banana Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Na koji nacin treba gledati na Gospda,kao sudiju ili ljubav ili pak treba naci sredinu izmedu ovo dvoje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Мерило суда биће љубав, као што Христос говори у причи о Суду да ће нас питати да ли смо напојили жедног итд. а то значи да ли смо имали љубави према ближњем и према Богу који се индетификује са нашим ближњима којима је потребна наша љубав. Тако да је Бог и Љубав и Судија јер ће нас управо имање или немање љубави осудити или оправдати. Али не у смислу ако су урадио то и то добићеш награду, него ако будемо имали љубави према ближњем и Богу онда ће наша заједница са њима представљати Рај, а ако не будемо волели могу нас поставити десно од Оца то за нас неће бити Рај већ Пакао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Септембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Jeste ali u tom citatu iz Jevandjelja ne vidimo dogmatsko ucenje koje se zasniva na Sabornosti i Liturgiji, nego pre na nekom moralnom aspektu, zato se i namece pitanje https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4188.0.html http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Моје мишљење је да суда у правничком смислу и неће бити. Треба испитати етимологију речи суд на језику којим је ова прича изречена. Уместо суд, може се рећи сусрет. Или ћемо се сусрести са Пријатељем и пријатељима или са непознаницама за које нас није брига или чак са онима које мрзимо. Зато Христос и каже "не познајем вас", а као што већ говористе на појединим темама, љубав = знање. Не може се рећи да Бог неког не воли јер је Бог Љубав, али зато ми можда нећемо волети Бога и Он ће бити странац за нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Септембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Моје мишљење је да суда у правничком смислу и неће бити. Треба испитати етимологију речи суд на језику којим је ова прича изречена. Уместо суд, може се рећи сусрет. Или ћемо се сусрести са Пријатељем и пријатељима или са непознаницама за које нас није брига или чак са онима које мрзимо. Зато Христос и каже "не познајем вас", а као што већ говористе на појединим темама, љубав = знање. Не може се рећи да Бог неког не воли јер је Бог Љубав, али зато ми можда нећемо волети Бога и Он ће бити странац за нас. 0442_feel http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Ја мислим ... 0442_feel Да Бога можемо упоредити са ... Наиме, уколико се сакријеш од у неку пећину Биће ти winter и разболећеш се ! Пећине су пуне слепих мишова takeoff Знаш !? smej.gif Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Е сада ... Мислим ... Уколико изађеш из пећине и crvenilo се сјединиш са smej.gif неће ти више бити winter и бићеш Наиме, они који су у пећини и winter уколико не изађу из пећине ... то јест ... не поверују да постоји takeoff највероватније ће се и даље winter у пећини пуној слепих мишова :cheesy: али када их winter буде позвало да изађу ... уколико не буду имали неку од крема за сунчање ... изгореће ! теолошки објашњено 1405_love 0442_feel Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Премда је "немогуће да се нађе у свету слика која би сама по себи, тачно, уприличила начин егзистенције Свете Тројице" ја сам пробала да ... :cheesy2: Наравно, не треба да се приписује Богу оно што припада створеном, те да се тако створи лажна представа о Њему. Опростите ми ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Na koji nacin treba gledati na Gospda,kao sudiju ili ljubav ili pak treba naci sredinu izmedu ovo dvojeljubav i samo ljubav !!!!! :cheesy2: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Наиме, Бог је ипостасно биће, живо, свудаприсутно, биће које зрачи љубављу - зато божанске енергије јесу енергије љубави. Сва својства и делања Божија "вани" јесу својства и делања љубави: Оваплоћење и искупљење имају за покретача љубав Божију према човеку: "Јер Бог тако завоље свијет да је Сина својега Јединороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни" (Јн. 3,16). Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Е сада ... Ко је склон осуђивању он и Бога доживљава као судију ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука