Fisto Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Konkretno me Zanima sta se dogodilo sa svim tim Dusama i da li se one spominju u Svetom Pismu ..i molim vas ako moze neka referenca na Sveto pismo,mogu i neke druge ali Sveto Pismo - Stari Novi zavet su prioritet,hvala najlepse:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Pre svega, dobro nam dosao na forum... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Konkretno me Zanima sta se dogodilo sa svim tim Dusama i da li se one spominju u Svetom Pismu ..i molim vas ako moze neka referenca na Sveto pismo,mogu i neke druge ali Sveto Pismo - Stari Novi zavet su prioritet,hvala najlepse:) A sto konkretno pitasza reference u Svetom Pismu? Zasto je bitno citirati Sveto Pismo? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Догодило се то да су сви који су били побожни поверовали у Њега и били спашени, а остали су заједно са ђаволом и демонима остали у аду по својој вољи, не поверовавши у Њега и одбивши понуђено покајање и спасење у Христу. У Светом Писму од томе нам сведочи свети апостол Петар (1 Петр. 3, 18-20; 1 Петр. 4, 6.), а у Светом Предању Цркве многи од отаца. Олимп, Жика and *Sara* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Догодило се то да су сви који су били побожни поверовали у Њега и били спашени, а остали су заједно са ђаволом и демонима остали у аду по својој вољи, не поверовавши у Њега и одбивши понуђено покајање и спасење у Христу. У Светом Писму од томе нам сведочи свети апостол Петар (1 Петр. 3, 18-20; 1 Петр. 4, 6.), а у Светом Предању Цркве многи од отаца. Zna on to brate vrlo dobro nego se pravi naivan kao i vecina njemu slicnih. Sada ces da vidis kako postavlja podpitanja! Bistrik је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Konkretno me Zanima sta se dogodilo sa svim tim Dusama i da li se one spominju u Svetom Pismu ..i molim vas ako moze neka referenca na Sveto pismo,mogu i neke druge ali Sveto Pismo - Stari Novi zavet su prioritet,hvala najlepse:) Интегра, ИгорМ, nana and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Господ је постојао и пре Христа и они који су имали вере су спасени , али таквих је мало . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Господ је постојао и пре Христа и они који су имали вере су спасени , али таквих је мало . ? w.a.mozart, Trifke and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Господ је постојао и пре Христа и они који су имали вере су спасени , али таквих је мало . Значи ЛОЛ! Човече, прочита ли ти шта си написао пре него што си пустио поруку да оде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Господ је постојао и пре Христа и они који су имали вере су спасени , али таквих је мало . Otkud ti to da ih je malo? Жика је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Otkud ti to da ih je malo? Мени је, ипак, упитнији први део реченице, иако она цела нема никаквог смисла. Жедни and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Значи ЛОЛ! Човече, прочита ли ти шта си написао пре него што си пустио поруку да оде? Запази велику грешку , али касно , ја се извињавам . Ал сам одвалио :1503348ufz3z4yl5d: . Trifke, Жедни, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Август 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2014 Zna on to brate vrlo dobro nego se pravi naivan kao i vecina njemu slicnih. Sada ces da vidis kako postavlja podpitanja! Ne razumem cemu provokacija ako nemas nista pametno da kazes ti cuti. (da se ne gadjamo citatima) Bistri hvala na odgovoru da li mozda postoji jos neka referenca koju bih mogao da pogledam..(pogotovo o tim objavama i pre Hrista koje je neko pomenuo) Ako nekoga zanima motiv,neko mi je skoro odgovorio neku glupost u koju nisam poverovao...no shvatio sam da u mom shvatanju i znanju postoji rupa,zato sam ovde dosao da se informisem,zato sto je po meni ovo najaci Pravoslavni forum gde je najbistrija ekipa, i ocekujem objektivan odgovor...naravno da mi treba referenca jer nameravam da dodatno proucim sve informacije i izvore vezane za ovo...molim vas sve koji zaista ne znaju odgovor na ovo pitanje da se suzdrze od komentarisanja i provociranja.Imao sam problema sa logovanjem i zurio sam tako da nisam stigao da napravim pozdravni post na adekvatnom mestu.Ako neko zna odgovor na ovo pitanje bilo bi lepo da mi preporuci literaturu.Postavio sam pitanje i zamolio sam za odgovor i unapred kazem da necu padati na jeftinne provokacije..nisam dosao da se raspravljam ovde vec da pitam nesto sto me interesuje od ljudi za koje mislim da mogu da mi daju adekvatan oodgovor.Hvala lepo. Жика and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 Ne razumem cemu provokacija ako nemas nista pametno da kazes ti cuti. Bistri hvala na odgovoru da li mozda postoji jos neka referenca koju bih mogao da pogledam..(pogotovo o tim objavama i pre Hrista koje je neko pomenuo) Ako nekoga zanima motiv,neko mi je skoro odgovorio neku glupost u koju nisam poverovao...no shvatio sam da u mom shvatanju i znanju postoji rupa,zato sam ovde dosao da se informisem,zato sto je po meni ovo najaci Pravoslavni forum gde je najbistrija ekipa, i ocekujem objektivan odgovor...naravno da mi treba referenca jer nameravam da dodatno proucim sve informacije i izvore vezane za ovo...molim vas sve koji zaista ne znaju odgovor na ovo pitanje da se suzdrze od komentarisanja i provociranja.Imao sam problema sa logovanjem i zurio sam tako da nisam stigao da napravim pozdravni post na adekvatnom mestu.Ako neko zna odgovor na ovo pitanje bilo bi lepo da mi preporuci literaturu.Postavio sam pitanje i zamolio sam za odgovor i unapred kazem da necu padati na jeftinne provokacije..nisam dosao da se raspravljam ovde vec da pitam nesto sto me interesuje od ljudi za koje mislim da mogu da mi daju adekvatan oodgovor.Hvala lepo. Брате, добро дошао на форум! И ја као ти имам исту ту "рупу" која се понекад сама попуни без директног одговарања на ово питање, али бих по својим могућностима волео да знам одговор на исто питање. Јесу или свети Оци писали о овоме? "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 Ne razumem cemu provokacija ako nemas nista pametno da kazes ti cuti. Bistri hvala na odgovoru da li mozda postoji jos neka referenca koju bih mogao da pogledam..(pogotovo o tim objavama i pre Hrista koje je neko pomenuo) Ako nekoga zanima motiv,neko mi je skoro odgovorio neku glupost u koju nisam poverovao...no shvatio sam da u mom shvatanju i znanju postoji rupa,zato sam ovde dosao da se informisem,zato sto je po meni ovo najaci Pravoslavni forum gde je najbistrija ekipa, i ocekujem objektivan odgovor...naravno da mi treba referenca jer nameravam da dodatno proucim sve informacije i izvore vezane za ovo...molim vas sve koji zaista ne znaju odgovor na ovo pitanje da se suzdrze od komentarisanja i provociranja.Imao sam problema sa logovanjem i zurio sam tako da nisam stigao da napravim pozdravni post na adekvatnom mestu.Ako neko zna odgovor na ovo pitanje bilo bi lepo da mi preporuci literaturu.Postavio sam pitanje i zamolio sam za odgovor i unapred kazem da necu padati na jeftinne provokacije..nisam dosao da se raspravljam ovde vec da pitam nesto sto me interesuje od ljudi za koje mislim da mogu da mi daju adekvatan oodgovor.Hvala lepo. Nije provociranje vec razotkrivanje. Nisi odgovorio na pitanje zasto bas trazis iz Sv Pisma. Nije problem ako nisi pravoslavan problem je sto to neces otvoreno da kazes. A odgovore si vec dobio i to jako dobre. Najbolji je ovaj sa ikonom. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука