Jump to content

Video koji ruši sve zablude o idealnom ženskom telu

Оцени ову тему

Данче*

Препоручена порука

Anatomija ženskog tela u animaciji francuskog umetnika Frederika Doazana.

Frederik Doazan, pariski reditelj i umetnik u eksperimentalnim animacijama ispituje parametre ženske lepote kroz kratak film Supervenus.

Uzimajući kao polaznu tačku vitidž ilustaciju žene sa uobičajenom anatomijom ženskog tela, on kreće na put prema savremenenom idealu: skalpel, liposukcija, šminka i uklanjanje svih "nepotrebnih" delova tela.

Francuski mediji su opisali ovaj kratki film kao "inteligentan način da se osude načini na koje se diktira moderna ženska lepota, sa kojima se danas žene redovno suočavaju u medijima."

Od svoje premijere, ovaj kratki film prepoznat je na nekoliko prestižnih festivala u Evropi i Kanadi.

https://www.youtube.com/watch?v=q_QJ2_KoH9Y

http://www.b92.net/superzena/lepota.php?yyyy=2014&mm=09&nav_id=898385

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Možda ste me malo pogrešno razumeli (što nije bilo teško s'obzirom na moj veoma "opširan komentar"). Ukratko moje mišljenje je da ja ne vidim ništa loše u ovome što društo diktira stvari koje su loše po nas jednostavno jer onaj ko odluči da prati šta drugi kaži i da radi onako kako mu društvo diktira umesto da koristi svoju glavu mislim da i zaslužuje sve probleme koji će ga snaći. Malo (više) hladnokrvno ali tako je.

Подели на овим сајтовима

Možda ste me malo pogrešno razumeli (što nije bilo teško s'obzirom na moj veoma "opširan komentar"). Ukratko moje mišljenje je da ja ne vidim ništa loše u ovome što društo diktira stvari koje su loše po nas jednostavno jer onaj ko odluči da prati šta drugi kaži i da radi onako kako mu društvo diktira umesto da koristi svoju glavu mislim da i zaslužuje sve probleme koji će ga snaći. Malo (više) hladnokrvno ali tako je.

Укратко моје мишљење је да итекако друштво диктира и манипулише људским умом.

Подели на овим сајтовима

Укратко моје мишљење је да итекако друштво диктира и манипулише људским умом.

I ja mislim, ali oni koji dozvole da ga izmanipuliše društvo i zaslužuje sve što ga snađe.

Nije tema ali isto i za gatare onaj koji dozvoli sebi da ga tako neko prevari i zaslušuje da mu uzmu sve pare koje ima.

Подели на овим сајтовима

I ja mislim, ali oni koji dozvole da ga izmanipuliše društvo i zaslužuje sve što ga snađe.

Ако девојка или жена изгледа уобичајено тј. њена анатомија је донекле као на почетку овог видеа, елем да би добила добар посао а при том факултетски образована не уклапа се у "њихов шаблон".

Е сад шта се не уклапа?!

Не уклапа се јер не изгледа као порцеланска лутка и тако нажалост су многе жене приморане да промене свој физички изглед. Ово сам навела уопштено не само код нас, већ у глобали. А и сами видимо да сад више то не раде само глумци, певачи (познати личности) већ и "обични смртници" да би имали неку вајду у животу, не маривши за последице и душу...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Samo imam nešto da kažem. Ima crtani za decu, gde se glavni lik zove He-man, a ovo je njegova slika:

Šta tek reći o "anatomiji" muškog. :)

olympia2007_mro.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Šta tek reći o "anatomiji" muškog. :)

olympia2007_mro.jpg

jao sto su "seksi" ovi drugari,kao da se roj osica izivljavao nad njima jedno tri dana pa ih pustio malo...

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

jao sto su "seksi" ovi drugari,kao da se roj osica izivljavao nad njima jedno tri dana pa ih pustio malo...

Они су само екстрем те културе. Eво шта се од нас мушкараца "очекује" 

c889234799e865bbe90cee71f6cd2e53_XL.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Они су само екстрем те културе. Eво шта се од нас мушкараца "очекује" 

c889234799e865bbe90cee71f6cd2e53_XL.jpg

Pa lepo,znas kako  0703_read  

Ma ovaj tip ima vise sminke na sebi nego sto trosi narodno pozoriste po pretstavi.A ove poze nenormalne..,sta tacno treba covek da radi da se nadje u ovakvoj pozi,+ mrki pogled ispod obrva na gore,sta, odmerava oblake sto mu zaklanjaju sunce ...ma cepanje stavrno da umres od smeha samo malo da sagledas realno.A kao skoro crno bela fotka,to je valjda trebalo da kaze da je umetnicka ili tako nesto....haha,vic.

Sve u svemu ko to ocekuje,ima da se naceka ocekujuci  1324_womens

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...