Dete će steći utisak da nije dovoljno dobro, ili da roditeljima nije stalo do njega i kao rezultat toga možda neće videti nikakvu svrhu u trudu i težnji da se dostigne određeni rezultat.... kvalitet nagrađivanja je važniji od kvantiteta. ....ako je nagrađivanje iskreno i skoncentrisano na trud, a ne na rezultat, nagradu možete je davati detetu onoliko često koliko i zaslužuje verbalnu pohvalu.... Заправо, показало се да су деца која добијају мање похвала и која се васпитавају уз мање показивања љубави далеко друштвено успешнија од оне друге. Остварју много боље резултате у каријери. Основу за пробој стичу управо у томе што се више труде да се доказују јер нису хваљена. Међутим, то је основ и недостатка личног самопоуздања па често страдају у приватним, међуљудским, релацијама (нпр. често заврше у браку са партнером који их не поштује довољно). С друге стране имамо ту мажену и хваљену децу која често умисле да су , због тих похвала, изнад осталих. Бивају безосећајна и тако родитељ ствара правог малог Нарциса који је неспособан за емоцију према били коме осим према свом величанству. Суштина је у балансираности између награде и казне, права и дужности. Тежак посао. Данче*, horatio and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Заправо, показало се да су деца која добијају мање похвала и која се васпитавају уз мање показивања љубави далеко друштвено успешнија од оне друге. Остварју много боље резултате у каријери. Основу за пробој стичу управо у томе што се више труде да се доказују јер нису хваљена. Међутим, то је основ и недостатка личног самопоуздања па често страдају у приватним, међуљудским, релацијама (нпр. често заврше у браку са партнером који их не поштује довољно). С друге стране имамо ту мажену и хваљену децу која често умисле да су , због тих похвала, изнад осталих. Бивају безосећајна и тако родитељ ствара правог малог Нарциса који је неспособан за емоцију према били коме осим према свом величанству. Суштина је у балансираности између награде и казне, права и дужности. Тежак посао. Зависи и од детета, свако дете је прича за себе Месечева, Bokisha and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Драшко, баш је на ту тему Зоран Миливојевић данас објавио један текст http://www.detinjarije.com/dr-zoran-milivojevic-mlade-i-starije/ ''Pretpostavka da isti roditelji mogu vaspitati dvoje dece na isti način spada u tzv. pedagoške mitove. Veoma je važan i redosled kojim dete usvaja određena znanja, a upravo je nemoguće ponoviti isti redosled ovih poruka.'' Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука