Zawisza Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Glas Koncila se potpuno pretvorio u ideološki časopis, ne znam čemu služe ovakvi "NAUČNI" tekstovi. http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=24962 Kad sam se čuo sa O. Đurovićom on je obećao da će im poslati "otvoreno pismo" na ovaj tekst. Tada sam mu rekao da neće sigurno da mu odgovore jer jednostavno u GK nemaju ni jednog intelektualca doraslog da bi ušao u polemiku sa njim ni o "političkim" temama a još manje o teološkim. Od O. Zorana očekujem da se javi po pitanju ove teme jer sam video celu prepisku i samo od njegove dobre volje u njegovu hrabrost ne sumnjam, moćićete da se uverite da je moja konstatacija o pretvaranju jednog verskog časopisa u ideološki tačna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маринковић Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Открио си топлу воду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Zavisi ko im je trenutno urednik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Glas koncila je ustaski sajt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Glas koncila čitam od 90-ih. Odem lepo u N.S. katedralu i uzmem ga tamo od onih tapkaroša na ulazu za vreme mise, nedeljom posle liturgije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Септембар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Открио си топлу воду. Ti nisi mogao da otkriješ jer ne čitaš, prema tome uzdrži se od glupih komentara. Милан Ракић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Септембар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 http://stanjestvari.com/2014/09/05/зоран-ђуровић-отворено-писмо-уредниш/#more-7977 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 http://www.news-bar.hr/vijesti/zanimljivosti/odrekao-se-roditelja-kad-je-saznao-su-srbi?fb_action_ids=795176063867836&fb_action_types=og.comments Ево човек се пише овај кроатише њуз нет преко гласа концила одрекао мајке и оца јер су Срби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Ja sam ga citao 80 tih godina dok sam bio u Hrvatskoj i tada nije bio los. Imalo je svega. Neka blaga doza nacionalizma se pojavljivala u tekstovima ali je bilo i lepih clanaka. Kasnije se pretvorio u totalno politicki list. Баба је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Септембар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Kurir, Alo, Blic pa to su naučni časopisi za GK, niti imaju koncepciju osim neke ustaškoideološkog političarenja i pokušaja da amnestiraju učešće preko 1000 sveštenika u zločinima nad pravoslavcima. Evo im jedna tema iz medicinskih nauka pošto tvrde da su njihovi tekstovi utemeljeni na naučnim istraživanjima: http://www.news-bar.hr/vijesti/hrvatska/hrabri-djeak-napipao-rak-testisa-sveeniku-i-spasio-mu-ivot Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Шта друго очекивати од Језуита. Да неће можда у својој дворани предтављати књигу Ватикан и фашизам?! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Шта друго очекивати од Језуита. Да неће можда у својој дворани предтављати књигу Ватикан и фашизам?! Jezuiti su vrlo uceni ljudi brate moj i kada nesto rade rade sistematski i jako dobro a ne ovako neorganizovano i nesistematicno. U Glasu koncika nisu sada Jezuiti. Da su oni video bi ti nasta bi ti clanci licili! Melhisedek88, Manolis, Лазар Нешић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Шта друго очекивати од Језуита. Да неће можда у својој дворани предтављати књигу Ватикан и фашизам?! A sto se ti toliko bunis,kad na drugoj temi odobravas podizanje dzamije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Ne čitam ga, niti se deli u mojoj župi (hvala Bogu!). Zvonik subotički je bio dobar, ali me strašno razočarali kada su počeli da pišu o "heroju domovinskog rata" Anti Gotovini i ostale gluposti vezane za "domovinski rat". Uglavnom nema normalnog teološkog časopisa/novina među katolicima u Srbiji, što je trulo. Žali Bože utrošenog papira. Ne znam kakvi su pravoslavni časopisi ali ovi su užas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2014 Jezuiti su vrlo uceni ljudi brate moj i kada nesto rade rade sistematski i jako dobro a ne ovako neorganizovano i nesistematicno. U Glasu koncika nisu sada Jezuiti. Da su oni video bi ti nasta bi ti clanci licili! Наравно да су учени и раде јако добро(у њихову корист). Зато и на месту папе дођоше. Нису главни у Гласу концила, али се изложба ове књиге одиграла у њиховим просторијама. Још горе него да су вест о томе само пренели у медију. A sto se ti toliko bunis,kad na drugoj temi odobravas podizanje dzamije? Какве бре везе има џамија са овим? Нека се и синагога подигне. Мени не смета амбијент Јерусалима, леп је. Смета ми нешто друго, али нећу да спамујем. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука