Лазар Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Колико је ово двоје спојиво и каква су ваша искуства ? У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Мислим да од теретане немамо баш користи осим да напумпавамо мишиће. Боље је да метанишимо много је корисније а и тако се човек јача и бива као стена. Може да метанише и по 100 пута и по 1000 пута на дан свако по својој снази уз молитву ''Господе Исусе Христе помилуј ме грешно'''... Када једног дана одемо Богу на истину а то може бити и вечерас, неће нас Господ питати дај да ти видим мишиће колико си јак. Разлоге зашто иду и мушки чак и женске у теретане мислим да вам је свима познат и да о томе не морам да пишем. Ето толико. 8084.gif Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Зависи од мотива, има их разних, могу бити спортски, могу бити здравствени, естетски, могу бити такви да желимо да се нагрувамо да би се после цео дан огледали и дивили сами себи. Ја сам дифовац и верујем да телу треба посветити пажњу, али не сме се дозволити да нам тело постане идол. Доста различитих комбинација има, ако неко жели да повећа мишићну масу џаба тегли ако не једе. Даље ту се може ићи до претеривања свакаквих. Неки људи су незасити, то би назвао болешћу пре, као и анорексија кад неко никад себи не делује довољно мршаво, тако јавља се сличан психички проблем код билдера који колико год напуцани били није им довољно. Али не видим разлог зашто неки спортиста не би ишао у теретану за време поста ако је то део програма његове спортске приреме. Зависи и колико ревносно постимо. Има људи који иду корективно у теретану, труде се да исправе кичму, неки иду ради опоравка од повреда. Млого фактора Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Моја искуства са посном храном су веома позитивна,наравно не можеш јести леба и пекмеза и тренирати било који спорт ,већ мораш прилагодити исхрану. Одређену количину протеина мораш унети а рибљи протеин је веома вредан протеин,лако се вари и проценат искориштавања је висок! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 onaj ko ide redovno u teretanu treba da i u postu nastavi ici u teretanu. uvijek sam se pitao zasto ljudi ocekuju nesto posebno od posta. kakav si takav si. bio post ili ne bio, to si ti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Хахахахахахахаха,да кад је зимски период 0104_cheesy Кад је љето Горица ми је близу и на ноге лагане klapklap pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Најбоље је паузирати теретану бар у току Часнога поста, јер се троши доста протеина и треба уносити јаку, по могућству месну храну... Ако не...онда треба доста јести пасуља јер он има пуно протеина ! 0409_feel "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Pasulj ima preko 30 % proteina,soja preko 40%,samo soju ne treba konzumirati u većim količinama jer poseduje jedan biljni hormon sličan estrogenu,pa izaziva sterilitet kod muškaraca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Ма друго је кад "свратиш", а друго је кад си стално активан... "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Мед, житарице и сушено воће су закон... "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Пробајте да нађете књигу ''Исхрана спортиста'' Ђуракић је писала. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Kakve veze imaju sport i hrišćvanski post? Na prvi pogled nikakve, no, ako na to pogledamo pažljivije, postoje sportovi i "sportovi", takvi koji umjesto što će unapredit naše tjelesno a i duševno pa i duhovno zdravlje i kvalitet našeg života povisiti na viši nivo će od nas napraviti doživotne i trajne invalide i privezati za invalidska kolica ili čak na postelju za održavanje pri životu umjetnim plućima jer smo ostali u komi ili sasvim nepokretni ako uopšte to preživimo a ne umremo kao 17-25 godišnjaci u srednjoj školi ili kao adolescentni. Pošto je hrišćanima zapovijedjeno petom zapovijesti Božijom brinuti se o svoje tjelesno zdravlje i život bude onda vrijeme posta idealno vrijeme za početak stvaranja odluke da se prestanemo baviti aktivnostima koje nam ugrožavaju zdravlje, bilo da su to pušenje, droge, po zdravlje i život rizični sportovi ali takodjer u to spadaju i alkoholizam, prekomjerno pijenje vina, piva, rakije, šljivovice i ostalih alkoholnih derivata, prejedanje, pretjerivanje u držanju dijete i gladovanju radi "linije" (najčešće ženske, anorexia) i slične aktivnosti. http://molitvenici.net/molitve.php?page=obrasci-vjere&id=9 Ko ne zna na šta se to misli kad se govori o sportovima koji ugrožavaju život i/ili zdravlje onda to možete ustanoviti na ovim ilustračnim videima u prilogu. Pažnja, videa su dosta brutalna ali nažalost prikazuju realan život i situacije u kojim se svakodnovno može naći svaki mladi čovjek koji praktikuje te danas svuda toliko popularne adrenalinove sportove, skateboard, alpinistika itd. porazgovarajte sa djecom o tome i ne podstičite ih na takve sportove sami: Skateboard nije nikakva bezazlena sportska aktivnost: http://goo.gl/xfds5x Prećutao da je epileptičar pa otišao skakat s padobranom: http://goo.gl/b9Dmyb Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Profesionalni sport nije uopšte zdrav kako se mislilo. Fizički stres, sportsko srce... Nego Zayron, nikako da mi neko pojasni kako zapravo poste Rimokatolici? Kako npr. Vi postite? Zayron је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Profesionalni sport nije uopšte zdrav kako se mislilo. Fizički stres, sportsko srce... Nego Zayron, nikako da mi neko pojasni kako zapravo poste Rimokatolici? Kako npr. Vi postite? Naravno da postimo, postoji obevazan minimum koji je propisan crkvenim pravilima koliko puta i u koje dane je post i/ili nemrs a svako si može pridat više dana posta i nemrsa individualno. Ovdje je to sve objašnjeno. http://www.bitno.net/vjera/sto-je-post-sto-nemrs/ Ja lično inače već više od 10 godina jedem samo jedanput dnevno i takav sam poluvegetarijan tj. bolje reći vrlo, vrlo minimalni konzument mesa, takodjer već više od 10 godina mesnu hranu konzumujem samo nekoliko puta mjesečno (tako 3-4-5 puta mjesečno u prosjeku, nikako ne više od 5-6 puta/dana mjesečno da si kupim nešto kao paštetu, salamu, kobasicu i malo, 10/20 dkg, samo ponekad 30 dkg. ali nikad nikakvo pravo meso ne kupujem kao iz mesnice i sl.) izvan posne dobe a za vrijeme posta izbacim pivo, vino, alkohol, slatkosti, ne pušim takodjer više od 10 godina. Od mesne hrane radi se samo o paštetama, salamama, kobasicama, od tog pravim sendviče najčešće kad se negdje žurim, imam posla nekog kod kuće pa da ne pripremam ništa ili sam na putovanju pa si na stanici kupim hamburger ili viršlu, kobasicu i sl. a nikad o pečenom i kuvanom čistom mesu, to jedem samo u gostima da ne uvrijedim domaćine. Kod sebe nikad nekupujem a ni ne spremam (pečem ili kuvam) meso niti ga držim u frižideru, zamrzivaču. Frižider mi služi najviše samo za pive i sladolede mimo posni dobu, naravno. Hrana mi je uglavnom bazirana na povrću, tjesteninama i riži, nekakav mix raznih kuhnji: italijanske, španske, grčke i orijentalne ali svuda umjesto mesa je tamo sir i sl.. Svježe slatko mlijeko i pečena ili kuvana jaja ne konzumujem nikako, alergičan sam na njih, samo kiselo mlijeko, kefir i sl., zato povremeno pojedem neki sladoled umjesto mlijeka radi kalcija. sanja84, Срђан Шијакињић and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Pa tako uzeto, Vi lično postite više od mene. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука