Jump to content

Руски патријарх и лидер комуниста разменили признања

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije uopšte problem u tome što bi patrijarh Kiril na sajtu Moskovske patrijaršije Zjuganovu čestitao rodjendan, istina je to malo neuobičajeno ali s obzirom na ruske postsovjetske realije i na one jevandjeljske prizore gdje se ni Isus a ni apostoli nisu ustručavali, snebivali a ni izbjegavali društvo "nečistih" je i razumljivo. Sav taj problem je u toj formi koja ima takav karakter oficijalnosti što povlači pitanja adresnosti: pošiljaoca i adresata. Sad je sav problem u tom da li patrijarh Kiril Zjuganovu to odlikovanje udjeljuje privatno ispred sebe kao rugačipojedinca ili kao Patrijarha u ime RPC i Moskovske patrijaršije i da li ga daje Zjuganovu kaoi fizičkoj osobi, pojedincu ili kao predsjedniku zločinačke bogoborne bezbožničke organizacije poznatijom pod imenom KP SSSR. Mislim da je ta izabrana oficijalna forma neprikladna, bilo je dosta samo objaviti čestitku, prosto jedan prijatelj čestita drugom rodjendan, pa ako treba i na tom sajtu kojeg je ionako glavnim šefom i može tamo da piše šta hoće. Niko ne bi na to gledao nekako poprijeko, zlo i naopako kad bi tamo pisalo: znamo se od malena, od vrtića, iz osnovne, srednje škole ili sa fudbala a nisu nas razdvojili ni drugačiji nazori na vjeru itd. Razumio bi to svako a prijatelji se nikad ne ostavljaju samo zato što se ne slažemo s njima baš u svim stvarima koje postoje.To bi potom svaki morali više od pola svojih prijatelja bacit preko palube. A to bi bio sasvim dovoljan primjer i uzor tolerancije.

No dobro pošto ti razumeš šta hoću da kažem,mogu ti samo reći da sam ja ovim činom video jednu drugačiju stvarnost nego ti i blago nam obojici.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

No dobro pošto ti razumeš šta hoću da kažem,mogu ti samo reći da sam ja ovim činom video jednu drugačiju stvarnost nego ti i blago nam obojici.

No, ja vidim u ovom činu i ovakvu "drugačiju stvarnost", tj. nastavak koji ti sad još ne vidiš a nisam ni sv. Ilija a ni sv. Jovan Krstitelj niti bilo kakav drugi prorok. Sad se samo molit da druga Zjuganova ne napadne to slično istom mjerom uzvratiti Patrijarhu Kirilu i ne pošalje mu u znak isto takve tolerancije za njegov Jubileum i rodjendan, kad je već ta razmjena simbola tolerancije protekla na tako visokom i najvišem nivou te dobila tu oficijalnu formu ovako nešto:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8

To bi bio trapas, nejde to primit a uvreda sad odbit.

:)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

No, ja vidim u ovom činu i ovakvu "drugačiju stvarnost", tj. nastavak koji ti sad još ne vidiš a nisam ni sv. Ilija a ni sv. Jovan Krstitelj niti bilo kakav drugi prorok. Sad se samo molit da druga Zjuganova ne napadne to slično istom mjerom uzvratiti Patrijarhu Kirilu i ne pošalje mu u znak isto takve tolerancije za njegov Jubileum i rodjendan, kad je već ta razmjena simbola tolerancije protekla na tako visokom i najvišem nivou te dobila tu oficijalnu formu ovako nešto:

https://ru.wikipedia.org/wiki/Орден_Красного_Знамени

To bi bio trapas, nejde to primit a uvreda sad odbit.

:)

JA vidim,da za razliku od ideologije Crkva neustrasivo daje ocinsku ruku a ne osvetu

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...