Jump to content

Осмишљавање забране абортуса

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Izvini se sebi sto za svaku fotku mrtvog zigota ti mislis da je proizvod abortusa. Na obe fotke su plodovi u poodmaklim fazama trudnoce. U tim fazama abortus je nedozvoljen a ovo su najverovatnije fotografije pobacaja...

Zao mi je ali i ti si zrtva propagande.

Inace ogroman broj abortusa su medicniski opravdane intervencije jer su prve trudnoce vrlo cesto neuspesne i plod se ne razvije kako treba. Tada je kiretaza neophodna. Sigurno da postoje abortsi koji su motivisani nezeljenim trudnocama ali nisu svi takvi...

Izvini se sebi sto za svaku fotku mrtvog zigota ti mislis da je proizvod abortusa. Na obe fotke su plodovi u poodmaklim fazama trudnoce. U tim fazama abortus je nedozvoljen a ovo su najverovatnije fotografije pobacaja...

Zao mi je ali i ti si zrtva propagande.

Inace ogroman broj abortusa su medicniski opravdane intervencije jer su prve trudnoce vrlo cesto neuspesne i plod se ne razvije kako treba. Tada je kiretaza neophodna. Sigurno da postoje abortsi koji su motivisani nezeljenim trudnocama ali nisu svi takvi...

Извини друже,али откуд ти знаш да су то слике побачаја а не абортуса ?! Не знам на основу чега,кад су то слике на сајтовима и вестима о абортусу,очигледно ти нешто пуно знаш више него други.

Друго да ли је реалност да се у Србији не врше абортуси у каснијим фазама ?  ако мислиш да је реалност или да је то чињеница онда си у дебелој,дебелој заблуди.

И на крају браниш нешто што нико не напада,прво ја сам први иако сам противник велики абортуса рекао осим у случају ако је то са медицинске тачке потпуно оправдано да абортус треба дозволити.  Али исто тако сам противник тога да родитељи иду на милион испитивања да би отклонили сумње да можда дете не болује од нечега и онда вршили абортус. А то ћу исто образложити,из моје фамилије је случај родитељи су ето новије градње и мисле да је медицина све и свја,ишли су на сва могућа испитивања на ко зна које све болести,чак су и вадили плодову воду...углавном дете се родило и после годину две дана су открили да има тумор на мозгу,ајде сад на другу страну што је у Београду званична медицинска институција тровала дете цистостатицима у оној афери која је постојала то на страну,углавном један од аргумената што је дошло до појаве тумора,јесте и једна повреда бебе током вађења плодове воде из стомака мајке.

Са друге стране кума,којој су због коришћења разних лекова док није знала да је трудна саветовали да абортира,да има ризичну трудноћу,да плод не напредује довољно...углавном родила је,дете је живо и здраво и све је ок.

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо у ситуацијама кад је абортус потребан са медицинске тачке гледишта,кад плод детета није напредовао довољно,није функционалан,кад је ризик по живот за мајку,кад је ризично по живот за њу...наравно да нико нормалан није у том случају против абортуса. Али то треба јасно разграничити и јасно дефинисати.

Подели на овим сајтовима

Тотална необразованост и затуцаност...ај ај ај

а притом транспарент са најпримитивнијим текстом носи мушкарац !? 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо у ситуацијама кад је абортус потребан са медицинске тачке гледишта,кад плод детета није напредовао довољно,није функционалан,кад је ризик по живот за мајку,кад је ризично по живот за њу...наравно да нико нормалан није у том случају против абортуса. Али то треба јасно разграничити и јасно дефинисати.

Najcesci slucajevi abortusa su upravo medicniski....  A nije problem sto ste protiv abrotusa nego je problem sto patetisete i dramatizujete problem do astronomskih mera, kao na primer kad tvrdite da se uradi 200.000 abortusa. Pompezna brojka koja dara dirkt u emociju ali tek kad zacackas malo, shvatis da em je ta brojka prenaduvana em je vecina abortusa opravdano...

VIdis, probem je u prenaduvavanju. A kad ljudi prenaduvavaju odaju utisak da lazu. Zato vas pokret nikad a i nece zaziveti jer vas ljudi ne dozivljavaju ozbiljno zato sto baratate neproverenim i uvelicanim, emotivno obojenim argumentima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Извини друже,али откуд ти знаш да су то слике побачаја а не абортуса ?! Не знам на основу чега,кад су то слике на сајтовима и вестима о абортусу,очигледно ти нешто пуно знаш више него други.   Друго да ли је реалност да се у Србији не врше абортуси у каснијим фазама ?  ако мислиш да је реалност или да је то чињеница онда си у дебелој,дебелој заблуди.

Ove fotke NISU EMBRIONI! Aman, embrion u 8 nedelji ima duzinu od 2 cm!!! Ovo su slike skroz formiranih fetusa u poodmaklim fazama trudnoce... mozda  i pred sam porodjaj. Ovo nikako nisu abortirani embrioni ili fetusi.

Ajde upoznaj nas sa izvorom svojih infomracija koji kaze da se u srbiji rade abortusi u odmaklim fazama trudnoce? Ko ti to reko? Gde si procitao? Daj neku studiju, istrazivanje, istragu... stagod. Daj neki validan podatak da je to praksa  u Srbiji.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@@Александар Милојков,

Pazi, jel to znaci da ne treba zabraniti voznju pod uticajem alkohola, jer ce ljudi da voze svejedno? Ocigledno ne. Zabranjujemo te stvari jer su ili opasne ili krse ne stvari koje ne bi trebalo da krse. A posto vidimo da je ovo ozbiljna tema gde se ignorisu ljudska prava i gde se ljudska bica ubijaju pod raznim izgovorima, zasto bi to dopustili?

Protiv nelegalnog abortusa se treba boriti zakonom, i oni koji idu na to idu na svoju zakonsku, zdravstvenu i moralnu odgovornost.

Питање је да ли се може направити оваква аналогија. Ја мислим да не може.

Подели на овим сајтовима

Najcesci slucajevi abortusa su upravo medicniski
em je vecina abortusa opravdano.

Потпуно нетачно.

• Волим 1

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

A pokret 1389 su akademici?

У задње време склон си "сламнатим чичицама" и сличним промашајима. Не знам зашто. Не, 1389 нису академици, нити сам ја ишта рекао о њима, нити мислим да је њихова идеологија нешто паметно. Међутим, то не мења чињеницу да су "Жене у црном" скуп будала са којима не вреди дискутовати.

Подели на овим сајтовима

Zasto je embrion star tri dana ljudsko bice a embrion star 8 nedelja kome ne kuca srce nije ljudsko bice?

Ко то каже?

Ја мислим да је он хтео да каже, да се код много безазленијих ствари, држава итекако меша и никоме посебно не доказује штетност вожње под алкохолом или штетност пасивног пушења. Просто забрани или кажњава.

Зашто би чедоморство било изузетак.

Подели на овим сајтовима

Чак и да се забрани абортус, нигде на свету се не третира као чедоморство. То је просто ван сваке памети.

Јер би онда имплицирало да су подбачји и остли медицински абортуси убиства из нехата. 

Па да не причам које би то правне заврзламе могло да отвори. Например, тужбе против жена које су подбациле, јер се например нису добро храниле. Ако се абортус окарактерише као убиство, ово следи из тога. 

Зато законе кроје стручна лица, и стручна јавност а не ДМСРбија и благоје. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да је он хтео да каже, да се код много безазленијих ствари, држава итекако меша и никоме посебно не доказује штетност вожње под алкохолом или штетност пасивног пушења. Просто забрани. Зашто би чедоморство било изузетак.

Да се разумемо, ја сам против абортуса. Међутим, размишљам логиком "мањег зла". Ако забраниш абортусе то не значи да их више неће бити - дакле, ниси ништа постигао, абортуси и даље постоје. Једино што постижеш јесте да се они обављају "на црно", а то је онда обавезно скопчано са великим ризиком по живот и здравље жене која се одлучила на абортус. Што значи, ем имаш абортус, ем имаш угроженост жене. Легалност абортуса, као "мање зло", макар чува живот и здравље жене и омогућава да имамо увид у вршење тих интервенција. Како рекох, против сам абортуса. На његовом сузбијању треба радити утицањем на свест људи, затим и на отклањању свих оних фактора и "разлога" који људе опредељују да се одлуче за абортус. 

Подели на овим сајтовима

На његовом сузбијању треба радити утицањем на свест људи, затим и на отклањању свих оних фактора и "разлога" који људе опредељују да се одлуче за абортус. 

:aplauz:  

Подели на овим сајтовима

. На његовом сузбијању треба радити утицањем на свест људи, затим и на отклањању свих оних фактора и "разлога" који људе опредељују да се одлуче за абортус. 

:good2:

Ali to je teško, najlakše je tražiti od države da zabrani, i onda smo rešili problem.... :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...