Милан Меденица :) Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 и приде је питање шта је од тога заиста тачно ... а што се тиче џипа, то је већ било најављено да ће га продати и разделити паре људима у потреби. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 ????? ?????????? ?? ??????? ???????? "?????? ?? ???? ????? - ??????? ????????" - ?? ???? ??????????? ????? ??? ???????? ????? ???? ????? ???? ?? ????? ? ????????. ????? ??????????? ??????? ???? ?? ?????? ?? ???????????. ??? ??????? ???????? ???? ?? ????? ?????? ???????? ??????? ?? ?? ? ???? ??????? ?? ???,??? ??? ?? ??????? ?? ???????????? ????? "??????????" (???????? "?????"). Otec Joan SAMO SLOGA ARTEMIJA SPASAVA,ALI NAZALOST SRBSKI NAROD NIKAD NIJE SLOZAN BIO,PA EVO I SADA DOK PREOSVECENI ARTEMIJE SEDI U TAMNICI NEMOGU DASE SKUPE HILJADU SRBA DA GA ZASTITE I ODBRANE OT MASONJERA I PAPISTA.JA JESAM BUGARIN KOJI ZIVI U SRBIJI ALI SAM PRAVOSLAVAN SVESTENIK KOJI SE BORI ZA SVOJA PRAVA ALI I ZA PRAVA SVIH PRAVOSLAVNIH HRISCANA I PRAVEDNIKA ALI NAZALOST DANAS I U SRBSKOJ I U BUGARSKOJ CRKVI VRI OT MASONA I JERETIKA,PEDOFILA I PAPISTA............................. ???????? ??? ??? 6 ?. · ?????????????? · ????? ?? ???? ????? ?? ?? · ???????? ????????? (9)?????? ???????? ??????????? (9) · ??????? ???? ?? ?????? ????? ???? ?? ??-? ???????? ?? ???????? ?? ????? ??. ??? ?.?????. ????? ?? ?? ?? ??? ?.???? ???? ???? ? ?????? ? ?? ?????? ???? ?????? ??. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 ???? ?? ?????? ????? ???? ?? ??-? ???????? ?? ???????? ?? ????? ??. ??? ?.?????. ????? ?? ?? ?? ??? ?.???? ???? ???? ? ?????? ? ?? ?????? ???? ?????? ??. ????????? ?? ???? ??? ?????????? ????????? ??????? ?????????. ????? ??? ?? ????????? ?? ????????. ???? ???????, ???? ??????? ?? ???????? ??????? ? ?? ?????? ?????????? ?? ??????? ??????? ?????. ????. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 ?????? ?????????? ?????? ? ???????? ? ???????? ?????? (?????????) ???????? 2009 http://www.srpskilist.net/gledista/kosovo-i-metohija-u-danasnjoj-srbiji ??????? ?????????? ?? 2000. ??????? ???? ????? ? ?????????????? ?? ?????? 8086.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 ???? ?? ?????? ????? ???? ?? ??-? ???????? ?? ???????? ?? ????? ??. ??? ?.?????. ????? ?? ?? ?? ??? ?.???? ???? ???? ? ?????? ? ?? ?????? ???? ?????? ??. ????????? ?? ???? ??? ?????????? ????????? ??????? ?????????. ????? ??? ?? ????????? ?? ????????. ???? ???????, ???? ??????? ?? ???????? ??????? ? ?? ?????? ?????????? ?? ??????? ??????? ?????. ????. ??,???? ?????? ???? ??????? ???? ?? ???? ?????? ??????????. ?????? ??????????? ?????? ???? ?? ?? ???? ? ?? ???? ?? ????????? ????????. ????? ? ??? ?? ????????? ???? ? ??? ?????????,? ????? ???? ?? ????????? ??? ?? ??? ???? ?????????. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 ????? ??? ??? ?????? ?????, ?????? ?? ???????? ???????, ???? ???????, ?? ?????????? ?? ?????????? ? ????????????, ??? ?? ??????? ??? ??? ???????? ???? ?????. ? ??? ?? ?? ???? ??? ?? ????? ??????, ?? ???? ????? ... 8086.gif БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Чини ми се да је демократија почела да замењује типике и да ниподаштава црквену хијерархију. Свако жели да буде владика или духовник. Дакле, да тумачи црквени устав на свој начин и да га прилагођава својим потребама. А о народу да и не говоримо. Сви мисле да могу да критикују сваког, од попа до патријарха а о вери знамо само колико онај дан кад славимо или кад нас притисне мука па одемо у цркву да упалимо свећу. Лицемерје у народу, лицемерје у монаштву и свештенству. Ако те је саблазнио владика а ти брате напусти монаштво ако не можеш да поднесеш терет тих мука. А ако си у праву, утолико боље за тебе брате и оче, велика ће плата бити... А ако ниси, а ниси био у послушању...? Некада су монахе спаљивали на ломачи а и претке наше набијали на колац а нису се мешали у државно устројство завојевача. Па и ја, лаик, могу да будем овакав монах јер, и "ја никог не слушам"... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Ево вам одговор великог и мудрог оца Гаврила Лепавинског на пометње везане за владику Артемија, мислим да је човек све рекао. Прочитајте лепо и смирите страсти PITANJE BRATA BOŽIDARA: Pomaže Bog, oče Gavrlo, Zamolio bih Vas da se Vi i Vaše bratsvo pomolite za Vladiku Artemija. Ja sam poreklom iz Kosovske Mitrovice, pa mislim i znam da je vladika Artemije mnogo potreban srpskom narodu na Kosovu, i da ga mnogo voli, Bogu hvala! ODGOVOR OCA GAVRILA : Bog blagoslovio, brate Božidare! Kada je Vladika Artemije svojevremeno bio iguman manastira Crna Reka, s njim je tada bio iskušenik, brat Miroslav, sadašnji episkop Justin. U to vreme Patrijarh Pavle je bio vladika Prizrenski. Par puta je tadašnji otac Artemije od Vladike Pavla tražio da posle smrti oca Justina ide u manastir Ćelije, jer su mu Šiptari pretećim pismom tražili da se iseli ili ga čeka sigurna smrt. Vladika Pavle nije prihvatio njihovu molbu, te je tada brat Miroslav otišao po milost od Vladike Pavla, koji mu tom prilikom odgovori: “Ti možes da odeš, ali tvoj starac će ostati u manastiru Crna Reka, jer su nama potrebni mučenici”. Otac Artemije je tada rekao da nije spreman da bude mučenik, ali je ipak ostao u Crnoj Reci…I, šta se dogodilo? Gospod ga je za njegovo smirenje i trpljenje nagradio, tako da je on stvorio veliko bratstvo i uspeo da obnovi srpsko monaštvo, te je nakon toga postao Episkop. Nikada se ne zna zašto su dobra iskušenja, koja mu Gospod daje, i koje ga još nagrade očekuju od Gospoda ako uspe, i pored svega, sve to da primi sa smirenjem? Brate Božidare, mi ćemo se moliti za Vladiku Artemija kao i za sve Arhijereje Srpske Pravoslavne Crkve, da bude mir i sloga, te duhovno jedinstvo u našoj Crkvi, kako među Episkopima tako i među vernim srpskim narodom. Molićemo se i za one monahe, koji pripremaju mitinge, da se malo smire, jer Crkva nije politička stranka. Čuo sam da je organizator tihog mitinga ispred Partrijaršije pozvao jednog igumana sa Kosova, ali je dobio odgovor da on neće ići, upravo iz razloga što Crkva nije politička institucija. Kao što nije briga samo Vladike Artemija za srpski narod na Kosovu, već je to briga svih Arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa Patrijarhom Irinejem, tako isto u Crkvi treba da bude jedna duhovna harmonija i jedinstvo, te da on upravo kroz smirenje dobije mir i nagradu od Gospoda za večni život. Isto tako monasi, da ne bi izlazili “na ulicu”, bolje je da se mole Bogu u svojim manastirima ili da sa blagoslovom Patrijarha Irineja i ostalih vladika organizuju veliko svenoćno bdenije u Hramu Svetog Save na Vračaru kako za mir i slogu i za dobro cele naše Crkve, tako i za verni narod. Nikakav bunt nije dobro da se pravi, jer se tako smućuje narod, a i daje se povoda široj javnosti za razna nagadjanja. A to nije dobro za našu Crkvu, jer na taj način dajemo povoda neprijateljima jedinstva naše Crkve, koji traže da razore njen organizan, tako da pored jedne nevolje, odnosno dugogodišnjeg stradanja našeg naroda, pravimo još nevolja, čineći tako uslugu onima, koji nam ne žele dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Da, ja sam clan SPC. To je, kako bismo rekli "ikonomija".???? ?????, ?????? ? ?????? ??? ???? ????????? ? ????? ?????. ??????, ??? ??? Kada patrijah i Sinod budu postovali odluke Sabora, koji je iznad patrijaha i Sinoda (o sluzenju liturgije i izlasku iz svjetskog saveza necastivih) , kada budu postovali ustav SPC (da episkopa samo Sabor moze da smijeni), kada budu postovali volju pravoslavnog vjernog naroda (sopocanska deklaracija), kada budu postovali svete oce i Predanje (dusa je vjecna), onda cemo svi mi da slusamo i Sinod i patrijaha. Prosto, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Da, ja sam clan SPC. To je, kako bismo rekli "ikonomija".???? ?????, ?????? ? ?????? ??? ???? ????????? ? ????? ?????. ??????, ??? ??? Kada patrijah i Sinod budu postovali odluke Sabora, koji je iznad patrijaha i Sinoda (o sluzenju liturgije i izlasku iz svjetskog saveza necastivih) , kada budu postovali ustav SPC (da episkopa samo Sabor moze da smijeni), kada budu postovali volju pravoslavnog vjernog naroda (sopocanska deklaracija), kada budu postovali svete oce i Predanje (dusa je vjecna), onda cemo svi mi da slusamo i Sinod i patrijaha. Prosto, zar ne? ??????? ? ???? ????? ????????? ??????? ''?? ???????'' ??? ?????? ??????? ''?? ???????????''?? ???? ?? ?? ???? ''??'', ???? ?? ?? ??????, ??? ?? ????????? ?????? ???? ???? ???? ???? ?????????? ??? ?? ? ???? ???????? ??? ? ???: ????? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4146.0.html ????? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4145.0.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар_Срнић Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Kada patrijah i Sinod budu postovali odluke Sabora, koji je iznad patrijaha i Sinoda (o sluzenju liturgije i izlasku iz svjetskog saveza necastivih).... ?? ?? ?? ?? ?????? ????? ???? ????????? ????? ?????????? БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ ''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Da, ja sam clan SPC. To je, kako bismo rekli "ikonomija".???? ?????, ?????? ? ?????? ??? ???? ????????? ? ????? ?????. ??????, ??? ??? Kada patrijah i Sinod budu postovali odluke Sabora, koji je iznad patrijaha i Sinoda (o sluzenju liturgije i izlasku iz svjetskog saveza necastivih) , kada budu postovali ustav SPC (da episkopa samo Sabor moze da smijeni), kada budu postovali volju pravoslavnog vjernog naroda (sopocanska deklaracija), kada budu postovali svete oce i Predanje (dusa je vjecna), onda cemo svi mi da slusamo i Sinod i patrijaha. Prosto, zar ne? ?????, ???? ?? ?? ?????? ??? ?? ???? ?? ???? ??????? ???? ??? ?? ??? ??? ???, ??? ???? ?????????, ??????????, ???? ???? ?????? ? ????? ???????. ?? ???? ???? ?? ?? ???? ??? ??? ????? ?? ???? ?? ?? ????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Brat "astronaut" je rekao da nije istina da je zbog "antisemitskog" teksta smijenjen glavni urednik pravoslavlja. Iako su se masoni potrudili da se o tome malo zna, cak su i sve informacije sa interneta pobrisali, evo ipak sam nasao nesto. Nadam se da se ovo nece brzo izbrisati: [PDF] O ČEMU CRKVA (NE) MOŽE DA SE PITA - [ Diese Seite übersetzen ]Dateiformat: PDF/Adobe Acrobat - Schnellansicht von DIDUS SPC - Ähnliche Artikel - Alle 5 Versionen objavljivanja teksta Jevreji ponovo razapinju Hrista, urednik ovog lista je smenjen. Međutim, to nije sprečilo razne huligane da na jevrejskom groblju i ... www.helsinki.org.yu/serbian/doc/Studija-Vukomanovic.pdf - Ähnlich [PDF] Br. 6 POTISKIVANJE I PORICANJE ANTISEMITIZMADateiformat: PDF/Adobe Acrobat von U KOLEGIJUM - Ähnliche Artikel - Alle 3 Versionen doživeo 1992. godine kada je smenjen sa mesta urednika Pravoslavlja ... povodom objavljivanja članka 'Jevreji ponovo razapinju Hrista', u kome ... www.helsinki.org.yu/serbian/doc/Ogledi06.pdf - Ähnlich Weitere Ergebnisse anzeigen von www.helsinki.org.yu [PDF] Silvo DevatakDateiformat: PDF/Adobe Acrobat Štaviše, kada se tekst „Jevreji ponovo razapinju Hrista” pojavio u zvaničnom listu SPC, glavni i odgovorni urednik tog časopisa je ubrzo smenjen. ... www.ercbgd.org.rs/index.php?option=com_docman&task=doc... A evo da i vi mozete da provjerite, skoro sve je izbrisano: http://www.google.de/search?hl=de&source=hp&q=jevreji+ponovo+razapinju+hrista+smenjen+urednik&meta=&aq=f&oq= Posto mi je jedan od urednika pobrisao novootvorenu diskusiju, rezervisanu samo za obecani odgovor, ja odustajem od daljeg odgovora bratu astronautu i zadrzavam se samo na dokazivanju toga, da je glavni i odgovorni urednik lista "pravoslavlje" zbog istinitog pisanja o Cifutima smijenjen. Njega je samo Sinod mogao smijeniti. A u Sinodu imamo dugo godina skoro iste ljude, koji danas vrse razbojnistvo nad vladikom Artemijem, razbojnistvo protivno ustavu SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 A ovdje ima slika vladike Atanasija pored masonskog groba: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/02/16/persecutie-fatisa-si-fulgeratoare-impotriva-episcopului-artemie-de-kosovo-informatii-despre-abuzurile-manipularile-si-tradarile-grele-ale-fratilor-din-sinod/ Pritiskom na sliku, ona se moze uvecati, tako da dobro mozete vidjeti masonski simbol i mjesto gdje vladika drzi svoj krst. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 16, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2010 Evo uvecane slike novog novog administratora eparhije rasko prizrenske: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/wp-content/uploads/2010/02/atanasijemason2vl01.jpg Mene interesuje, za koga je napravljena ova slika i koja je to sila natjerala doticnog da skloni vazu sa cvijecem sa mjesta gdje stoji masonsko satanski simbol. Takodje me interesuje, koja sila ga je natjerala da krst stavi tamo gdje mu mjesto nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука