Jump to content

Мајка

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Ух, ух жене... womens womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

womens

Puno toga može se pisati i pričati na ovu temu .Neznam dal nam je neko nametnuo ili smo mi same sebi nametnule da jurimo 100/h .Čemu sres i kome to treba , kad sve možemo polako i natenane da uradimo sav posao . Drage majke nemojte se žaliti da vam je teško , radite sve sa ljubavlju , jer najveće bogastvo u životu su naša djeca .  70A.gif

Подели на овим сајтовима

Нека вам мужеви помогну у преовладавању стреса. А не само да раде и излежавају се по каучу.  dada

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

Интерсантна и стресна тема... dada

Па не знам,мислим да у земљи Србији,има мало профи домаћица,тј оне које ништа не раде,осим обавеза у кући. То је пре  свега условљено економским аспектом у коме се налазимо.

И мени је кева увек говорила "ожени ако хоћеш црну циганку,само да ради" , dada

Посматрајући верујуће и црквене бракове,и то оне са много деце,углавном су жене домаћице,и нисам приметио да се нешто буне,мада очеви раде од јутра до сутра...

Али постоји једна ствар везано за бракове ,који имају проблем са потомством.Питајте те жене,да ли би се прихватиле улоге вечите домаћице са највећим стресом икад измереним,само да у кући нешто закмечи... :)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат

zato mogu postaviti pitanje i uopštenije, npr. da li smatrate, da bilo koja želja stavlja onoga koji želi, samim tim u drugačiji (neravnopravan položaj)?

Peter Gabriel & Sinead O'Connor - Blood Of Eden

I caught sight of my reflection

I caught it in the window

I saw the darkness in my heart

I saw the signs of my undoing

They had been there from the start

And the darkness still has work to do

The knotted chord's untying

The heated and the holy

Oh they're sitting there on high

So secure with everything they're buying

In the blood of Eden lie the woman and the man

With the man in the woman and the woman in the man

We wanted the the union oh the union of the woman, the woman and the man

My grip is surely slipping

I think I've lost my hold

Yes I think I've lost my hold

I cannot get insurance any more

They don't take credit, only gold

Is that a dagger or a crucifix I see

You hold so tightly in your hand

And all the while the distance grows between you and me

I do not understand

We wanted the the union oh the union of the woman, the woman and the man

At my request you take me in

In that tenderness I am floating away

No certainty, nothing to rely on

Holding still for a moment

What a moment this is

Oh for a moment of forgetting

A moment of bliss

Oh....

I can hear the distant thunder

Of a million unheard souls

Of a million unheard souls

Watch each one reach for creature comfort

For the filling of their holes

I feel the man in the woman and the woman in the man

I feel the man in the woman and the woman in the man

In the blood of Eden we have done everything we can

In the blood of Eden, so we end as we began

It was all for the union, oh the union of the woman, the woman and the man

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто се изјава да је врло стресно гајити децу некако изједначава са мишљењем да то значи да се деца мање воле  slava3-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' />

Да, врло је стресно гајити децу. Да, деца се воле највише на свету. Да, управо они које највише волите вам и изазивају највеће стресове, БАШ зато што вам је толико стало до њих !

Врло једноставно.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ух, ух жене... 70A.gif womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

0442_feel

Puno toga može se pisati i pričati na ovu temu .Neznam dal nam je neko nametnuo ili smo mi same sebi nametnule da jurimo 100/h .Čemu sres i kome to treba , kad sve možemo polako i natenane da uradimo sav posao . Drage majke nemojte se žaliti da vam je teško , radite sve sa ljubavlju , jer najveće bogastvo u životu su naša djeca .  :group111:

Цитат
  Цитат

Ух, ух жене... 70A.gif womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='slava3' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1314_womens' />

0442_feel

Puno toga može se pisati i pričati na ovu temu .Neznam dal nam je neko nametnuo ili smo mi same sebi nametnule da jurimo 100/h .Čemu sres i kome to treba , kad sve možemo polako i natenane da uradimo sav posao . Drage majke nemojte se žaliti da vam je teško , radite sve sa ljubavlju , jer najveće bogastvo u životu su naša djeca .  :group111:

tako je radmila,cemu stres,i kad sve moze polako 0102_laugh...i zasto se uopste bune ove zene,sta im fali,muz rinta,situirane su,njihovo je samo da se lijepo izorganizuju 0110_hahaha

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

SVAKO ima pravo ovdje da komentariše, ali svako, i zato ovo:"neudate ne bi trebale da komentarišu" neće da stoji (podsjećam ovo je slobodan forum i svako ima pravo na mišljenje). Je li teško - pa naravno da je teško, tako se žene spasavaju, a spasti se uopšte nije lako. Neke žene, a vjerujte mnogo ih je sve bi uradile da mogu da budu samo majke i supruge, jer ono što doživljavaju na poslu se graniči sa maltretiranjem svake vrste. Pa kad se već mučim neka se mučim za svoje, a ne za neke tamo. 90% žena koje znam radije bi bile uz svoju porodicu, i mučile se i stresale, nego gutale tablete za smirenje kad pođu na posao, i kad se vraćaju s posla. Svaki put kad bih radila gubila bih po 5 kg bar za mjesec dana, i plačući se vraćala s posla. Ne znam,možda se meni samo čini da rad u kući nije stresan, možda nemam iskustva, možda...ali znam koliko sam muke prošla što nemam djecu i koliko godina mi je bilo potrebno da sažvaćem činjenicu da ih nemam. Sve dječije bolesti se preleže, i sve se prevaziđe kad te samo jednom zagrli - ne mogu ni zamisliti kakav je to osjećaj. I zato mislim da je svako žrtvovanje za svoju porodicu za svaku pohvalu. E sad možete da mi kažete da ništa ne govorim više jer nisam udata  amin-nas

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Милева,  amin-nas 4chsmu1 4chsmu1

Е, ја имам децу.Ако Бог да за неку годину и унучиће. Своје синове смо одгајали муж и ја, и све  време сам МОРАЛА да радим. И кад су моји синови били мали, и сада када су одрасли, стојим иза тврдње да бих их са мање стреса подизала да сам могла да будем домаћица. То, наравно, не мора да важи и за друге жене, али моје искуство и мој став су овакви.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Опет морам да поновим     УХ, УХ, ЖЕНЕ...  klapklap womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='amin-nas' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

prstgore

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Цитат

SVAKO ima pravo ovdje da komentariše, ali svako, i zato ovo:"neudate ne bi trebale da komentarišu" neće da stoji (podsjećam ovo je slobodan forum i svako ima pravo na mišljenje). Je li teško - pa naravno da je teško, tako se žene spasavaju, a spasti se uopšte nije lako. Neke žene, a vjerujte mnogo ih je sve bi uradile da mogu da budu samo majke i supruge, jer ono što doživljavaju na poslu se graniči sa maltretiranjem svake vrste. Pa kad se već mučim neka se mučim za svoje, a ne za neke tamo. 90% žena koje znam radije bi bile uz svoju porodicu, i mučile se i stresale, nego gutale tablete za smirenje kad pođu na posao, i kad se vraćaju s posla. Svaki put kad bih radila gubila bih po 5 kg bar za mjesec dana, i plačući se vraćala s posla. Ne znam,možda se meni samo čini da rad u kući nije stresan, možda nemam iskustva, možda...ali znam koliko sam muke prošla što nemam djecu i koliko godina mi je bilo potrebno da sažvaćem činjenicu da ih nemam. Sve dječije bolesti se preleže, i sve se prevaziđe kad te samo jednom zagrli - ne mogu ni zamisliti kakav je to osjećaj. I zato mislim da je svako žrtvovanje za svoju porodicu za svaku pohvalu. E sad možete da mi kažete da ništa ne govorim više jer nisam udata  7896634

bliss jeeee  bendoff

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Dobro Obi neka bude kako kazes  bliss jeeee ali posao majke nije samo da osmisli vreme, u toku 24 h treba da obavi jos gomilu fizickih poslova, treba tu decu necemu i da nauci, da se sa njima poigra, da ih vaspitava , da ih odvede u skolu, na neki 7896634 .... nisi mama pa se ne razumes  :bla:  

Moja kuma mi je davno, pre nego sam ja postala mama, rekla da od tog trenutka "vise ne spavas punim snom, da nemas pravo da budes bolestan, da imas licne potrebe" itd,itd ... tada sam je gledala i pitala sta to prica !?Danas kada spavam sa "jednim otorenim okom"  polubudna ne bih li ih cula dok spavaju, kada pod visokom temperaturom obavljam sve kao kada sam potpuno zdrava bez mogucnosti da "odlezim" bolest jer oni moraju da jedu, presvuku se, igraju ... sada je razumem, ali razumem i gore postavljen tekst.

I nije u pitanju razmazenost vec realno sagledavanje posla bez romantiziranja istog.

Nekima je izgleda otvoren razgovor obicna utakmica...

Цитат
  Цитат

како је то све лепо...Кад видиш да можеш и имаш за кога да се жртвујеш.

Dobro bre ljudi jer vi procitaste tekst ili samo naslov ?

Pa niko ne spori lepotu tog poziva !

Naprotiv ja to shvatam kao velicanje tog poziva jer je odgovoran, tezak i stresan a ne kako se uobicajeno gleda na njega.

Ne zna se sta je u ovoj recenici vise izvrnuto naopako... bendoff

Mislim, bez uvrede, ali cela ova prica je smesno generalizovanje 100%, cedjenje komarca a gutanje kamile, ili sto bi stari srbi rekli - trla baba lan...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не разумем зашто се изјава да је врло стресно гајити децу некако изједначава са мишљењем да то значи да се деца мање воле  bliss jeeee-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='7896634' />

Да, врло је стресно гајити децу. Да, деца се воле највише на свету. Да, управо они које највише волите вам и изазивају највеће стресове, БАШ зато што вам је толико стало до њих !

Врло једноставно.

Radjanje i vaspitavanje dece nije posao, niti ikad moze da se uporedi sa tako necim... end of stori.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Магдалена је у праву. Имам три девојчице, и њихово васпитање за мене јесте стрес, баш зато што их највише на свету волим. Гајење деце ЈЕСТЕ посао. Напоменула бих да ми је најгоре било кад сам била само мајка и домаћица - тада се верујте, највише очекивало од мене. Срећом, била сам са децом док нису поодрасла, па сад могу и да радим. На рађање трећег детета, добила сам две године радног стажа. Тако, могу да упоредим ове две ситуације. Мислим, да би требало да држава поради на томе, да се мајка новчано обезбеди док не ради и да јој иде стаж. И то обавезно. Јер то је јако страсан и тежак посао, који понекад траје цео дан без одмора. И најважније од свега, мајка би стекла много више сигурности и самопоштовања.

На крају бих додала, да је сасвим нормално што многи мушкарци не могу да схвате овакво размишљање. Другачија је мајчинска и очева љубав. Не већа или мања, него другачија.

Подели на овим сајтовима

Ја бих волела да ми ви које сте мајке кажете конкретно шта је то толико стресно да бити мајка и домаћица добије епитет најстреснијег посла на свету. Стресније чак и од доктора који оперише ето можда децу и од његовог потеза им зависи живот или будућност?!? Не могу да разумем заиста.

Наравно ,подразумевам да имате здраву децу којој не треба посебан вид неге, нити се оно због неких аномалија мучи , а ви не можете да му помогнете.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ја бих волела да ми ви које сте мајке кажете конкретно шта је то толико стресно да бити мајка и домаћица добије епитет најстреснијег посла на свету. Стресније чак и од доктора који оперише ето можда децу и од његовог потеза им зависи живот или будућност?!? Не могу да разумем заиста.

Наравно ,подразумевам да имате здраву децу којој не треба посебан вид неге, нити се оно због неких аномалија мучи , а ви не можете да му помогнете.

Мислим да сам делимично одговорила на Ваше питање на крају последњег поста. Мајка просто другачије реагује и физички и психички. Треба, наравно напоменути да нису ни све мајке, ни сви очеви исти. Ништа не треба генерализовати. Неке мајке својом претераном бригом, стезањем, прсто "удаве" своју децу, па она постану потпуно неспособна да самостално и квалитетно воде свој живот. Ова тема се, дакле, не може потпуно одвојити од шире теме односа родитељи-деца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...