Баба Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Da li Crkva treba strogo antinacionalna biti? А зашто би Црква била антинационална? Па нисмо ми комунистичка интернационала! Црква уопште није ништа од онога што има префикс АНТИ. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Uobičajeni predznak kraja naproste većine tema ovdje: sve počinje s Adamom i Evom a sve konči Jasenovcem. Sta je u ovom snimku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Da li Crkva treba strogo antinacionalna biti? А зашто би Црква била антинационална? Па нисмо ми комунистичка интернационала! Црква уопште није ништа од онога што има префикс АНТИ. Kad vec spominjes komunizam,reci cu nesto. Komunizam se u praksi pokazao kao utopija i zlocin protiv covecanstva. Ali jedan od glavnih temelja komunizma,teoretski gledano,jeste ta antinacionalnost,tj. internacionalnost. Komunizam se,ZVANICNO,bori za opsteljdsko dobro svih ljudi,antinacionalno je opredeljen,i teznja je socijalna jednakost i pravda. Gledano teoretski,komunizam je najcasnija politicka ideologija. A koliko je “castan“ u praksi bio,to je druga stvar. To je “suplja“ ideologija,bez svoje prave tezine u realnosti,tj. bez svoje tezine,onakve kakvu ima u teoriji. Zato je u praksi,prolio mnogo nevine krvi u svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Kad vec spominjes komunizam,reci cu nesto. Komunizam se u praksi pokazao kao utopija i zlocin protiv covecanstva. Ali jedan od glavnih temelja komunizma,teoretski gledano,jeste ta antinacionalnost,tj. internacionalnost. Komunizam se,ZVANICNO,bori za opsteljdsko dobro svih ljudi,antinacionalno je opredeljen,i teznja je socijalna jednakost i pravda. Gledano teoretski,komunizam je najcasnija politicka ideologija. A koliko je “castan“ u praksi bio,to je druga stvar. To je “suplja“ ideologija,bez svoje prave tezine u realnosti,tj. bez svoje tezine,onakve kakvu ima u teoriji. Zato je u praksi,prolio mnogo nevine krvi u svetu ma o kakvoj casti u komunizmu govoris , nema tamo nikakve casti, komunizam je leglo licemjera, to mu je temelj, pogledaj malo kako funkcionise komunizam, sta mu je osnovno, kako se uspostavlaj i zivi, bice ti jasnije... ako si pak mislio na socijalizam kao ekonomsku politiku onda ni tu nista casno nema, vec naprotiv radi se o zivom zlu gdje se izjednacava vredan i pametan sa glupim i nesposobnim, kakva je tebi tu cast majke ti Kaludjerovic Sreten, Баба and Фидер је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Kad vec spominjes komunizam,reci cu nesto. Komunizam se u praksi pokazao kao utopija i zlocin protiv covecanstva. Ali jedan od glavnih temelja komunizma,teoretski gledano,jeste ta antinacionalnost,tj. internacionalnost. Komunizam se,ZVANICNO,bori za opsteljdsko dobro svih ljudi,antinacionalno je opredeljen,i teznja je socijalna jednakost i pravda. Gledano teoretski,komunizam je najcasnija politicka ideologija. A koliko je “castan“ u praksi bio,to je druga stvar. To je “suplja“ ideologija,bez svoje prave tezine u realnosti,tj. bez svoje tezine,onakve kakvu ima u teoriji. Zato je u praksi,prolio mnogo nevine krvi u svetu "По делима њиховим познаћете их" Нема у Цркви ишта АНТИ. Има НАД, али нема АНТИ. Шта је комунизам постигао потискивањем националног у Југославији? Ништа. Напротив, само је још распалио национализам, а пре свега шовинизам који је као забрањен тињао док није планула ватра. Тим АНТИ се никад ништа не постиже. Шовинизам а и делом национализам у Југославији лакше би се превазишао да је постојао неки културни наднационални пројекат. Какав је рецимо амерички државни патриотизам. Јежим се кад чујем то "Социјална једнакост и правда" под том паролом су побијени милиони људи. Вреди ли та правда онда уопште ишта? Први сам за социјалну правду. Социјална једнакост је утопија. Оно истина може да се реализује у неким тоталитарним друштвима, као што ће бити антихристово рецимо, и као што су била нека кроз историју, мада и тамо увек постоји елита која влада тим друштвима а која се готово увек по правилу ваздиже над масама дакако зарад општег добра, наравно и њиховог личног. "Богови" комунизма су били комунистички функционери, које као што видимо своје функције иако су против монархије наслеђују породично, како код нас тако и у Пекингу и шире. А они су толико били далеко од тих "социјално једнаких" да су могли да им раде шта пожеле а ови њима нису ни име јавно смели да помену. Насупрот таквим уређењима западно-либерална чије су елите вечита мета критичара и заверолога свих врста имају елиту такође, али та елита се не фолира да то није. И још нешто веома битно није толико недодирљива јер лако се може десити да Клинтон заврши своју каријеру јер Моника ипак објави шта су њих двоје радили у овалној собици. За исту такву ствар у Совјетији би Моника копала угаљ негде на Сибиру до краја свог перспективног рударског живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Нема у Цркви ишта АНТИ. Има НАД, али нема АНТИ. антифон, антидор, антиминс, антиохијска патријаршија... Баба, RYLAH, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 антифон, антидор, антиминс, антиохијска патријаршија... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Плутон, Juanito, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 ma o kakvoj casti u komunizmu govoris , nema tamo nikakve casti, komunizam je leglo licemjera, to mu je temelj, pogledaj malo kako funkcionise komunizam, sta mu je osnovno, kako se uspostavlaj i zivi, bice ti jasnije... ako si pak mislio na socijalizam kao ekonomsku politiku onda ni tu nista casno nema, vec naprotiv radi se o zivom zlu gdje se izjednacava vredan i pametan sa glupim i nesposobnim, kakva je tebi tu cast majke ti To o cemu ti pricas je SPROVOĐENJE,tj. pokusaj sprovodjenja komunizma u realnost ,a od toga sam se OGRADIO. U realnosti se komunizam jeste zlom pokazao,u mnogo slucajeva. Ovo,hvala Bogu,NIJE politicki forum,pa ni ne zelim da otezem o tome,zaista nemam takav cilj. No,mora se pomiriti sa cinjenicom da TEORETSKI gledano,komunizam je najcasnija politicka ideologija. A koliko su zaista ljudi bili u stanju da to sprovedu u realnost,to je druga stvar,bas to o cemu ti pricas. Tu nema dvoumljenja,jer istina je takva. Al ja sam teoretski samo gledao. Svi oni “komunisti“ ,zapravo su APSOLUTNOM VECINOM bili komunjare,a to nije isto. Danas se i komunisti i komunjare izjednacavaju,mada istina je mnogo drugacija. PRAVIH KOMUNISTA,jako malo je bilo. Ali zaista jako malo. Vecinom su sve bile KOMUNJARE. A ko su komunjare? To vam dodje nesto SLICNO kao i poturice,koje zele biti vece od samih Turaka. Zato je poturica uvek bio krvolocniji od pravog Turcina. Tako i ovde. I ne treba ljude proucavati,nego ideologiju (kao sto ne treba hriscane proucavati,vec hriscansku veru). Ako cemo logikom mnogih da idemo,onda mozemo i hriscansku veru opisati kao najgenocidniju mogucu zamisao,ako uzmemo samo Krstaske ratove,zatim cinjenicu ,pripadnici KOJE religije su najvise zla cinili po svetu,a to su bili Englezi,Francuzi,Nemci,Amerikanci,itd....sta su oni bili,odnosno,sta su i dalje? “Hriscani“. Sta su bili ustaski i cetnicki koljači u Drugom svetskom ratu?? Isto “hriscani“. Sta je bio Hitler? “Hriscanin“. U ime cije religije se sprovodila inkvizicija i ubijano MILIONE NEDUZNIH LJUDI,ZENA I DECE? U ime CIJE religije? Pa opet “hriscanske“. Ko je napravio nered u Iraku,i pobio STOTINE HILJADA NEDUZNIH LJUDI????? Pa “hriscani“ ,tj. Amerikanci,i njihova cionistička NATO organizacija. Ili,evo primera i ovog. KO JE bombardovao Srbiju,1999. godine,pripadnici CIJE religije su to ucinili??? Pa opet “hriscanske“. Gde god da se okrenem,vidim da su “hriscani“ izvrsili mnoge najstravicnije zlocine protiv covecnosti u svetu! Ili onaj Brejvik ,koji je u teroristickom napadu,desetine ljudi ranio eksplozivom. I to “u ime hriscanstva“. Pa ako je BAR U JEDNOM od ovih navedenih slucajeva,bilo i H od hriscanstva,evo dozvoljavam da mi odseku ovu ruku s kojom pisem sve ovo. Tacno je to,da nije isto komunizam i hriscanstvo gledati,zato jer je komunizam u biti svojoj,ateisticki,dok je hriscanstvo jednobozacka monoteisticka vera. Ali TEORETSKI,gledao sam na komunizam kao na najcasniju politicku ideologiju. Sad,ako ste vi imali rana i oziljaka od tog “komunizma“ koji smo mi svi imali,onda ZAISTA MI JE ZAO AKO SAM POVREDIO NECIJA OSECANJA ali sam samo teoretski govorio o komunizmu,kao jednom od primera tog antinacionalizma,mada je antinacionalizam u komunizmu VESTACKA TVOREVINA,dok je antinacionalizam u hriscanstvu nesto OD PRIRODE,tj. od samog Boga. Zato tamo gde nema Boga,NEMA ni pravde. Tako je u komunizmu,narocito ako gledamo na komunizam u prakticnom smislu. Lepo su mi roditelji cesto govorili: “Komunizam je lep samo na papiru,i nigde drugde,kao i jugoslovenstvo koje je samo na papiru dobro. A komunizam je moguc samo medju mravima i pcelama,i nigde drugde!“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Evo,mi smo skrenuli na politiku. Koliko ce to imati smisla uopste,ne znam. A i ne zelim se upustati u to. Ako se neko osetio uvredjenim,NISAM imao nameru takvu. Kad sam o komunizmu govorio,NISAM mislio da pljunem na mnogo neduzne prolivene krvi,MILIONA zrtava. To NE MOGU NIKAKO. Govorio sam samo TEORETSKI,i NISTA VISE. Da ne duzimo,cela stvar (bar oko tog prokletog komunizma) ,svodi se samo na ovo. Komunizam JESTE lepa i dobra stvar,ali SAMO,I ISKLJUCIVO NA PAPIRU,i NIGDE DRUGE. Kao i jugoslovenstvo. Komunizam je moguc samo medju mravima i pcelama,i nigde drugde. Medju ljudima,to NIJE MOGUCE. Zato je MNOGO krvi proliveno,neduzno proliveno. I zato,NE DAO BOG VISE NIKOM TAKVOG ZLA! Mada ne znam,jedna stvar mi nije jasna. Crkva najcesce govori protiv komunistickog duha u narodu,a ne govori nista protiv jacanja i stalne prisutnosti fasistickog duha u srpskom narodu. To mi nije jasno. Kako moze protiv komunizma,a ne i protiv fasizma,koji ja,uprkos svim manama komunizma,smatram JOS VECIM ZLOM. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука