NemanjaVa Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Znači, ordenovanje nije disciplina osobena samo za SPC? Evo, u igri orden challenge nominujem careve Dekija i Dioklecijana da i njima Crkva udeli po koji orden, kada mogu komunisti a što ne bi mogli oni? Kad je bal nek je maskenbal Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 U čemu je smisao oredenjanja? Čak i da je nešto to smisleno, ne vidim da su se Zjuganov i drugovi odrekli svoje ružne prošlosti i kako je dotični konkretno doprineo pravoslavnoj misiji u Rusiji? Komedija.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 U čemu je smisao oredenjanja? Čak i da je nešto to smisleno, ne vidim da su se Zjuganov i drugovi odrekli svoje ružne prošlosti i kako je dotični konkretno doprineo pravoslavnoj misiji u Rusiji? Komedija.... Ne postoji opšte pravoslavna misija u obliku kakvom ti sagledavaš Hrišćanstvo. Ne zameri ali to je tako. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ne postoji opšte pravoslavna misija u obliku kakvom ti sagledavaš Hrišćanstvo. Ne zameri ali to je tako. U kakvom ja to obliku sagledavam hrišćanstvo!? Ja se samo pitam zbog čega orden čoveku koji glorifikuje ličnosti čije su ideje i dela bili bogoborni, za koje je Tito bio mala beba, To je prvo, a drugo je zbog kakvih konkretnih dela je ovaj dobio orden. Ono što se nalazi u obrazloženju je apstraktno, po tome je orden mogao da dobije bilo ko, npr. neka baka koja je u vreme najcrnjeg komunizma krstila unuče u crkvi. Šta je on konkretno učinio za Crkvu: podigao neku crkvu, osnovao neki fond, učinio delo milosrdja, zalaganje na restituciji i lustraciji, bilo šta od toga. Od praznih reči i demagogije nema vajde. Hristos od nas traži dela a ne reči (,,neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u Carstvo Božije", Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Предлог за заједничку медаљу: NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ne postoji opšte pravoslavna misija u obliku kakvom ti sagledavaš Hrišćanstvo. Ne zameri ali to je tako. Da, postoji ali onda maksimalno u ovakvom smislu kad se to već tiče komunista: Paroh i pilot došli pred svetog Petra a tamo pilota dočekaše s takvim velikim počastima i pompom a na paroha jedva pogledaše. I naljuti se paroh: kako sad to, ja cijeli život misionario, obraćao ljude k Bogu, učio ih molit se, propovijedao a neki tamo pilot da bude ispred mene? Kažu njemu tamo: džaba kad te niko nikad nije poslušao a na pilotovu samo jednu riječ da imaju tehničkih problema s avionom svi su se odmah obraćali Bogu i počinjali molit, čak i ti najookorjeliji ateisti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 U kakvom ja to obliku sagledavam hrišćanstvo!? Ja se samo pitam zbog čega orden čoveku koji glorifikuje ličnosti čije su ideje i dela bili bogoborni, za koje je Tito bio mala beba, To je prvo, a drugo je zbog kakvih konkretnih dela je ovaj dobio orden. Ono što se nalazi u obrazloženju je apstraktno, po tome je orden mogao da dobije bilo ko, npr. neka baka koja je u vreme najcrnjeg komunizma krstila unuče u crkvi. Šta je on konkretno učinio za Crkvu: podigao neku crkvu, osnovao neki fond, učinio delo milosrdja, zalaganje na restituciji i lustraciji, bilo šta od toga. Od praznih reči i demagogije nema vajde. Hristos od nas traži dela a ne reči (,,neće svaki koji mi govori Gospode, Gospode ući u Carstvo Božije", Za mene je nerazumno dati orden nekome ko voršipuje Staljina i želi da sprovede njegove zamisli (makar u light varijanti), kada se zna da je taj nepomjanik odgovoran za smrt 30 000 000 ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Za mene je nerazumno dati orden nekome ko voršipuje Staljina i želi da sprovede njegove zamisli (makar u light varijanti), kada se zna da je taj nepomjanik odgovoran za smrt 30 000 000 ljudi. http://www.1-zpravy.cz/putin-ozivil-myslenku-mest-hrdinu-vratit-se-muze-leningrad-i-stalingrad-1891923/ http://zpravy.idnes.cz/rusove-zvazuji-prejmenovat-petrohrad-na-leningrad-a-volgograd-na-stalingrad-1wg-/zahranicni.aspx?c=A140609_152553_zahranicni_hro#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main http://www.christnet.cz/zpravy/26399/ruska_pravoslavna_cirkev_podporila_referendum_o_stalingradu.url Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ubiste mi Savla i moju želju za limunadom... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Али он није Савле. Он је и даље комуниста. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Али он није Савле. Он је и даље комуниста. Ni patrijarh nije Bog, pa utoliko većmA ima nade da pred Boga stane... Nije ni bitno, živi bili. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ni patrijarh nije Bog, pa utoliko većmA ima nade da pred Boga stane... Nije ni bitno, živi bili. Да ми је да разумем макар једну твоју реченицу... Deki992 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Являясь одним из наиболее известных политиков современной России, Вы стремитесь заботиться о благосостоянии народа и защищать традиционные моральные ценности. http://www.patriarchia.ru/db/text/3679826.html A ovo su komentari sa češkog pravoslavnog FB Foruma: https://www.facebook.com/groups/234047490102667/permalink/334269186747163/ https://www.facebook.com/groups/234047490102667/permalink/301098213397594/ Da se to razumjet i tako da je blagostojanije Rusije i naroda ruskog u bezbožništvu a ateizam njegove tradicionalne moralne vrijednosti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Nije uopšte problem u tome što bi patrijarh Kiril na sajtu Moskovske patrijaršije Zjuganovu čestitao rodjendan, istina je to malo neuobičajeno ali s obzirom na ruske postsovjetske realije i na one jevandjeljske prizore gdje se ni Isus a ni apostoli nisu ustručavali, snebivali a ni izbjegavali društvo "nečistih" je i razumljivo. Sav taj problem je u toj formi koja ima takav karakter oficijalnosti što povlači pitanja adresnosti: pošiljaoca i adresata. Sad je sav problem u tom da li patrijarh Kiril Zjuganovu to odlikovanje udjeljuje privatno ispred sebe kao pojedinca ili kao Patrijarha u ime RPC i Moskovske patrijaršije i da li ga daje Zjuganovu kaoi fizičkoj osobi, pojedincu ili kao predsjedniku zločinačke bogoborne bezbožničke organizacije poznatijom pod imenom KP SSSR. Mislim da je ta izabrana oficijalna forma neprikladna, bilo je dosta samo objaviti čestitku, prosto jedan prijatelj čestita drugom rodjendan, pa ako treba i na tom sajtu kojeg je ionako glavnim šefom i može tamo da piše šta hoće. Niko ne bi na to gledao nekako poprijeko, zlo i naopako kad bi tamo pisalo: znamo se od malena, od vrtića, iz osnovne, srednje škole ili sa fudbala a nisu nas razdvojili ni drugačiji nazori na vjeru itd. Razumio bi to svako a prijatelji se nikad ne ostavljaju samo zato što se ne slažemo s njima baš u svim stvarima koje postoje.To bi potom svaki morali više od pola svojih prijatelja bacit preko palube. A to bi bio sasvim dovoljan primjer i uzor tolerancije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Да ми је да разумем макар једну твоју реченицу... Neko drugi će. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука