Deja Vu Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:12, Милосављевић рече Upravo zato narod nije indeticn rec naciji. Slicna je, srodna, ali ne indeticna. Zato je u filozofiji, epstemologija bitna grana. Nacija ipak u epstimoloskom shvtanju oznacva nesto sto stvara drzva. Баш тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:19, Палама рече Само што Срби нису племе, него баш народ. Ваљда смо и ми настали од неких племена. E to ne znam. Koliko ja znam mi smo slovensko pleme cij je kultura izdominirala na balkanu pa su se ov plemena sa blkn integreisala u Srbe... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:04, kordun рече svi znamo za ono zito po dalmaciji i hercegovini koje sleduje ako prihvatis katolicku vjer Toga je bilo i u CG, kada su unijati došli, sveti Vasilije se oštro borio protiv toga.Iskreno, ne znam što sve te jeftine ljude što su se prodali za tepsiju ribe treba svojatati, neka ih tamo gde su, i onako kopaju jamu svim tim koji su ih jeftino kupili. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:11, Палама рече Па управо то, национализам има тежњу да обухвати све припаднике једног народа у своју државу. Мада мислим да са Француском то није случај, она је као Југославија. Југа је требала бити као Француска, али није успела. Pa Juga je bila , tj mogla je biti resenje nacionalnoog problema i ujedinjenja svih Srba ... al' sudbina zla, nije nam se dalo ... malo mi, malo sa strane pomoci i eto ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:22, Милосављевић рече E to ne znam. Koliko ja znam mi smo slovensko pleme cij je kultura izdominirala na balkanu pa su se ov plemena sa blkn integreisala u Srbe... Могуће. Мада сад кад сам листао по гуглу, наишао сам на нека српска племена, са неким дугачким именима на ИЋ Узмимо Црногорце нпр. и то да су ајд народ, мада данас можда и нација пошто им Мило намеће нека слова. Они имају своја племена, сваки зна ко је које племе, али су уствари народ, неко каже Срби, неко каже Црногорци, али су народ небитно сад за ову тему како се зову. On 3. 9. 2014. at 18:40, Crveni Baron рече Pa Juga je bila , tj mogla je biti resenje nacionalnoog problema i ujedinjenja svih Srba ... al' sudbina zla, nije nam se dalo ... malo mi, malo sa strane pomoci i eto ... Југи није био циљ уједињење Срба, већ уједињење са осталим блиским народима коју су у то време били ослобођени од А.У. Зато смо имали Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, а не Краљевину Срба. Југославија се угледала на Италију, зато су Србију звали ''балканским Пијемонтом''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 19:01, Палама рече Југи није био циљ уједињење Срба, већ уједињење са осталим блиским народима коју су у то време били ослобођени од А.У. Зато смо имали Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, а не Краљевину Срба. Југославија се угледала на Италију, зато су Србију звали ''балканским Пијемонтом''. Kako to mislis "jugi nije bio cilj"? Cilj je mogla imati srpska vlada a ne juga. A cilj srpske vlade je bio ujedinjenje srba u jednu drzavu, a posto nisu dali veliku srbiju onda daj jugu ..cak je bilo planova da centar te drzave bude Zagreb a ne Beograd ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 18:11, Палама рече Али са национализмом настаје израз нација, барем овај западни израз moze bit, no u nasem jeziku mi nacionalizam ne dozivljavamo na taj nacin, sam si rekao da ti neko namece u dokumentu nacionalnost, ne namece ti niko, nego u nasem jeziku termin nacionalnost je jednak terminu narod, lijepo je u ustavu bivse drzave pisalo narodi , tu se mislilo na nacije ne na vanzemaljce.... to je kod nas ima takvo znacenje i taj zapadni model kod nas ne vazi, jer ako ga primjenis kod nas onda recimo hrvati nisu postojali kao nacija do 1991 a vodili su nacionalnu politiku, smjesno....to u nasem jeziku ne moze tako Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 19:22, kordun рече moze bit, no u nasem jeziku mi nacionalizam ne dozivljavamo na taj nacin, sam si rekao da ti neko namece u dokumentu nacionalnost, ne namece ti niko, nego u nasem jeziku termin nacionalnost je jednak terminu narod, lijepo je u ustavu bivse drzave pisalo narodi , tu se mislilo na nacije ne na vanzemaljce.... to je kod nas ima takvo znacenje i taj zapadni model kod nas ne vazi, jer ako ga primjenis kod nas onda recimo hrvati nisu postojali kao nacija do 1991 a vodili su nacionalnu politiku, smjesno....to u nasem jeziku ne moze tako To ti je kao sa solidarnoscu ...ne mozes reci da si solidarista vec socijalista .. kordun је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 19:27, Crveni Baron рече To ti je kao sa solidarnoscu ...ne mozes reci da si solidarista vec socijalista .. ta ti dobra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Имам око 300 својих ученика ове године.Око 40 % је или из мешовитих бракова, или има деду, бабу, прадеду, прабабу који су Мађари, Хрвати,Немци, Словаци, Румуни, итд, итд...огромна већина њих се изјашњавају као Срби, као неко ко културно, верски па и етнички припада српском етносу...нема "чистих" народа, никада их није било, већ народи настају путем друштвене асимилације и културно-верске кохезије...тако је одувек и тако ће бити и у будућности. Млађони, GeniusAtWork and cloudking је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Mesanje naroda i evolucija jezika su stvari koje treba da se ohrabruju i promovisu... Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Универзална проводаџика.. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 On 3. 9. 2014. at 16:44, Милосављевић рече Палама ти је студент политичких наука, ја права. Обојицу си нас учили да су нације настале у 18том веку. То је мишљење свих теоретичра државе и прва. Ја се не сећам да постоји нека дефиниција нације у мојим књигама. Можда је палама ту упућенији.. Бих само овде да се надовежем, јер ово није до краја истина. Нације су одувек постојале, и нису везане за државе, јер си одувек имао нације које нису имале своје државе (Курди, Роми, Цинцари...). Оно што је било у осамнаестом веку јесте да је нација постала одлучујући фактор у повезивању људи. Иако си и до тада имао Немце, Србе, Италијане и сличне, сви су били партикуларизовани. У осамнаестом веку, нације су почеле да теже удомљењу у једној географској целини. Неке су успеле, неке нису, али далеко од тога да је концепт нације раније био непознат. А концепт нације који је Палами ближи није наш концепт нације. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 On 3. 9. 2014. at 21:12, RYLAH рече Бих само овде да се надовежем, јер ово није до краја истина. Нације су одувек постојале, и нису везане за државе, јер си одувек имао нације које нису имале своје државе (Курди, Роми, Цинцари...). А концепт нације који је Палами ближи није наш концепт нације. To je Palama i pisao, da je precizniji i bolji termin za to sto ti zoves nacijom - narod. Posto nacija i narod nisu sinonimi. Imas neetnicke nacije. Nemas neettnicke narode. To sto si nazvo nacije - Kurdi Romi Cincari plama zove narodi. I meni delije epstimoloski ispravnije. Nacija - vezano za drzavu, nacija vezano za etnicku pripadnost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 On 3. 9. 2014. at 20:09, cloudking рече Mesanje naroda i evolucija jezika su stvari koje treba da se ohrabruju i promovisu... Tako su i nastale i kreirane sve ove kulture i civilizacije koje danas imamo. Uostalom ni danasnji srpski nije isti kao srpski pre 500 godina. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука