Justin Waters Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 vjestacka nacija bi bila novokomponovana nacija sastavljena od djelova tudje ili vise tudjih nacija, recimo amerikanci po meni ne mogu da budu nacija jer su zakasnili, oni su naprosto osudjeni da ostanu koktel raznih nacija bas kao i evropska unija i mnoge druge drzave i savezi na svjetu... nisu sve nacije jednako izdeferentirane, mnoge nemaju ni svoj jezik i pismo, mi srbi imamo cim da se pohvalimo kad je nacija u pitanju, dakle oni elementi koji cine naciju, a to ti je sve od biologije do kulture , ponajmanje je dokument neke administracije, naravno da nekim velikima koji nemaju nacionalnu notu to ne odgovara pa nipodastavaju naciju totalno,sveli su je na dokument zvani drzavljanstvo sto je debilno, ne pravi drzava naciju nego obrnuto, nacija drzavu Amerikanci su narod i nacija. Nastali su udruzivanjem evropskih naroda i sad pod jednim podnevljem imaju svoju kulturu i nacin zivota. To sto im je jezik engleski ne mijenja nista. Srbi su isto udruzena plemena. Jedina je razlika sto su Srbi stariji, a to kao da je btino. Bilogija ama bas nikakve veze nema sa odredjivanjem narodnosti. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 imas naciaj bez drzave, npr romi.... ne pravi drzava naciju engo obrnuto, nacija drzavu Romi su narod. Kad budu imali svoju drzavu onda ce biti nacija. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 vjestacka nacija bi bila novokomponovana nacija sastavljena od djelova tudje ili vise tudjih nacija, recimo amerikanci po meni ne mogu da budu nacija jer su zakasnili, oni su naprosto osudjeni da ostanu koktel raznih nacija bas kao i evropska unija i mnoge druge drzave i savezi na svjetu... pa to znači i da smo mi veštačka mi smo isto ovo uradili u jednom trentuku u istoriji. Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 ja to ne priznam, za mene je srpska nacija nastala za vreme nemanjica, ja ti ne priznam te zapadnoevropske norme , to je za mene propaganda, nije kod njih sve nastalo, zar stari rimljani nisu imali nacionalnu svjest ili grci, ne budi naivan, to ti je prirodni proces kod ljudskog drustva Па нису, Грци су живели у полисима, држвама-градовима. Нису се звали Грци. Имао си Атињане, Тројанце итд.. нису мислили да су "исти народ" Римљани су били "скуп" племена. Нису се називли римљанима. Већ си у риму имао илире, келте, трачане, динарце, ове оне..Једино су се стновници града рима називали римљанима. Што се српске националне свести тиче ни она није постојала. Немањићи су једно време ујединили Србе али су се после тога брзо распли на сопствене таборе како су били и пре. Тако су са Котроманићима и настали "босанци" или ксније "црногорци" То ти говори колико нисмо имали неку нционалну свест. Нико у принципу у том средњем веку није имао националну свест, само је било битно ком влдару служиш - за које племе јашеш. У принципу немањићи нису ијединили "народ" већ влдаре. А свки народ је био веран свом "влдару" ... индетична правил важе за све... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Одакле ти то? kako odakle, pa valjda sam se zanimao davnih dana za te stvari jer me se ticu, imas knjige brate, imas dokumenta po arhivama, pa to je skoro bilo... inace izmedju dvba svjetska rata ti je srba u hrvatskoj bilo 34 % , jeste ih mnogo u jasenovcu zavrsilo itd... no brate nesto se opet prejako smanjio procenat srba u hrvatskoj bez obzira na stradale Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Romi su narod. Kad budu imali svoju drzavu onda ce biti nacija. to po tvojim standardima, narod je sta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Da se ne ponavljam,ja sam svoje stavove izneo na ovoj temi https://www.pouke.org/forum/topic/35375-sta-znate-o-tzv-hpc-hrvatskoj-pravoslavnoj-crkvi/page-3#entry1159937 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Па нису, Грци су живели у полисима, држвама-градовима. Нису се звали Грци. Имао си Атињане, Тројанце итд.. нису мислили да су "исти народ" Римљани су били "скуп" племена. Нису се називли римљанима. Већ си у риму имао илире, келте, трачане, динарце, ове оне.. ne bi se ja slozio sa time, nije to tako bilo, jesu bila plemena i priopadnost nekom vodji , gospodaru, ali to imas i danas u raznim korpusima koje prave ljudi, nacija je iznad tog svega.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Колико се мени чини, појам нација је настао у 18. веку. По томе све нације су вештачке, па и ми Срби. До тад су се људи делили ко је коме вазал био, којој вери припадао и на неке етничке групе и племена. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Nacija-to je jezik.Zato ove izfarikovane izmisljaju i "jezike" jer kakva je to nacija bez svog jezika .... U svici se tacno zna ko je ko prema jeziku ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 ne bi se ja slozio sa time, nije to tako bilo, jesu bila plemena i priopadnost nekom vodji , gospodaru, ali to imas i danas u raznim korpusima koje prave ljudi, nacija je iznad tog svega.... Па кажем ти таква свест тада није постојала. Зато ти се Србија после немњића распала. Јер је једна група припадала Бранковићима, једна група Котроманићима, једна група Хребељановићима и тако... свако у своје "племе" ... није бил освести - сви смо ми једна нација Колико се мени чини, појам нација је настао у 18. веку. По томе све нације су вештачке, па и ми Срби. До тад су се људи делили ко је коме вазал био, којој вери припадао и на неке етничке групе и племена. Да.. управо тако.. Тако су и интегрисана балканска племена у Србе... једноставно су прихвтили језик и културу коју су словени донели интегрисали се у тада за њих, напреднију словенску културу. Зато нам је генетика толико и обојена различитим генима па смо генетски блиски са викизима и иранцим.. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 to po tvojim standardima, narod je sta? Narod je velika grupa ljudi, udruzenih plemena i drugih zajednica koji dijele istu kulturu zivljenja, jezik, obicaje porijeklo. Ovo ne znaci da sve od ovoga mora biti prisutno, vec da je nesto od ovoga kriterijum. Kad neka grupa ljudi pod nekim podnevljem nastoji da se organizuje na istim principima zivljenja onda je ta grupa ljudi narod. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Amerikanci su narod i nacija. Nastali su udruzivanjem evropskih naroda i sad pod jednim podnevljem imaju svoju kulturu i nacin zivota. To sto im je jezik engleski ne mijenja nista. Srbi su isto udruzena plemena. Jedina je razlika sto su Srbi stariji, a to kao da je btino. Bilogija ama bas nikakve veze nema sa odredjivanjem narodnosti. jes nema veze biologija u pravu si, svaki crnac moze biti jevrej, samo da se upise u knjigu drzavljana izraela, nauci jezik i kulturu i evo ga original, jos kad bi se malo okrecio i preoblikovao nos bio bi original zidov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Па кажем ти таква свест тада није постојала. Зато ти се Србија после немњића распала. Јер је једна група припадала Бранковићима, једна група Котроманићима, једна група Хребељановићима и тако... свако у своје "племе" ... није бил освести - сви смо ми једна нација znaci francuska revolucija je ućerala narodu novu svjest u glavu, do tada su ljudi bili besvjesni po tim osjecajima i potrebama, jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 jes nema veze biologija u pravu si, svaki crnac moze biti jevrej, samo da se upise u knjigu drzavljana izraela, nauci jezik i kulturu i evo ga original, jos kad bi se malo okrecio i preoblikovao nos bio bi original zidov Па нема брате везе биологија, погледај генетске слике нација.. толико различитих хаплогрупа... znaci francuska revolucija je ućerala narodu novu svjest u glavu, do tada su ljudi bili besvjesni po tim osjecajima i potrebama, jel tako? Са француском револуцијом је настала "национална свест" то јест није тад настл али тад је крунисла своје постојање првом националном државом али је као идеја кренула да се развија мало пре тог... Дотле си био "слуга" феуду. Како је рекао Луј 14. - "Француска - то сам ја. " то ти отприлике осликава свест људи тог доба... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука