Jump to content

Шта се напрежете да схватите?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свако од нас, повремено или чешће, труди се да схвати нешто, да реши неку недоумицу. Шта вас тренутно мучи и заокупира?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

До скоро ме бунио принцип несигурности у квантној механици ал сам то скапирао па сам прешао на већи изазов.. жене.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

До скоро ме бунио принцип несигурности у квантној механици ал сам то скапирао па сам прешао на већи изазов.. жене.. 

E to drugo jos niko nije razumeo i nece moci do Bog jedino.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Мислиш принцип неодређености. Сумњам да си схватио. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мислиш принцип неодређености. Сумњам да си схватио. :)

Јесам, чак сам му и име променио у прецизније. Позиција и спин су али само су несигурни. Они су заправо упрошћене жене, несигурни су поводом своје воље, не знају где да стану и како да се окрећу. Када хоћемо да их меримо он нису сигурни шта да нам кажу. 

Ето пренео сам ти своју мудрост. Сада прелзим на комплексније проблеме. 

Подели на овим сајтовима

Кад смо код квантне механике, мене мучи питање: Колико енергије је садржано у свеприсутним квантним флуктуацијама?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Позиција и спин су али само су несигурни.

Овде си прогутао реч. Мислиш да су позиција и спин одређени?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Овде си прогутао реч. Мислиш да су позиција и спин одређени?

Да, али су несигурни. Конкретно позиција је несигурна јер је женског рода. (та)позиција. А пошто је позиција несигурна, спин не зна шта да ради док се позиција неодлучи. 

Шалим се мало наравно.. а има и једна слична теорија. :) Ајнштајнова конкретно. Ако ме сећање не вара...

Подели на овим сајтовима

Треба да се упознаш са идејом Џона Бела и експериментом Алана Аспекта. Честице заиста немају одређен спин, доказано је експериментом.

Да бисмо разумели ту ствар, потребно је страховито напрезање, макар мени. Могуће је то поједноставити и на томе радим већ извесно време - јако тешко.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...