Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Не мени није лоше да се забрани абортус, ја то никад нисам рекао. Нисмо се разумели. Ти си својевремено рекао да је абортус лош. Па правна наука може да га забрани из нпр. тог разлога, јер је лош, не мора да га третира као убиство. Има много забрањених поступака, који нису тако тешки као убиство. На то сам мислио. A slazem se da uporedo sa donosenjem takvog zakona treba razviti svest i savest kod ljudi da ne dodju u takve situacije,ai ako dodju da pokusaju da se izbore,ako ne,neka daju sansu tom zacetom ljudskom bicu na zivot,da se ono izbori. Тако је. Она може да спаси милионе живота стем ћелијама или да подари људима који желе бебу тај благослов, а не могу да је имају. Стем ћелија не може да спасе ни један живот, јер ће кад тад сви умрети. Што се тиче вештачке оплодње, у реду је ако нема уништавања ембриона. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Што се тиче вештачке оплодње, у реду је ако нема уништавања ембриона. Mislim da takva vestacka opodnja ne postoji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Mislim da takva vestacka opodnja ne postoji... Мислио сам на уништавање ембриона, а да уопште није ни покушано усађивање у материцу, као што сам и рекао у неком претходном посту. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Нисмо се разумели. Ти си својевремено рекао да је абортус лош. Па правна наука може да га забрани из нпр. тог разлога, јер је лош, не мора да га третира као убиство. Има много забрањених поступака, који нису тако тешки као убиство. На то сам мислио. Не. Уопште ме ниси разумео. Нисам рекао дај е забранити абортус лоше већ да је глупо. И да не можеш да га забраниш као убиство. Немој лагати. Што се тиче вештачке оплодње, у реду је ако нема уништавања ембриона. Не може да нема уништавања ембриона јер не може свки ембрион да преживи у материци жене коју оплођују вештачки. Чак ни тако пробрани не успеју. Уништавају оне ембрионе које не би ни успели да се развију у људска бића. Стем ћелија не може да спасе ни један живот, јер ће кад тад сви умрети. Е ово је већ баљезгање. Ту ја и ти завршвамо ову дискусију. Када ти мислиш да због тога што ТИ сматраш да је ембрион живо биће неком детету које је инвалид и има поввреду кичме треба ускратити шансу да се од тога излечи - стварно је бесмислено. Падају у воду све твоје моралне филозофије о вреднсти живота. Када да би спасио пар стотина ћелија, које имају 75 % шансе да уопште не постану људско биће - ти другима ускраћујеш право да им се спаси живот под паролом - сви ће да гекнемо. Клица живота по имену ембрион има потенцијала да спаси хиљаде и хиљаде живота код најтежих болести за које данас немамо лека. Например, мала Тијана за коју смо скупљали паре би данас била жива да је истраживање стем ћелија и развој те технологије догурао колико би требало да није ликова као ти. Који имају ту неодољиву потребу да своје моралне вредности законски намећу, иако се базирају на чистој вери, субјективној и личној. ja nisam za zabranu abortusa zbog umirivanja svoje saveti,jer bi to bio sebican motiv,tj.da ispadnem moralna u svojim ocima,nije mi do toga stalo,moral u tom smislu ni meni ne znaci nista posebno,vec samo spoznaja dobra,kao put ka Bogu, sebi i drugima kroz Boga,u ljubavi. Ок, само ншто не чиниш ништа добро нити лоше тиме што би забранила абортус. Само ћеш абортусе да пребациш на црно тржиште или ће жене које желе да абортирају да иду у иностранство да би абортирали. Ја стварно не видим како у том смислу спонзнајеш добро, пут ка богу и слично. Јер буклвано ништа не мењаш ако уведеш закон за забрану абортуса, једино можеш да кажеш "аха урадила сам ја нешто, спречила сам абортусе" а уствари их ниси спречила никако. То ти је исто моралисање као закон о дрогама. Закон о дрогама никог никад није спречио да се дрогира. То само наивни верују. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 И да не можеш да га забраниш као убиство. Добро. Не мора абортус да се забрани са образложењем да је то убиство, може да се забрани са образложењем, зато што је абортус лош, штетан итд. неком детету које је инвалид и има повреду кичме треба ускратити шансу да се од тога излечи Ово је на нивоу аргумента про-аборциониста, којима хоће да олакшају савест, када говоре о случајевима силовања, опасности по живот труднице и слично. Промили. или ће жене које желе да абортирају да иду у иностранство да би абортирали. Ту слободу имају. Наша држава и лекари треба да престану да учествују у злочиначком подухвату. И да поновим, како ствари нажалост теку, еугеника нам увелико куца на врата, па ће мајка нпр. ако се установи да постоји 52% могућности, да дете има даунов синдром, бити законом присиљена да абортира. А тада неће помоћи парола "Моје тело-мој избор". "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Ово је на нивоу аргумента про-аборциониста, којима хоће да олакшају савест, када говоре о случајевима силовања, опасности по живот труднице и слично. Промили. промили или не, њу би стем ћелије спасиле: Ту слободу имају. Наша држава и лекари треба да престану да учествују у злочиначком подухвату. И да поновим, како ствари нажалост теку, еугеника нам увелико куца на врата, па ће мајка нпр. ако се установи да постоји 52% могућности, да дете има даунов синдром, бити законом присиљена да абортира. А тада неће помоћи парола "Моје тело-мој избор". Само потврђујеш да сам у праву. Умирујеш своју савест, не занимају те заиста животи. Служиш се терминологијом "еугеника нам куца на врата" и измишаљаш неке теорије завере о присиљивању на абортус. Као по обичају. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 чињеница је да стем ћелије могу да спасу милионе живота Чињеница је да се милиони нерођене-убијене деце жртвују, не би ли се некоме МОЖДА продужио живот, или не би ли неку бабу престала да боле леђа. измишаљаш неке теорије завере о присиљивању на абортус. Тога је већ било, није никаква теорија завере. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Чињеница је да се милиони нерођене-убијене деце жртвују, не би ли се некоме МОЖДА продужио живот, или не би ли неку бабу престала да боле леђа. Не чињеница је да се милиони зигота убију за које ти верујеш да су нерођена деца. То је твој проблем. Што не умеш да разликујеш твоје уверење од уверења будисте, атеисте, муслимана па чак и неких хришћана који их не деле. За њих је то само гомила ћелија. Када узмем иглом један сперматозоид, и ставим га у једну посидицу где га спојим са једним јајетом. За мене то није нерођено дете, за мене су то ћелије. Када женско тело испишки исти такав зигот, као што ради у већини случајева, јер јој је јак имуни систем - за мене то није убиство, за мене је то природни процес. И за мене је велика штета не искористити гомилу ћелија у посудици д се неком детету спаси живот. Под неким оправдањен д је нечије уверење да се ту уселила душа, у сред лабораторије, у спојене две ћелије од којих је настла трећа... па је сад то личност. За мене је потребно много више од тога да бих тим људима ускратио право д се излече и тој деци право да преживе. Јер ми је стало до њих. Јер су они сигурне личности које постоје. Јер су то нечија деца, нечији другови. Јер ће нечији животи заиста бити богатији ако они преживе. И уопште ме толико не занима да ли ће да забрањујете абортус или не. Али да забрањује стем истраживања и д ускраћује људима који ПОСТОЈЕ право на живот и лечење, смо нечовек може да уради. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Не. Уопште ме ниси разумео. Нисам рекао дај е забранити абортус лоше већ да је глупо. И да не можеш да га забраниш као убиство. Немој лагати. Не може да нема уништавања ембриона јер не може свки ембрион да преживи у материци жене коју оплођују вештачки. Чак ни тако пробрани не успеју. Уништавају оне ембрионе које не би ни успели да се развију у људска бића. Е ово је већ баљезгање. Ту ја и ти завршвамо ову дискусију. Када ти мислиш да због тога што ТИ сматраш да је ембрион живо биће неком детету које је инвалид и има поввреду кичме треба ускратити шансу да се од тога излечи - стварно је бесмислено. Падају у воду све твоје моралне филозофије о вреднсти живота. Када да би спасио пар стотина ћелија, које имају 75 % шансе да уопште не постану људско биће - ти другима ускраћујеш право да им се спаси живот под паролом - сви ће да гекнемо. Клица живота по имену ембрион има потенцијала да спаси хиљаде и хиљаде живота код најтежих болести за које данас немамо лека. Например, мала Тијана за коју смо скупљали паре би данас била жива да је истраживање стем ћелија и развој те технологије догурао колико би требало да није ликова као ти. Који имају ту неодољиву потребу да своје моралне вредности законски намећу, иако се базирају на чистој вери, субјективној и личној. Ок, само ншто не чиниш ништа добро нити лоше тиме што би забранила абортус. Само ћеш абортусе да пребациш на црно тржиште или ће жене које желе да абортирају да иду у иностранство да би абортирали. Ја стварно не видим како у том смислу спонзнајеш добро, пут ка богу и слично. Јер буклвано ништа не мењаш ако уведеш закон за забрану абортуса, једино можеш да кажеш "аха урадила сам ја нешто, спречила сам абортусе" а уствари их ниси спречила никако. То ти је исто моралисање као закон о дрогама. Закон о дрогама никог никад није спречио да се дрогира. То само наивни верују. Dobro je uvek put ka Bogu,smisao protivljnja zlu jeste jeste izlazak iz sistema,koji te porobljuje i staje time na taj tvoj put,a svaka nasa misao,stav,delo ili nas priblizavaju ili nas udaljuju od istine,od Boga. Ni zakon o pravu na ljudski zivot i imovinu nikoga nije sprecio da ubija i krade,pa opet te radnje nismo legalizovali. Glavni argument protiv zabrane su ilegalni abortusi,ali mislim da ih ne bi bilo u tolikoj meri danas,ljudi su vise obavesteni,kontracepcija je dostupnija,jednostavno mislim da je to napumpan razlog,koji hajde da uzmemo moze ugroziti zenu,koja se odluci,ali to je opet njena odgovornost, uvek moze i da rodi.Umesto toga zrtvuju se,umiru gradovi fetusa,to je genocid kakvog nema i svi su se uljuljkali u pricu o slobodama,ne videci sta se stvarno desava. Uostalom,ja ne znam ni za jednog episkopa nase crkve koji ne bi bio za ovu zabranu.Sinod,ne pojedini svestenici,i episkopi ,vec SINOD se izjasnio po tom pitanju 2013.Ako verujemo da Svetim Sinodom rukovodi Duh Sveti,sta dalje da pricamo sta je dobro,a sta ne.Uzecu primer,kada je vl.Amfilohije zeleo da proglasi Njegosa za Svetog,ja sam imala licni dozivljaj da je to promasaj(ma koliko volela Njegosa kao pisca),kada se Sinod izjasnio,dobila sam potvrdu svog misljenja.Da su rekli da jeste,ne bih se pitala dalje,jer nije vazno sta ja mislim,nego sta crkva misli,ne pojedinacni episkopi i vernici,vec crkva,po ovom pitanju smo culi stav crkve. Evo i linka http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1336636/SPC+pozvao+na+zabranu+abortusa.html (Na redovnom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve, koje je završeno juče, podržana je inicijativa lekara vernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on vrši iz medicinskih razloga.) Samo,na zalost mozemo mi zeleti zabranu abortusa,bice verovatno kako mora biti.Evo citam,u Spaniji 2014.krenula ozbiljna inicijativa za zabranu abortsa,i kakve su reakcije(Španija je sve bliže zabrani abortusa osim u slučajevima kada je to neophodno za zaštitu psihičkog i fizičkog zdravlja žene ili kada je trudnoća posledica prethodno prijavljenog silovanja. To je izazvalo talas negodovanja u celoj Evropi, ali i upozorenja stručnjaka i organizacija za zaštitu ljudskih prava poput Hjuman rajts voča (HRW). Oni svi ukazuju na istu opasnost - da će se time ugroziti zdravlje i životi žena, koje će pribegavati ilegalnim prekidima trudnoće. Članice EU odobravaju različite nivoe prava na abortus, a na Malti je on čak i zabranjen.....) Zato kazem,bice kako bude,i abortusi,i gejevi ce moci da usvajaju decu kad tad,itd...ali makar ne treba da izgubimo pojam o tome sta je stetno i gde bi bilo u redu da zakon reaguje,a ako se ne moze zakonom,uticace se kako se moze i naravno boriti do kraja za ono sto je ispravno,u ovom slucaju nastojati da se zabrani ovaj zlocin,sa nadom,ipak,uprkos duhu vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Zato kazem,bice kako bude,i abortusi,i gejevi ce moci da usvajaju decu kad tad,itd...ali makar ne treba da izgubimo pojam o tome sta stetno i gde bi bilo u red da zakon reaguje,a ako se ne moze zakonom,uticace se kako se moze Да ли сте ви способни да се задржите на једној теми? Како си са абортуса дошла до тога "гејеви ће да усвајају децу".. главни аргументи су вам ти аргументи застрашивања. Шта ће бити - ако буде. И као што рекох, мене уопште толико не брину абортуси, колико ме брине логика која тера људе против стем ћелија и вештачке оплодње. Ја рекох забрањивати абортус је глупо. Бескорисно. Ви га забрањујете до ујутру. Али ко законски стаје на пут стем ћелијама, тај је заиста нечовек. То мене брине. Они који хоће да изједнаће абортус са кривичним делом убиства. А не они који хоће само да га забране. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Да ли сте ви способни да се задржите на једној теми? Како си са абортуса дошла до тога "гејеви ће да усвајају децу".. главни аргументи су вам ти аргументи застрашивања. Шта ће бити - ако буде. И као што рекох, мене уопште толико не брину абортуси, колико ме брине логика која тера људе против стем ћелија и вештачке оплодње. Ја рекох забрањивати абортус је глупо. Бескорисно. Ви га забрањујете до ујутру. Али ко законски стаје на пут стем ћелијама, тај је заиста нечовек. То мене брине. Они који хоће да изједнаће абортус са кривичним делом убиства. А не они који хоће само да га забране. Rekla sam to,ne kao argument zastrasivanja,vec prosto znam da na neke stvari ne mozemo uticati i da ce se vesrovatno desiti,kao sto je to i u drugim modernim zemljama,upkos tome sto postoje njihovi gradjani koji su za zabranu toga..Tako je i sa abortusom. A o tome da li je glupa zabrana pre bih pitala Sveti sinod,nego pojedine vernike,pa cak i valdike,a tu ukljucujem naravno i sebe. Sto se tice stem celija,tu bih se slozila sa tobom ,jer embrion koji se nije ugradio u matericu i krenuo svoj razvoj nije zivo bice i nije licnosti ,i ne mozemo ga tako posmatrati.Maticne celije se dobijaju i iz pupcane vrpce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Rekla sam to,ne kao argument zastrasivanja,vec prosto znam da na neke stvari ne mozemo uticati i da ce se vesrovatno desiti,kao sto je to i u drugim modernim zemljama,upkos tome sto postoje njihovi gradjani koji su za zabranu toga..Tako je i sa abortusom. У колико модерних земаља хомосексуалци могу да усвјају децу а у колико имаш дозвољене абортусе? Није вероватно.. ако погледаш бројке. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 У колико модерних земаља хомосексуалци могу да усвјају децу а у колико имаш дозвољене абортусе? Није вероватно.. ако погледаш бројке. Pazi abortus je starije pitanje,i s njim se mic po mic doslo do njegove legalizacije u puno zemalja.Usvajanje dece je modernije pitanje i polako raste broj zemalja otvorenih za to,gde se legalizuje...jenom cemo i mi doci na red,nisam rekla sutra.Iskreno,verujem da ce tako biti.Ali uvek treba da cinimo ono sto mozemo,i zapravo samo znam da je crkva Hristova ta koja ce sacuvati ispravan pogled na svet,moral,zakon.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Pazi abortus je starije pitanje,i s njim se mic po mic doslo do njegove legalizacije u puno zemalja.Usvajanje dece je modernije pitanje i polako raste broj zemalja otvorenih za to,gde se legalizuje...jenom cemo i mi doci na red,nisam rekla sutra.Iskreno,verujem da ce tako biti.Ali uvek treba da cinimo ono sto mozemo,i Значи другим речима ти верујеш да ће некад можда зато што је одобрен абортус да дође до тог да хомосексуалци усвјају децу? zapravo samo znam da je crkva Hristova ta koja ce sacuvati ispravan pogled na svet,moral,zakon.. Машиш суштину цркве. Није њен посао да чува исправна поглед на свет, морал и закон већ да помаже у спасењу људи. А закони, морал и исправни погледи немају везе са црквом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2014 Значи другим речима ти верујеш да ће некад можда зато што је одобрен абортус да дође до тог да хомосексуалци усвјају децу? zapravo samo znam Машиш суштину цркве. Није њен посао да чува исправна поглед на свет, морал и закон већ да помаже у спасењу људи. А закони, морал и исправни погледи немају везе са црквом. -Verujem da je moguce,vidim da zakone ne kroji vecinsko misljenje ,vec duh vremena,a zna se ko iza njega stoji,i da deluje kroz mocne drzave,organizacije ,koje potom perfidno deluju na covekov um,mentalitet,itd,osvajajuci ljude,pristalice.. -Nema spasenja bez razgranicenja dobra i zla(ne pravednih i zlih,vec dobra i zla),a potom i bez oslobadjanja od zla,a smsiao je zadobiti slobodu u Hristu,za vecni zivot u vecnoj ljubavi.Crkva kroz Stari Zavet,Novi Zavet,Svete oce,Sveti Sinod poucava nas sta je dobro,a sta zlo,da bi smo isli dobrim putem spasenja ps.kad rekoh zakone mislila sam pravilan pogled na to kad zakonski nesto treba regulisati,kao npr.sad abortus,Sinod se izjasnio,po nekim pitanjima se nije izjasnio,ali po nekim je stav jasan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука