Jump to content

Да ли Бог суди свету или човек?...

Препоручена порука

Мерило суда биће љубав, као што Христос говори у причи о Суду да ће нас питати да ли смо напојили жедног итд. а то значи да ли смо имали љубави према ближњем и према Богу који се индетификује са нашим ближњима којима је потребна наша љубав. Тако да је Бог и Љубав и Судија јер ће нас управо имање или немање љубави осудити или оправдати. Али не у смислу ако су урадио то и то добићеш награду, него ако будемо имали љубави према ближњем и Богу онда ће наша заједница са њима представљати Рај, а ако не будемо волели могу нас поставити десно од Оца то за нас неће бити Рај већ Пакао.

Подели на овим сајтовима

Jeste ali u tom citatu iz Jevandjelja ne vidimo dogmatsko ucenje koje se zasniva na Sabornosti i Liturgiji, nego pre na nekom moralnom aspektu, zato se i namece pitanje https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4188.0.html

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је да суда у правничком смислу и неће бити. Треба испитати етимологију речи суд на језику којим је ова прича изречена.  Уместо суд, може се рећи сусрет. Или ћемо се сусрести са Пријатељем и пријатељима или са непознаницама за које нас није брига или чак са онима које мрзимо.

Зато Христос и каже "не познајем вас", а као што већ говористе на појединим темама, љубав = знање. Не може се рећи да Бог неког не воли јер је Бог Љубав, али зато ми можда нећемо волети Бога и Он ће бити странац за нас.

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је да суда у правничком смислу и неће бити. Треба испитати етимологију речи суд на језику којим је ова прича изречена.  Уместо суд, може се рећи сусрет. Или ћемо се сусрести са Пријатељем и пријатељима или са непознаницама за које нас није брига или чак са онима које мрзимо.

Зато Христос и каже "не познајем вас", а као што већ говористе на појединим темама, љубав = знање. Не може се рећи да Бог неког не воли јер је Бог Љубав, али зато ми можда нећемо волети Бога и Он ће бити странац за нас.

0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ја мислим ...  0442_feel

Да Бога можемо упоредити са  ...  ;)

Наиме, уколико се сакријеш од  ;) у неку пећину

Биће ти  winter и разболећеш се !

Пећине су пуне слепих мишова   takeoff   Знаш !?

smej.gif

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Е сада ... Мислим ...  ;)

Уколико изађеш из пећине и  crvenilo се сјединиш са  smej.gif

неће ти више бити  winter и бићеш  ;)

Наиме, они који су у пећини и  winter  

уколико не изађу из пећине ... то јест ... не поверују да постоји  takeoff

највероватније ће се и даље  winter  у пећини пуној слепих мишова  :cheesy:

али када их  winter буде позвало да изађу ...

уколико не буду имали неку од крема за сунчање ...  изгореће !  ;)

теолошки објашњено  1405_love 0442_feel

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Премда је "немогуће да се нађе у свету слика која би сама по себи, тачно, уприличила начин егзистенције Свете Тројице" ја сам пробала да ...   :cheesy2: 

Наравно, не треба да се приписује Богу оно што припада створеном,

те да се тако створи лажна представа о Њему.

Опростите ми !

Подели на овим сајтовима

Наиме, Бог је ипостасно биће, живо, свудаприсутно, биће које зрачи љубављу - зато божанске енергије јесу енергије љубави.

Сва својства и делања Божија "вани" јесу својства и делања љубави: Оваплоћење и искупљење имају за покретача љубав Божију према човеку: "Јер Бог тако завоље свијет да је Сина својега Јединороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни" (Јн. 3,16).

Подели на овим сајтовима

Е сада ...

Ко је склон осуђивању он и Бога доживљава као судију !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...