Jump to content

Милица Старовић освојила две сребрне медаље на Универзитетском првенству света у Минску

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Милица Старовић освојила две  СРЕБРНЕ медаље  у трци К-1 500 метара на Универзитетском првенству света у Минску, Белорусија.

10609600_756369144425946_183260132674504

1972380_1454256464855837_725973187145412

10592815_756330071096520_506930025257477

10625147_756369494425911_427666662561388

Извор : https://www.facebook.com/profile.php?id=100008144922243&ref=ts&sk=about

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Милица Старовић: Олимпијада у Рију је достижна

Ажурирано пре 19 часова 32 минуте

Драгуљ новосадског и српског кајака Милица Старовић још једном је потврдила свој таленат. На Светском студентском првенству у Минску, као једини представник Србије, освојила је две сребрне медаље у кајаку једноседу на 200 и 500 метара.
  • milica-starovic-1.jpg

Милица из сезоне у сезону напредује, на Универзијади у Београду била у финалу, у Казању је довеслала до бронзе, а у Минску се окитила с две сребрне медаље.

– Наравно да сам пресрећна, али када сам стигла у Минск и видела конкуренцију није ми било свеједно, јер је на СП стигло много добрих такмичарки, све прве поставе Пољске, Русије, Белорусије... У мојим тркама су биле чак две девојке које су седам дана раније освојиле медаље на сениорском СП у Москви. Примера ради, Белорускиња је освојила четири медаље, а Пољакиња три. Знала сам да ће бити тешко доћи до медаље, али се нисам предавала. Напротив. Била сам боља од Пољакиње Каролине Ноје, али не и од Белорускиње. Недостајало ми је јаких такмичења, пошто наш Савез не практикује тако нешто током сезоне, а за мене као самосталног стрелца је то изузетно скупо – прича Милица о лепом наступу у Белорусији.

Милицу није обесхрабрило ни сазнање да је наш Савез није пријавио за такмичење у Минску. Случајно или с намером, сада је мање битно.

– Оно што вас не убије то вас ојача, каже народна мудрост. Тако је било и са мном. Није само пријава била проблем. Није ми стигао ни тражени чамац, па смо рентирали други тип кајака с којим сам се први пут сусрела. То ми је само дало још већу снагу и жељу да одвеслам трке најбоље што могу. С обзиром на све околности ово је изузетан подвиг. Сада је време уживања, а трудим се да заборавим све оне ружне ствари које доживљавам у својој каријери, разочаравајућег и маћехинског односа Савеза према мени. Ту првенствено мислим од волшебног избацивања из експедиције за сениорско СП у Москви, преко игнорисања мојих резултатских вредности, па до тога да сам једина изостављена од стипендирања, иако сам спортиста међународног ранга. И поред тога побеђивала сам директну конкуренцију на свим дужинама (200, 500 и 5000м). Велике заслуге за моје успехе дугујем тренеру Мирославу Томићу, који је све време уз мене и моја велика подршка.

Милицу још до краја сезоне очекује државно првенство почетком септембра.

– За мене неће бити одмора, крећем у нове радне победе. Следеће сезоне се ваде визе за ОИ у Рију на ЕП и СП. Свесна сам да још могу да напредујем и верујем да Олимпијада за мене није недостижна. Надам се да ће се поред подршке мога клуба прикључити и људи из Савеза и да ће ми омогућити исте услове као и конкуренцији – уверена је ова храбра и упорна Новосађанка.

Ј. Галић

http://www.dnevnik.rs/sport/milica-starovic-olimpijada-u-riju-je-dostizna

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...