DYNABLASTER Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 A sta je sa Enohom koji je bio vaznet u nebo kao i Sveti Ilija, njih dvojica ce da se vrnu opet, a Enohov trip je iskljucen iz spisa kao nerelevantan ili mozda nepodoban za siri auditorijum jer moze da zbuni prost narod a tek one sto kao sve razumeju... Obojica su vazneti u nebo sa "plamenim kocijama"... znaci ako je Sveti Ilija vaznet u nebo plamenim kocijama, onda je logicno da je i Enoh, jer obojica ce da se vrate, e sad sta tu kome ne odgovara u toj prici i zasto to pojma nemam... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Dobro,hvala vam. Trebala bi mi jedna druga pomoc. Citam Dela apostolska,i naidjem na jednu protivrecnost. Zamolio bih vas,kako je to moguce da se spominje u “(Zač. 29) A u ono vrijeme,podiže car Irod ruke da muči neke od Crkve. I pogubi Jakova,brata Jovanovog mačem“. A nesto kasnije,nakon sto je Petar cudom spasen iz tamnice,dodje Petar do kuće Marije,matere Jovana zvanog Marko. Ona nije verovala da je Petar ziv,i nakon sto ga je videla,on joj sve isprica,kako ga Gospod izvede iz tamnice,i reče: “Javite ovo Jakovu i braći.“. Ne razumem sad,Petar je doveden u tamnicu,nakon sto je apostol Jakov ubijen,a sad mu Gospod kaze “Javite ovo Jakovu i braći!“. Ispada da Gospod “nije znao“ da je Jakov ubijen. Zatim kasnije,kad je rec o apostolu Pavlu,spominje se ,izmedju ostalog: 17. I kad dodjosmo u Jerusalim,primise nas braca ljubazno 18. A sutradan otide Pavle sa nama Jakovu; i dodjose svi prezviteri. Kako sad ovo,Jakov je ziv,a ovamo je ubijen?? Ja bih voleo da je sve ovo samo moja nepaznja,al bih vas zato voleo da mi objasnite ovu protivrecnost (ili se samo radi o mojoj slucajnoj nepaznji) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Погубљен је Јаков Зеведејев, а треба да јаве Јакову првом епископу Јерусалимском. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Imam i ovu nejasnocu. Uporedio sam tekst iz same Biblije,i Novog Zaveta iz izdanja 2002. godine,i imam jednu nejasnocu. U Bibliji pise,izmedju ostalog: Pavle rece jednu rec “Dobro je kazao Duh Sveti preko proroka Isaije ocima vašim,govoreći ‘Idi narodu ovome,i reci: Usima cete cuti i necete razumeti,ocima cete gledati,i necete videti. Jer je otvrdnulo srce ovog naroda,i usima tesko cuju,i ocima svojim zazmurise da kako ocima ne vide,i usima ne cuju,i srcem ne razumeju,i ne obrate se-JA IH ISCELIM!“ Dok u Novom Zavetu,2002. godine,sve pise isto,ali ovo je drugacije “.....,i ne obrate se da ih iscelim“. U prvom slucaju,tj. u samoj Bibliji,video sam nekih nepravilnosti u nacinu “malo nespretnijeg“ prevodjenja,za razliku od Novog Zaveta,2002. godine,gde je prevodjenje mnogo “urednije“. Ali nesto mi jos nije jasno. U Bibliji pise,kako su Pavla Judejci optuzivali kako je “cak i Grke doveo u sveti hram“ ,dok u Novom Zavetu,2002. godine,pise “cak i jeliniste doveo u sveti hram“. Mozda mi se samo pricinjava,al mi recite ko su jelinisti bili,jesu li oni zapravo Grci?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Zna li neko nesto o Judinom jevanđelju? O njemu kazu da Juda zapravo nije bio izdao Isusa svojom,nego Isusovom voljom,s ciljem da se On (Isus) oslobodi “čovečijih okova“. I molim vas,nemojte samo sa vredjanjem na moj racun,jer ZAISTA vam kazem da MI JE BOG SVEDOK DA NEMAM NAMERU BILO KOGA OD VAS DA PROVOCIRAM! Samo me iskreno zanima,sta mislite o tom spisu,tzv. Judinom jevandjelju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 А теби је баш запело за још једно Јеванђеље, па си сад нашао и Јудино. Разне секте измишљају свашта. Не би ме чудило да нађеш негде и Чак Норисово јеванђеље. Постоје четири истинска Јеванђеља и ни једно више ти није потребно. Само читај и уживај, нећеш да погрешиш. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 А теби је баш запело за још једно Јеванђеље, па си сад нашао и Јудино. Разне секте измишљају свашта. Не би ме чудило да нађеш негде и Чак Норисово јеванђеље. Постоје четири истинска Јеванђеља и ни једно више ти није потребно. Само читај и уживај, нећеш да погрешиш. Шали се ти, али на твом мјесту бих врло опрезно саопштио Чаку, да са аутентичношћу његовог списа постоје одређени проблеми... Mironosica, Интегра and Натан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Шали се ти, али на твом мјесту бих врло опрезно саопштио Чаку, да са аутентичношћу његовог списа постоје одређени проблеми... Чаку сам рекао да само његово јеванђеље читам и да не правим питање око аутентичности. Надам се да не долази на форум. horatio and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Ajde cico samo cekamo teme o gnosticima i alister crowleyu :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Април 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2015 Jakovljevo jevanđelje - Šta znate o toj knjizi? Ima li se pročitati negde u celom izdanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Мај 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2015 Šta se ima reći o tom evanđelju po Dvanaestorici? Sigurno znate za to evanđelje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука