Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Ice bucket poprima ozbiljne ramzmere ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Ево замислите да имате страшан грип и пијете неки одвратан сируп. Не можете на посао треба вам помоћ. И зовете ме у помоћ и ја дођем и кажем ево сад ћу ти помоћи. Пробаћу тај твој сируп да видим како ти је. А, баш гадно, чек да објавим свима своју жртву и појасним како сам добра, хумана особа. Можда ти и оставим неки динар и одем. А ти види ко ће у апотеку јер ти не можеш или да ти скува чај или да се дружи са тобом а не са фановима из медија. Свака радња која живог човека тако своди на објекат је спрдња са најсветијим и најбољим у нама. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Поливање је ту сувишно. Ко хоће да помогне има на хиљаде других начина, чак нису ни везани за новац, а поливање ничему не служи... Тј служи самопромоцији и манифестовању сопствене игнорантности. И скупљању лајкова на фејсбуку и осталим заменама за реалност Дакле, служи гордости и таштини, самољубљу и тако.... Ругање крштењу у даљем следу Ma mozes da imas kakvo god misljenje o polivanju i da su kreteni i debili i djetinjasti, ali je smjesno tvditi da se neko sprda s krstenjem Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Није смешно. Објаснила сам и зашто. Наравно да не мислим да то већина чини свесно и са том намером. То свакако не и то би било смешно тврдити то си потпуно у праву. Али већина која то ради и не зна зашто то ради, ни у позитивном ни у негативном смислу већ то чини себе ради не размишљајући дубље. И ту је већ спрдња и са људима који се боре са том болешћу, са онима који им помажу да преживе и са љубављу према ближњем. И то је тако лепо изражено симболичким " ладним крштењем" Не спрдња са црквом већ спрдња са Добрим. На крају крајева, то се огледа и у томе што се нико не би требао полити већ помоћи што је првобитна идеја да се полију они који не помогну, а ето сви трче по канту радије. Безумље као нпр. " планкинг" https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Није смешно. Објаснила сам и зашто. Наравно да не мислим да то већина чини свесно и са том намером. То свакако не и то би било смешно тврдити то си потпуно у праву. Али већина која то ради и не зна зашто то ради, ни у позитивном ни у негативном смислу већ то чини себе ради не размишљајући дубље. И ту је већ спрдња и са људима који се боре са том болешћу, са онима који им помажу да преживе и са љубављу према ближњем. И то је тако лепо изражено симболичким " ладним крштењем" Не спрдња са црквом већ спрдња са Добрим. На крају крајева, то се огледа и у томе што се нико не би требао полити већ помоћи што је првобитна идеја да се полију они који не помогну, а ето сви трче по канту радије. Безумље као нпр. " планкинг" Pazi ali znaš li koliko je ovo skupilo para za pomoć tim ljduima. Mislim polivanje samo po sebi od toga nikome neće biti polje. Ali ono što to polivanjee čini jeste da se glas pročuje., iskreno pre ovog polivanja nisam ni čuo za ALS, sada iako ne pratim ta polivanja, koliko je se zatrpano sa njima čuješ (dakle podiže svest kod ljudi o bolesti). Onda a što se paratiče, šta misliš one poznate ličnosti da li bi uopšte dale pare za ALS ukoliko ovoga ne bi bilo. Dakle polivanje radi za ono za šta je namenjeno. A što se "sprdnjom sa kržtenjem" tiče, meni je stvarnoi zanimljivo kako se pravoslavci sami sebe uvek stvaljaju u centar pažnje i kako od sebe vrlo često prave žrtve, čak i onda kada nešto uopšte nema nikakve veze sa hrišćanstvom niti sa religijuom uopšte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Cekaj dok ti predstave znaces tad.Pa ako si napisala, onda i obrazloži није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Pazi ali znaš li koliko je ovo skupilo para za pomoć tim ljduima. Mislim polivanje samo po sebi od toga nikome neće biti polje. Ali ono što to polivanjee čini jeste da se glas pročuje., iskreno pre ovog polivanja nisam ni čuo za ALS, sada iako ne pratim ta polivanja, koliko je se zatrpano sa njima čuješ (dakle podiže svest kod ljudi o bolesti). Onda a što se paratiče, šta misliš one poznate ličnosti da li bi uopšte dale pare za ALS ukoliko ovoga ne bi bilo. Dakle polivanje radi za ono za šta je namenjeno. svaki put kada nesto kiupis u bilo kojoj drzavi koja ima dtrzavno zdravstveno osiguranje ti das prilog za tu i sve istale bolesti kroz doprinose koji su vec ukalkulisani u cenu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 svaki put kada nesto kiupis u bilo kojoj drzavi koja ima dtrzavno zdravstveno osiguranje ti das prilog za tu i sve istale bolesti kroz doprinose koji su vec ukalkulisani u cenu ... Kakve to ima veze sa mojim komentarom iznad. Ja sam samo napisao šta je zapravo svrha ovog polivanja i da isto služi svojoj svrsi vrlo dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Kakve to ima veze sa mojim komentarom iznad. Ja sam samo napisao šta je zapravo svrha ovog polivanja i da isto služi svojoj svrsi vrlo dobro. Vrlo slabi sluzi svrsi ...to sto ce skupiti koju desetyinu miliona dolara nece pokriti ni jedan mikron potreba za lecenje ove i svih drugih bolesti. Slicno polavama kod nas ...kad je bilo stani pani svi nose dzakove ..a sada nigde nikoga a tek sada treba nositi dzakove .. Gordana . and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Vrlo slabi sluzi svrsi ...to sto ce skupiti koju desetyinu miliona dolara nece pokriti ni jedan mikron potreba za lecenje ove i svih drugih bolesti. Slicno polavama kod nas ...kad je bilo stani pani svi nose dzakove ..a sada nigde nikoga a tek sada treba nositi dzakove .. Evo sad gledam 106 miliona dolara je stiglo od Ice Bucket Chalenga, a da budemo iskreni to uopšte nije malo. Mislim i mene su počeli da smaraju pogotovu od kada su neki sa fba počeli da se polivaju vodom, a niti znaju za št je niti pomenu ALS niti doniraju pare, međutim koliko god da ima takvih, ipak je ovo polivanje skupilo dobru količinu novca. Mironosica, Trifke and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Evo sad gledam 106 miliona dolara je stiglo od Ice Bucket Chalenga, a da budemo iskreni to uopšte nije malo. Mislim i mene su počeli da smaraju pogotovu od kada su neki sa fba počeli da se polivaju vodom, a niti znaju za št je niti pomenu ALS niti doniraju pare, međutim koliko god da ima takvih, ipak je ovo polivanje skupilo dobru količinu novca. Ма и ја мислим да је боље да се лепо удари порез па тих 106 милион долра узму политичари кроз порезе(на силу уместо да људи добровољно дају), па да потроше једно 50 милион на бирократију између, и на крју осталих 50 милиона да расподеле оним научним гурпма које су им блиске уместо најбољим. Уосталом.. држвне компаније су нашле лекове за толико много болести и показале су се јако ефиксне у томе? Зар не.. чекај.. не.. ипак не. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Evo sad gledam 106 miliona dolara je stiglo od Ice Bucket Chalenga, a da budemo iskreni to uopšte nije malo. Mislim i mene su počeli da smaraju pogotovu od kada su neki sa fba počeli da se polivaju vodom, a niti znaju za št je niti pomenu ALS niti doniraju pare, međutim koliko god da ima takvih, ipak je ovo polivanje skupilo dobru količinu novca. OK ali vidi ovi za nemacku: GDP je $3.593 trillion (2013 est.) a izdvajaju 11% za zdravstvo ... https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html Ako je do para ima ih .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 OK ali vidi ovi za nemacku: GDP je $3.593 trillion (2013 est.) a izdvajaju 11% za zdravstvo ... https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html Ako je do para ima ih .... Не издвајају 11 % од БДП-а већ од држвног буџета. И питње колико уопште од тих 11 % оде у истраживање а колико у лечење. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Pa ako si napisala, onda i obrazloži Ne vidim sta im je sledece u planu, nisam sedela sa elitom za stolom, a vidim da se manipulise ljudima, eto homoseksualnost koja postaje drustveno prihvatljiva svuda. A zasto se danas rade stvari koje se rade pa videcemo kud ovaj svet vodi - izopacenim ljudima i haosu. Smatraj ti "ice bucket challenge" kako god volis ne dotice me se, al nisu svi lude ovce. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2014 Ne mozete zbog par debilnih individua, koje su potpuno promasile temu i upecale se na trend a da pojma nemaju zasto to rade, da osudite celu akciju koja je planetarno popularna zbog svog zabavnog karaktera koji, opet, nije sam sebi svrha, vec iza njega stoji humani cilj do kojeg se itekako doslo. Da ne pricamo sad o ciframa sakupljenih dolara i slicno, ali ako je 10% od onih koji su se polili vodom zaista dalo novac ili ako se 30% njih prvi put upoznalo sa ovom bolescu i malo istrazili o njoj, onda je ova akcija - USPESNA!Odjednom sad svima smeta sto se mnogi ko ovce polivaju po glavi zbog trenda a da humanog aspekta nema nigde- PA STA! Ko je rekao da SVI moraju da skontaju o cemu se radi? Ponavljam, neka je samo deo skontao to je dovoljan pokazatelj da je ovo odlicna akcija koja sinergicki spaja zabavu i altruizam.Hejteri bi trebalo da stave prst na celo i da se zapitaju kada su uspelli da postanu tolke babe...Kriticara ni za lek al se zato kritizeri nakupili ko mravi na bonžitu... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука