Zero Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Nas je troje dece (sad smo svi veliki), a moja majka je uvek govorila kako ima 3 prsta na ruci i da bi je svaki podjednako boleo kad bi ga otkinuli. Nikad nas nije razdvajala...Link Дијана., Natasa., ivanaika and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Када се негде задржиш, она брине и зове те телефоном. Zero and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 "Majka je osoba koja ti treba kad ti baš niko drugi ne može pomoći." - Pam Brown, R. 1928. ZATO ŠTO JE MAJKARazlomila je hleb na dva komadića i dala ih deci koja ih pohlepno pojedoše. "Ništa nije odvojila za sebe", promrmlja vodnik. "Zato što nije gladna", vojnik odvrati. "Zato što je majka", odgovorio je vodnik. - Victor Hugo"Ona mi češlja kosu, pa nije tako zamršena." - Teri Gothran, 8 godina Ненад Р., АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Зеро, сада једино што можеш да урадиш за њу, да је до краја свог живота носиш у свом срцу и да идеш даље. То би сигурно твоја мајка желела. Zero је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 2 minutes ago, Ненад Р. рече Зеро, сада једино што можеш да урадиш за њу, да је до краја свог живота носиш у свом срцу и да идеш даље. То би сигурно твоја мајка желела. Hehe, da, hvala ti, Nenade, biće sve dobro, živ bio Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Ми који смо имали или још увек имамо добре родитеље смо привилеговани.Та привилегија нам даје и обавезу да будемо још бољи Лидија Миленковић, АлександраВ and Zero је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 MAMINO SRCE U srcu moje mame i moje srce kuca. Kad njeno kucne - tak, moje se čuje - tik. Njeno je oko toplo k'o oko žutog sunca i u tom toplom oku stanuje i moj lik. Dragan Lukić Караконџула, PredragVId, Никола Поповић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 Od mene su svi ocekivali (dobro ne bas svi, ali vecina) da svoju majku zamrzim zato sto nas je napustila kada su se moji roditelji razveli. Nekako, iako su to bile 90-te, kao da je bilo normalno da dodje komsija, komsinica, tetka, baba, strina, baba-strina u goste i da oplete po tvojoj majci "pobegulji" onako najstrasnije, pa jos ako je ti kao dete od 6 godina uzmes u odbranu, oni krenu da te jos kritikuju sa recima - kako samo mozes da je volis?! Pa ni kucka ne ostavlja svoje kucice kad se okoti!... itd. Daleko od toga da sada hocu da patetisem, ali zaista kada bih se sada vratio malo kroz vreme, a u ovom obliku, i da vidim da sve to rade jednom detetu od 6 godina, do verovatno, 15-te, nalupao bih nekima dobre, seljacke, samare. Ali to je tada bilo "normalno"... valjda. Ali.. moje sestre i ja nismo nikad okrenuli ledja majci. Ni onda kada je bilo najteze da se ti odnosi odrze. Iako nije bila fizicki tu, skoro 90% vremena posle razvoda, u najgorim trenucima se stvarala ni od kuda. Samo se pojavi. Onda kada si u nekim teskim momentima zazvoni telefon i vidis ona zove... cisto da vidi kako si, nesto je uznemirena. To, ljudi moji, taj dar, ne moze niko majkama da oduzme. Ni da porekne. Moja majka je moj veliki prijatelj i samo mogu da budem zahvalan Bogu za to. I hvala Zero sto si pokrenuo ovu temu. Znam da ti nije uvek lako sa tom mislju da tvoje mame vise nema, ali ja sam siguran da njena ljubav ne poznaje granice, pa cak ni ove izmedju zivota i smrti. Sofija_, Arsenija, PredragVId and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 Kad sam imala 10 godina , majka mi se razbolela , a ja sam tada zivela sa Babom . Taj period je ne mene ostavio snazan utisak . Sa majkom sam se cula veoma retko , jednom dnevno , mozda i redje . Mislim da si ti zaista srecan u tom smislu da si sada odrastao covek . Secam se kad sam posle nekog vremena ponovo ugledala majku . Sve je bilo isto , ali nesto se promenilo . Uvek mi iz tog perioda u mislima stoji jedan prozor i na njemu zavesa ... i ja gledam kroz taj prozor kako napolju pada sneg i razmisljam o tome sta sve moze da se desi , a bila sam dovljno velika da to shvatim ... Eto , samo sto sada nismo vise mali .... Ni ti , Zero .... Nisti ti vise mali . Sve je to jedan prirodni ciklus . Караконџула, PredragVId, ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 Dragi Zero primi moje saucesce, verujem da ti je majka medju andjelima, jer majke su andjeli. Jedne prilike, kad mi je majka dosla u posetu da mi pomogne, jer mi je noga bila u gipsu, cim je usla u sobu, poletela je prema mojim nogama, klekla i pocela da mi ljubi nogu. Rekoh: mama pusti, sta ti je, nisam vise dete...ali za nju, ja cu uvek biti njena mala devojcica, njeno srce i njena dusa, i kad god je neko od nas troje bio bolestan ili mu se nesto desilo, i nju je bolelo. Svaki put kad se cujemo, ja joj se zahvalim sto me je rodila i trudim se da joj olaksam zivot, i pomognem u svemu sto joj treba, a kad se vidimo(na zalost jednom-dvaput godisnje) ja stavim svoju glavu u njeno krilo i ona me tako ceska...kao nekad kad smo bili mali Ненад Р., PredragVId, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 20 minutes ago, Sofija_ рече jer majke su andjeli. Хмммм м... Arsenija and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 27, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2016 ne kvari temu medjede vecina majki jesu andjeli cuvari, jer se ceo svoj zivot brinu i zrtvuju za svoje dete Ненад Р., Sanja Т. and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 28, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2016 11 hours ago, Sofija_ рече ne kvari temu medjede vecina majki jesu andjeli cuvari, jer se ceo svoj zivot brinu i zrtvuju za svoje dete I maceha moze da bude dobra majka , ukoliko je dobra zena , odnosno covek . Sanja Т., Дијана., Zero and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 @Никола Поповић, @Arsenija, @Sofija_ Hvala vam puno, ljudi, što ste podelili svoja iskustva, veliki je blagoslov imati takvu majku, i hvala Bogu na tome. Razmišljam nešto, moja majka je bila glasna žena, valjda nije htela da se osećamo tužni... I kad god sam bio tužan, učila me je da ne padam u očajanje, da treba da budem pozitivan i da se radujem. Bila je prodorna i glasna, na specifičan način je znala da ispoljava ljubav, i mi smo to znali i osećali, da brine za nas i da nas voli АлександраВ, Лидија Миленковић, Никола Поповић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 Majka je majka Sofija_ and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука