Аурор Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Зато видимо масовно усељавање у Русију, а исељавање из Америке? Број становника у Русији драстично опада (стотине хиљада људи мање годишње), у Америци константно расте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Зато видимо масовно усељавање у Русију, а исељавање из Америке? Kakav argument. A da vidis, odlazak ljudi u Rusiju se jeste znatno povecao. Kad si cuo da je neko u vreme Hruscova otis`o tamo da zivi i radi? Nikad, naravno. A danas toga itekako ima, sad, treba da se vidi zasto je to tako... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Naravno, s' poenta filma je da pokaze u najgorem svetlu lose ekonomske aspekte americkog drustva. Ajd nadji jedan sa Ruskim pa da uporedimo. Ili procesljaj malo druge ekonomije, pa vidi koliko je sve to kod njih prisutno samo gore ( ruska, srpska, evropska) Stvar je obi mnogo prosta... sto se vise drzava mesa to gore po ekonomiju kako rece Milton Friedman.. "kada bi stavili drzavu da se stara o kolicini peska u sahari, imali bi nestasicu peska kroz 30 godina" i ti dokumentarci ne kritikuju samo ameriku vec mesanje drzave u privredu.... veruj mi kada bi napravili naprimer dokumentarac o francuskoj... ili nedaj boze rusiji.... bilo bi jos crnje.. Cekaj, kako sad lose ekonomske aspekte tako mnogohvaljenog drustva? Zar je ono stvarno u tako zestokom opadanju, kao sto film opisuje? Tamo izgleda da jeste tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 recimo: videćes sad pred nove izbore, ... kako će i jedna i druga partija da se okome na "republikanca" Paul-a. Mada je moguće da će on da smekša i da postane mejnstrim. Не знам да ли си пратила форум, Милосављевић и још неколико нас смо присталице политике Рона Пола. Али Рони је Американац до коске, није марсовац и залаже се за 100% слободни капитализам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Број становника у Русији драстично опада (стотине хиљада људи мање годишње), у Америци константно расте. Afkooors... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Kakav argument. A da vidis, odlazak ljudi u Rusiju se jeste znatno povecao. Kad si cuo da je neko u vreme Hruscova otis`o tamo da zivi i radi? Nikad, naravno. A danas toga itekako ima, sad, treba da se vidi zasto je to tako... ”Масовно”. Шта није јасно у тој речи? Просто ми је невероватно да треба да се објашњава тако очигледна чињеница да САД данас јесу највећа научна и технолошка сила на свету и очигледан први избор за већину исељеника из других земаља. То је толико јасно као ”небо је плаво”. Не знам шта ће бити у будућности и не знам чије ће власти пре успети да униште своју земљу, али данас је тако како је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Али на основу чега да поредимо?Којих података? Какве ти податке имаш о томе како је ко стекао богатство? Imas brate podatke ko je kako stekao bogastvo. У Америци имаш брдо шпекуланата који су се на нелегалан начин обогатили, имаш брдо богаташа који су се на преваре обогатили, али те преваре изгледају фино и те криминалне радње су нашминкане тако да је то као нешто нормално, Ima sigurno ljudi koji su se na nelegalan nacin obogatili, nekim spekulacijama, ali kada neko ima firmu, i ucestvuje na trzistu, prodaje naprimer paradajz..... a pritom se obogatio tako sto je imao josh 50 njih koji su mu konkurencija.... taj covek se obogatio tako sto je pruzio bolji i kvalitetniji paradajz od ovih drugih. Jer on nista ne moze sem da proda paradajz. Tako znam da veliki broj americkih milionera nije stekao novac na ilegalan nacin. Jer nije mogao. Jedini nacin da steknes novac tim "muckama" je da budes u sprezi sa vlasti. A to ne mozes ukoliko imas ekonomske slobode. Има и у Русији богаташа који су се обогатили као и американци "поштено", него се људи везују на основу медија и онда етикетирају људе. Nema veze sa medijima vec sa cinjenicama koje se vezuju za ekonomske slobode. Sto vise regulacija, subencija, zabrana, kontrola imas... to je veci broj bogatih ljudi dosao do bogastva tako sto je u sprezi sa vlasti i kroz kroupciju. Sto mozes videti ako pogledas oko sebe, po Srpskim bogatasima. Naravno da od njih 10, sedam je doslo tako sto je bilo sa politicarima u talovima. 3 nije sedam jeste.. poenta je sto u americi ta brojka malo drugacije izgleda. 8 nisu 2 jesu. Америка је једна капиталистичка земља која зарађује на несрећи својих, а поготово (крви) туђих грађана. Нема никакву социјалну заштиту... Buraz... amerika bez te socijalne zastite ima manji procenat beskucnika(1%) od norveske koja je ima(norveska ima 1.7%) Америка наравно има својих предности, јер не би ни били то што јесу, али причати о томе да се у америци људи богате на поштено, а да у русији само криминалом је мало безвезе. Ajde da reformulisem. U Rusiji ima vise kontrole ekonomije, samim tim vise korupcije i vise vlast odredjuje ko ce da se obogati a ko ne. Dok u americi ima manje kontrole ekonomije pa trziste vise odredjuje ko ce da se obogati a ko ne. Zato u Americi ima vise bogatih i bolji su ekonomski standardi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Cekaj, kako sad lose ekonomske aspekte tako mnogohvaljenog drustva? Zar je ono stvarno u tako zestokom opadanju, kao sto film opisuje? Tamo izgleda da jeste tako... Necemo da diskutujemo bezobrazno. Besmisleno je. Ja lepo rekoh, ajde da uporedimo sa Rusijom.. ti od jednom pobeze u cinizam i sarkazam, jel si se uplasio? Те слободе баш осећају грађани Америке. Као да су у кући великог брата, јер не могу да мрдну а да се не анализира шта су претраживали на нету, рекли, где су путовали... све зарад "безбедности". Слобода говора је сада једино допуштена када изађу они са паролама и причају да ће Христос доћи или да ће крај света. Ovo jednostavno nije tacno sta se to toliko strasno desilo na wallstretu? Ljudi su bili, protestovali, al ne ide da razapinju satore tamo. Niko im ne brani da protestuju, ali jedno je protest drugo da ti okupiras ulicu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 ”Масовно”. Шта није јасно у тој речи? Просто ми је невероватно да треба да се објашњава тако очигледна чињеница да САД данас јесу највећа научна и технолошка сила на свету и очигледан први избор за већину исељеника из других земаља. То је толико јасно као ”небо је плаво”. Не знам шта ће бити у будућности и не знам чије ће власти пре успети да униште своју земљу, али данас је тако како је. Iskreno receno, ovako nesto prvi put cujem od tebe. Da si rekao tako nesto o Nemackoj, Engleskoj, Svedskoj, pa bi se slozio, jer i sam znam za dosta njih koji tamo odlaze ili ce da idu. S druge strane, imam nekoliko prijatelja koji su poceli svoj odlazak odavde u SAD, ali su vec naredne godine - kako su mi sami rekli - pobegli odande u Kanadu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Necemo da diskutujemo bezobrazno. Zasto je to bezobrazno? U tom filmu se na jedan ozbiljan nacin opisuje jedna sasvim katastrofalna situacija. Sta tu nije jasno? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 S druge strane, imam nekoliko prijatelja koji su poceli svoj odlazak odavde u SAD, ali su vec naredne godine - kako su mi same rekli - pobegli odande u Kanadu... Pametni ljudi, kanada je jos kapitalistickija od sad. USA je ispred rusije par svetlosnih godina a kanada ispred amerike jednu. Zasto je to bezobrazno? U tom filmu se na jedan ozbiljan nacin opisuje jedna sasvim katastrofalna situacija. Sta tu nije jasno? Zato sto te ja pitam, "ajde obi da uporedimo tu katastrofalnu situaciju sa naprimer Ruskom situacijom, pa da viidmo koja je katastrofalnija" a ti od toga bezish ko djavo od krsta. To je bezobrazno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Не знам да ли си пратила форум, Милосављевић и још неколико нас смо присталице политике Рона Пола. Али Рони је Американац до коске, није марсовац и залаже се за 100% слободни капитализам. pa ... odprilike kontam ... da mislimo slično. za razliku od vas, ja nemam potrebu da pljujem po Putinu. drugim recima: hipokrizija i belosvetki problemi dolaze iz Wash.DC-ja, ... ne od Putina. Rusku verziju državnog uplita u ekonomiju ne treba porediti sa američkom. (1) rusi su u kapitalističkim pelenama (2) rusi imaju ogromnog neprijatelja: Wash.DC. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Niko im ne brani da protestuju, ali jedno je protest drugo da ti okupiras ulicu. Dok su u Kijevu, recimo, podrzali i podrzavaju bez problema i satore, i pucnjavu, i naciste... zanimljivo... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Zasto je to bezobrazno? U tom filmu se na jedan ozbiljan nacin opisuje jedna sasvim katastrofalna situacija. Sta tu nije jasno? Брате, ти си ко неки средњошколац кад се препуцава око Звезде и Партизана на оваквим темама отприлике Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 Dok su u Kijevu, recimo, podrzali i podrzavaju bez problema i satore, i pucnjavu, i naciste... zanimljivo... Opet skreces sa teme unutrasnjeg uredjenja americke ekonomije sa licimerjem njihovih politicara. Ne znam sto bezish od sustine teme i rasipas pricu levo desno... ne znam sta ces sledece da mi kazes "kako mozes da kazes da je americki sistem bolji od ruskog oni su nas gadjali" jos to da cujem ... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука