Дејан Написано Август 17, 2014 Пријави Подели Написано Август 17, 2014 Милица Старовић освојила две СРЕБРНЕ медаље у трци К-1 500 метара на Универзитетском првенству света у Минску, Белорусија. Извор : https://www.facebook.com/profile.php?id=100008144922243&ref=ts&sk=about Dijasporka, Фидер and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Милица Старовић: Олимпијада у Рију је достижна Ажурирано пре 19 часова 32 минуте Драгуљ новосадског и српског кајака Милица Старовић још једном је потврдила свој таленат. На Светском студентском првенству у Минску, као једини представник Србије, освојила је две сребрне медаље у кајаку једноседу на 200 и 500 метара. Enlarge Милица из сезоне у сезону напредује, на Универзијади у Београду била у финалу, у Казању је довеслала до бронзе, а у Минску се окитила с две сребрне медаље. – Наравно да сам пресрећна, али када сам стигла у Минск и видела конкуренцију није ми било свеједно, јер је на СП стигло много добрих такмичарки, све прве поставе Пољске, Русије, Белорусије... У мојим тркама су биле чак две девојке које су седам дана раније освојиле медаље на сениорском СП у Москви. Примера ради, Белорускиња је освојила четири медаље, а Пољакиња три. Знала сам да ће бити тешко доћи до медаље, али се нисам предавала. Напротив. Била сам боља од Пољакиње Каролине Ноје, али не и од Белорускиње. Недостајало ми је јаких такмичења, пошто наш Савез не практикује тако нешто током сезоне, а за мене као самосталног стрелца је то изузетно скупо – прича Милица о лепом наступу у Белорусији. Милицу није обесхрабрило ни сазнање да је наш Савез није пријавио за такмичење у Минску. Случајно или с намером, сада је мање битно. – Оно што вас не убије то вас ојача, каже народна мудрост. Тако је било и са мном. Није само пријава била проблем. Није ми стигао ни тражени чамац, па смо рентирали други тип кајака с којим сам се први пут сусрела. То ми је само дало још већу снагу и жељу да одвеслам трке најбоље што могу. С обзиром на све околности ово је изузетан подвиг. Сада је време уживања, а трудим се да заборавим све оне ружне ствари које доживљавам у својој каријери, разочаравајућег и маћехинског односа Савеза према мени. Ту првенствено мислим од волшебног избацивања из експедиције за сениорско СП у Москви, преко игнорисања мојих резултатских вредности, па до тога да сам једина изостављена од стипендирања, иако сам спортиста међународног ранга. И поред тога побеђивала сам директну конкуренцију на свим дужинама (200, 500 и 5000м). Велике заслуге за моје успехе дугујем тренеру Мирославу Томићу, који је све време уз мене и моја велика подршка. Милицу још до краја сезоне очекује државно првенство почетком септембра. – За мене неће бити одмора, крећем у нове радне победе. Следеће сезоне се ваде визе за ОИ у Рију на ЕП и СП. Свесна сам да још могу да напредујем и верујем да Олимпијада за мене није недостижна. Надам се да ће се поред подршке мога клуба прикључити и људи из Савеза и да ће ми омогућити исте услове као и конкуренцији – уверена је ова храбра и упорна Новосађанка. Ј. Галић http://www.dnevnik.rs/sport/milica-starovic-olimpijada-u-riju-je-dostizna nana, Dijasporka and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Свака част Милици!!! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2014 "bravo " i za medije koji su ovo preneli... Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука