ego Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 А ти јеси ли? 0442_feel „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Цитат А ти јеси ли? 0212_rolleyes Јок. И не позивам остале да буду такви. А чак и да јесам такав, опет не бих никога позивао на спасавање света. Свет би био много бољи када не би било таквих као ти, са ”I can do it (it=anything)” ставом, а не када би сви били као ова госпођа Милица, јер такви сви не могу да буду. Нема свако дар за све, али то твоји идеолошки истомишљеници не могу да скапирају ни за хиљаду година, јер су опијени месијанским духом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 10, 2011 Пријави Подели Написано Март 10, 2011 Поента није била у томе. Свако има неки свој дар који му је дат и нико није за све, у томе је тајна. Довољно је само неговати што нам је од Бога даровано. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Топла препорука. Превод није потребан. Ради се о монашкој обитељи која је сама основала манастир и наставила да гради. При манастиру је и сиротиште, и о тој деци се брине дивни батјушка, кога зову - тата. Он им је све. Иако је и сам прележао три инфаркта, неуморно ради на пољу. Браћа су успела и да исцеле неколико деце. Нека су здрава, а нека болесна, а он је лично усвојио преко двадесеторо деце... „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Цитат А ти јеси ли? Јок. И не позивам остале да буду такви. А чак и да јесам такав, опет не бих никога позивао на спасавање света. Свет би био много бољи када не би било таквих као ти, са ”I can do it (it=anything)” ставом, а не када би сви били као ова госпођа Милица, јер такви сви не могу да буду. Нема свако дар за све, али то твоји идеолошки истомишљеници не могу да скапирају ни за хиљаду година, јер су опијени месијанским духом. Naravno, da sam ovo napisao ja ili ko drugi (od tvojih ponekad neistomisljenika), ti bi nas vec lepo sveljubazno samleo svojim argumentovanim verbalnim lincom; znas ono vec ustaljeno - kako smo eto neljudi i mrzitelji, netrpeljivi, nehriscani, profasisti i sami Bog zna sta jos. Zato sam sad samo upotrebio flomaster, necu da ti reknem nista drugo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Цитат Цитат А ти јеси ли? Јок. И не позивам остале да буду такви. А чак и да јесам такав, опет не бих никога позивао на спасавање света. Свет би био много бољи када не би било таквих као ти, са ”I can do it (it=anything)” ставом, а не када би сви били као ова госпођа Милица, јер такви сви не могу да буду. Нема свако дар за све, али то твоји идеолошки истомишљеници не могу да скапирају ни за хиљаду година, јер су опијени месијанским духом. Naravno, da sam ovo napisao ja ili ko drugi (od tvojih ponekad neistomisljenika), ti bi nas vec lepo sveljubazno samleo svojim argumentovanim verbalnim lincom; znas ono vec ustaljeno - kako smo eto neljudi i mrzitelji, netrpeljivi, nehriscani, profasisti i sami Bog zna sta jos. Zato sam sad samo upotrebio flomaster, necu da ti reknem nista drugo... Знам врло добро зашто сам ово рекао. Најгоре је што би се скоро сигурно сложио са мном, када би и ти знао на шта сам тачно мислио, сигурно не на саму особу која се крије иза надимка Его, не знам чак ни ко је она. Али знам који поглед на свет подржава и веома активно заступа стојим иза овога што сам написао. Да није тог и таквог погледа на свет (а какав тачно поглед на свет имам на уму, читај мало и шта сам написао одмах после овог подвученог, па мало размисли на кога сам тачно мислио), свет би био много лепше место. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Najs traj... Nija vazno zasto nego STA si rekao (bice, ontologija, sloboda=zajednica, trte-mrte...), jer u slicnim situacijama ti svoje neistomisljenikeR tako isto tretiras - algoritam je "nema veze zasto ti nesto kazes (kakva je namera), nego sta si ti sad ovde rek`o". Sad fino to primeni i na sebe. I ja se s mnogima ne slazem (malo ili mnogo) u kojecemu, ali im ne bih nikad rekao ovako nesto (pa ni tebi naravno)... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Ма какви, ти им само претиш ”падањем у руке Бога живога.” .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Ма какви, ти им само претиш ”падањем у руке Бога живога.” .mislise. Da si od juce u Crkvi, jos bih ti i poverovao da ne kapiras, ali ti naravno vrlo dobro znas da to nije nikakva pretnja, nego jedna prosta sustinska stvar koja ceka sve nas ako se budemo trajno protivili Istini, a to sto ja eto volem da koristim biblijski recnik - upisi mi u minus, sta da ti kazem drugo... Zato je ovo i ovako kad se pravis lud samo uvreda za zdrav razum... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Da si od juce u Crkvi, jos bih ti i poverovao da ne kapiras, ali ti naravno vrlo dobro znas da to nije nikakva pretnja, nego jedna prosta sustinska stvar koja ceka sve nas ako se budemo trajno protivili Istini, a to sto ja eto volem da koristim biblijski recnik - upisi mi u minus, sta da ti kazem drugo... Речник је мањи проблем. ОК, позајмио си га из Библије. Проблем је управо у тој скоро патолошкој жељи да они који се ”противе истини” страдају (којим год речником исказано). Ја сам потпуно сигуран да ти то као човек не желиш, тако да не мораш да пишеш трактакте у своју личну одбрану. Знам да је подсвесно. Када би за тренутак игнорисао ту истину (ради мисаоног експеримента) којој се они противе (шта год та истина била) и посматрао их чисто као људе, видео би да нема ни једног јединог моралног разлога да ти људи страдају. Једино из (ја бих рекао) извитоперене религиозни (нажалост, огромна већина је таква) може да изађе жеља да други човек страда на било који начин (осим ако се не покаје, као да права љубав не би требало да буде апсолутно безусловна). И најгоре је што се та жеља не јавља у хитлерима, него у скроз добрим људима, који напрасно крећу да другачијима желе зло. Чудесно испирање мозга се деси негде на том путу. И чак више људи не виде да су њихове жеље зло. То је библијски језик, а Бог је добар, па је Библија добра, те су и моје мисли добре. Што рече Вајнберг, with or without religion, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Ја сам потпуно сигуран да ти то као човек не желиш, тако да не мораш да пишеш трактакте у своју личну одбрану. Знам да је подсвесно. E vidis, tu je ta koska - otkud ti to mozes da znas? Na osnovu cega ti mozes da procenis da je neko takav-i-takav? Na osnovu recnika? Stila pisanja? Cega? Pazi, ovo nisu popovanja i trtljanja, jos manje provokativna pitanja - prosto me zanima kako mozes da nekog okarakterises na neki (koji bilo) nacin i da budes tako bezrezervno siguran u to? Mislim, ima li tu neki kriterijum uopste or ju`r dzast juzing d fors? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Цитат Цитат Ја сам потпуно сигуран да ти то као човек не желиш, тако да не мораш да пишеш трактакте у своју личну одбрану. Знам да је подсвесно. E vidis, tu je ta koska - otkud ti to mozes da znas? Na osnovu cega ti mozes da procenis da je neko takav-i-takav? Na osnovu recnika? Stila pisanja? Cega? Па не верујем да значајан број људи (укључујући и тебе) заиста желе зло огромној већини другачијих од себе (осим, наравно, ако се не покају, не пригрле истину или шта год). Зато кажем да знам (знам овде значи нагаћам са повеликом вероватноћом да погодим), јер нема шансе да је толико злих, пре ће бити да је већини црквених религиозно семе пало на врло неприпремљену земљу. Па се онда ту роде и добри плодови, али и гомила отровних биљака. Није поблем у самим отровним биљкама, него што црквени често те отровнице сматрају за дивне божанствене биљчице, чије семе су дужни да разносе около (ово последње је најгоре од свега). Код Ега је сличан случај, само је код ње у питању мешавини религиозности и псеудопротестантске републиканско-бушовске идеологије (знам са других тема). Када год ти кажеш да неко треба да ”падне у руке Бога живога”, то су по правилу људи који се политички не слажу с тобом. И признај то отворено, не позивај ми се ту на библије да браниш разне коштунице. Предуслов свих услова је да ти заиста имаш љубави према свима, да волиш друге људе толико да би за њих дао живот. Тек тада можеш да ми се позиваш на библијске језике и да желиш да либерали, хомосекслуалци (допиши овде шта год ти се не свића) ”падну у руке Бога живога”. Могуће је да грешим и да ти заправо волиш чеде јовановиће и да им то желиш из дубоке љубави. У том случају сам порешио и извињавам се. У супротном, живи свој мали живот, без суфлирања Богу кога треба да дохвати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Предуслов свих услова је да ти заиста имаш љубави према свима, да волиш друге људе толико да би за њих дао живот. Pretpostavljam da si ti ovo 100% ispunio, kad ovako smelo preporucujes drugima? U svakom slucaju, ovde dolazimo do jednog vrlo bitnog pitanja: sta ti uopste razumes da je ljubav? Znaci li to da je ljubav tako da mi svi treba da cutimo dok nas jasu kojekakvi manijaci? Ako ne, kakvu konkretnu akciju predlazes, kad vec recimo pominjes nase liberale, a da bude iz ljubavi? Цитат Могуће је да грешим и да ти заправо волиш чеде јовановиће и да им то желиш из дубоке љубави. Alternativa ovome bi bila da ih mrzim, a vidis - ja ih ni najmanje ne mrzim, kao sto - fala Bogu - nikoga ne mrzim... Jedino mi se cini da si ti malo pobrkao onaj bitni osecaj za pravednost (koji bi trebalo da je svojstven hriscanima) sa mrznjom i osvetom... Цитат У супротном, живи свој мали живот, без суфлирања Богу кога треба да дохвати. I voleo bi` da znam po cemu je moj zivot mali, to mi je eto nejasno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Šta beše tema? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Šalu na stranu,svaka čast ženi,to ne može svako. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука