Trifke Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Grdno, ako je uopste i istinito, zasto nisu puna imena nego inicijali... i zar pravoslavno krstenje nije zastita od te kolicine demonske energije, posebno ako je osoba nesvesno krenula/obrela se u tome? Pa i jeste na kraju je pomoglo njenom spasenju. Da ti napomenem da je vecina vracara i magova u Srbiji krsteno i da krstenje samo po sebi nije neka amajlija koja te stiti od magije. Ono je pocetak Hriscanskog zivota ili bolje receno materijal od koga treba napraviti palatu. Na zalost mi vrlo cesto nevolimo taj materijal pa uzimamo alternativu od koje nemozemo napraviti ni sojanicu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Brate bio sam jasan i precizan u pitanju, ne treba sad da mi objasnjavas azbuku. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Исповест Жеља за „мистичним“ и „духовним“ води је у будизам, где, уместо среће и пунине, открива бездану празнину. Док се њен ум, душа и тело трују, она, поучена личним искуством, почиње да схвата како тај свет није ни мало безазлен, „пријатељски и светао“... Немој да сте ограничени. Ко да причате да кунг фу води у будизам, ево жути цар вежба чисто источњачку борилачку вештину, која има доста филозофије будизма, будисти су је створили (монаси шао лина) па је човек православац. То што је нешто изведено из будизма не значи да и даље носи будустичку филозофију са собом и да "води" у будизам. Медитација о којој овде причамо није ни духовна ни мистична.... скеуларна најобичнија медитација, тренинг мозга.. Interesantno, imao sam prilike da pricam sa dosta ljudi koji su se bavili razlicitim istocnjackim religijskim i drugim tehnikama i u svim tim iskustvima postoji slicna sema. Sve se pocinje sa bezazlenim vezbama i polako se prelazi na slozenije stvari. Secam se da sam pricao sa nekim tipom koji je odlican poznavalac Aikida i koji je da bi izbegao religijski deo te borilacke vestine pokrenuo svoj Aikido i dao mu poseban naziv, nesto kao autenticna srbska vestina. Poznajem i jednoga tipa koji se bavi Jogom ali samo telesnim vezbama jer kaze da bilo sta sto ide uz te telesne vezbe nije od Boga. Тачно тако. Из свега тога можеш издвојити оно што је корисно(недуховно) и оно што је духовно. Исто тако из ове будистичких медитација су издвојили корисно и одбацили духовно то јест религијско и направили ову медитацију. Борилачке вештине из јапана не воде у зен, разгибавања из јоге не воде у будизам итд. То је урадио будиста, али не јер је имао намеру да шири будизам, већ јер је човек психијатар по природи и приметио је да будустички монаси немају тих проблема са стресом/депресијом које је он морао да лечи лековима, па је издвојио оно што је будустичке монахе чинило отпорнијим на те стресове, склонио религијску компоненту и направио ефикасну вежбу за мозак. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Evo ko razume engleski: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Ма брате, ствар је у томе што ти нико ко се бави медитацијом од тих "вођа" неће рећи да је то лоша ствар. Поготово ако не познају Православље. Слажем се са Игњатијом. Медитација води у прелест, ма колико безазлено почињала. Као кад кренеш са дрогом, мало по мало( из разговора са таквим особама знам). Монах Арсеније је веома лепо то објаснио, јер се човек и сам тиме бавио, док није спознао молитву и њену силу. Ако хоћеш да чујеш, даћу ти линк. Натан and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Ма брате, ствар је у томе што ти нико ко се бави медитацијом од тих "вођа" неће рећи да је то лоша ствар. Поготово ако не познају Православље. Слажем се са Игњатијом. Медитација води у прелест, ма колико безазлено почињала. Као кад кренеш са дрогом, мало по мало( из разговора са таквим особама знам). Монах Арсеније је веома лепо то објаснио, јер се човек и сам тиме бавио, док није спознао молитву и њену силу. Ако хоћеш да чујеш, даћу ти линк. Којих вођа? Људи јел капирате ви да је у питању медицинскa-психотерапеутска медитација која никакве везе са религијом нема? Значи никакве. Друго којих вођа, где си ти видео будисте да "врбују" народ у будизам? Па мислим да смо ваљда сви овде свесни шта је будизам....медитацију промовишу људи који нису будисти.. уоште.. никакве везе са будизмом немају. Доктори, психијатри, психотерапеути. Нису то неке тамо секташке, мистичне ствари побогу.. обична концетрација на своје мисли. Сваки дан је користиш, само је ово усмерена и намерна. Знаш онај моменат кад седнеш и чекаш и скроз си опуштен и фокусиран си на све што се дешава око тебе, као да само тај тренутак постоји. Гледаш људе како пролазе и опажаш. Овај има жути џемпер, овај има плаве патике. Које религијске импликације може то да има? Или када лежиш на кревету и мисли ти пролазе... само пролазе.. нису бриге, нису ништа, само су мисли које пролазе... Ово је исто то само усмерено и намерно. ДАкле трудиш се да постигнеш то стање неких 20тину минута. Монах Арсеније је веома лепо то објаснио, јер се човек и сам тиме бавио, док није спознао молитву и њену силу. Ако хоћеш да чујеш, даћу ти линк. А јел си ти чуо некад да неко од духовника, монаха, свештеника забрањује психотерапеутска средства модерне медицине? Пошто је ова медитација нешто што се користи у модерној медицини и помаже доказано чак и на скенерима мозга. Медитација води у прелест, ма колико безазлено почињала. Као кад кренеш са дрогом, мало по мало( из разговора са таквим особама знам). То је безвезе. Као да си рекао тренирање кунф фуа води у прелет. Ту медитацију користе милиони људи, мало њих су постали будисти или нешто друго. Већ годинама се користи у терапеутске сврхе у УСА. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Ок. Ја тебе сад да спречавам и да вичем, немој, немој, не могу, нити ми је то дужност. Беба кад се роди не почиње одма' месо да једе, него прво благу, лаку храну. Тако и овде. Почиње се од безазленог, па надаље. Из искуства не знам, нисам се никада тиме бавио. Али сам чуо доста лоших ствари о томе, па ми не пада напамет да се тиме бавим. Праштај. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Ок. Ја тебе сад да спречавам и да вичем, немој, немој, не могу, нити ми је то дужност. Беба кад се роди не почиње одма' месо да једе, него прво благу, лаку храну. Тако и овде. Почиње се од безазленог, па надаље. Из искуства не знам, нисам се никада тиме бавио. Али сам чуо доста лоших ствари о томе, па ми не пада напамет да се тиме бавим. Праштај. Па чуо си ја се јесам бавио. Био сам њу ејџер замајавао сам се окултизмом и о свему томе сам писао. Знам да разликујем религијски медитацију од нерелигијске и сигурно овде не бих качио нешто религијско-окултно. Проблем је што ни ти ни игњатије немате појма о чему причам и уместо да се распитате ви ме убеђујете да је то нешто лоше. Ево ти уколико знаш енглески па читај .. http://en.wikipedia.org/wiki/Mindfulness-based_cognitive_therapy Значи узели су медитацију из будизма, склонили религијски аспект, оставили онај кроисни аспект. Све је мерљиво скенирањем мозга и променом "активираних" делова мозга. НИкаква магија обичан тренинг мозга. Као што је суочавање са страховима, или вештина читања, учења, меморисања. Beyond its use in reducing depressive acuity, research additionally supports the effectiveness of mindfulness meditation upon reducing cravings for substances that people are addicted to. Addiction is known to involve the weakening of the prefrontal cortex that ordinarily allows for delaying of immediate gratification for longer term benefits by the limbic and paralimbic brain regions. Mindfulness meditation of smokers over a two-week period totaling 5 hours of meditation decreased smoking by about 60% and reduced their cravings, even for those smokers in the experiment who had no prior intentions to quit. Neuroimaging of those who practice mindfulness meditation has been shown to increase activity in the prefrontal cortex, a sign of greater self-control.[5] Олимп and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Па чуо си ја се јесам бавио. Био сам њу ејџер замајавао сам се окултизмом и о свему томе сам писао. Знам да разликујем религијски медитацију од нерелигијске и сигурно овде не бих качио нешто религијско-окултно. Проблем је што ни ти ни игњатије немате појма о чему причам и уместо да се распитате ви ме убеђујете да је то нешто лоше. Ево ти уколико знаш енглески па читај .. http://en.wikipedia.org/wiki/Mindfulness-based_cognitive_therapy Значи узели су медитацију из будизма, склонили религијски аспект, оставили онај кроисни аспект. Све је мерљиво скенирањем мозга и променом "активираних" делова мозга. НИкаква магија обичан тренинг мозга. Као што је суочавање са страховима, или вештина читања, учења, меморисања. Beyond its use in reducing depressive acuity, research additionally supports the effectiveness of mindfulness meditation upon reducing cravings for substances that people are addicted to. Addiction is known to involve the weakening of the prefrontal cortex that ordinarily allows for delaying of immediate gratification for longer term benefits by the limbic and paralimbic brain regions. Mindfulness meditation of smokers over a two-week period totaling 5 hours of meditation decreased smoking by about 60% and reduced their cravings, even for those smokers in the experiment who had no prior intentions to quit. Neuroimaging of those who practice mindfulness meditation has been shown to increase activity in the prefrontal cortex, a sign of greater self-control.[5] Oprosti meni prijatelju....pitao si ima li neko iskustva,a ja ti rekao moje mišljenje....nesmotreno sa moje strane.oprosti.sigurno da ne želim da te ubeđujem o korisnosti stvari koje ne poznajem....sano neznam sto te strah da se,,zamajavas" i prepustis veri pravoslavnoj Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2014 ....sano neznam sto te strah da se,,zamajavas" i prepustis veri pravoslavnoj О чему ти причаш брате мили? pitao si ima li neko iskustva,a ja ti rekao moje mišljenje.. Питао сам има ли неко искуства са mindfulness медитацијом а не имали неко опште предрасуде према свему што му је непознато. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Колико видим, ова мајндфулнес медитација је класична самохипноза и зомбирање. Чист окултизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Колико видим, ова мајндфулнес медитација је класична самохипноза и зомбирање. Чист окултизам. Имаш право да гледаш каако год оћеш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Ljudi ne umisljajte, to na sta Milosavljevic misli, iako nespretno se izrazavajuci stranim izrazima, je isto ono sto Sveti oci naucavaju. Pa stavio sam link, jel se niko nije udostojio da pogleda? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Ljudi ne umisljajte, to na sta Milosavljevic misli, iako nespretno se izrazavajuci stranim izrazima, je isto ono sto Sveti oci naucavaju. Pa stavio sam link, jel se niko nije udostojio da pogleda? Ако неко мисли да је седење 15 минута и посматрање својих мисли "окулитзам" нека мисли... шта ја ту могу? Окултизам су нека тајна знања, ово је једноставно вежбње толеранције и бољег слушања сопствених мисли. Ништа мистично, ништ окултно, ништа тајно. Просто се модерна психотерапија води методом да сва ментална стањ узрокују мисли, што би ми првославци рекли "какве су ти мисли такав ти је живот" А да би променио мисли, мораш прво да научиш да посматраш аутоматске мисли, које често не примећујемо. Зато се људи и не мењају, мисао им је толико аутоматска и брза а не умеју да је "чују".. науче нешто што констано понвљају себи и то временом постане аутоматско и тешко се види/чује. И то је сврха ове медитације. Они сад ту убцају и молитве и окултизам и шта већ.... једноставно ефективна техника која се користи сву редом. Ја не могу никог да убеђујем да није тако, ево овде сам још једном објаснио... Молитвом не можеш да научиш сопствени мозак да чујеш своје деструктивне аутоматске мисли боље. Молитва је нешто са сасвим другом сврхом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2014 Пријави Подели Написано Август 6, 2014 Ma nije to fora ciljno sedi 15 minuta i u tom periodu strazi, nego to treba stalno da bude, da se napravi takav sklad da smo uvek na oprezu, da to postane takoreci da se samo po sebi podrazumeva, i onda vremenom iz tog svesnog napora se primi u nesvesni napor. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука