RYLAH Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 iPhone 5S има читач отисак прста, али он никада не напушта уређај (детаљи). Један мали и осигурани део на процесору је специјализован да чита криптован отисак. Наравно, увек постоји могућност лакшег или тежег хаковања или да сам произвођач лаже и ипак чува отиске у некој бази, али то је већ друга прича, јер не спада у ”легално”. Увек си могао да ”рендомизујеш” MAC адресу свога уређаја, а iOS 8 то радити аутoматски. Ако се са таквим уређајем конектујеш на јавну WiFi мрежу, нико не може баш тако тривијално да те прати. Главна примена није спречавање шпијунаже, већ спречавање праћења локације ради слања реклама. Не разумем се у те ствари толико. Ако је тако као што кажеш онда супер, али искрено сумњам. На суду, тужилаштво се увек појави са листингом разговора, ако затреба имају и локације где си био када си разговарао, прислушкују те када имају налог и поред тога што мењаш картице и телефоне (томе нисам присуствовао лично, али сам читао из медија и слушао од колега из Бг који су заступали пред Специјалним одељењем) и слично. И увек направе да је све легално. Чак се тврди да су једно време постојали бланко налози за прислушкивање са потписом судије, где онај ко би да прислушкује само упише име и датум (мислим да барем тога више нема). Не верујем да су службе много суздржаније у другим деловима света. Да не причамо о спајверима који ти контролишу камеру, шаљу податке о твојим позивима и порукама негде, копирају твоје податке негде и слично, а који не могу да се открију претраживачима вируса. Далеко од тога да ми се све то свиђа, ал контам само шта је реално стање, зато ме је и изненадило ово са личним картама, и зато контам да има неку другу намену, која ће се упуством за примену уредбе одредити, јер је овако прво непотребно, а затим и неспроводиво. Него сам вас одаљио од Русија - САД теме, али некако прича о оном закону одвела у овом правцу. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Јесте битно, јер треба да знамо на кога да се угледамо у свом унутрашњем уређењу. Ово уопште није тачно. Та империјална политика почела је тек након Другог светског рата, пре тога САД, а посебно пре WWI, се уопште није мешала у тођа посла. Мирољубива спољна политика је била идеја њихових оснивача које су се држали до тада. Pa nisu mogli , imali su preca posla , unistavanje domorodackog stanovnistva i cuvanje robova . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 За три седмице си само то смислио? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Pa nisu mogli , imali su preca posla , unistavanje domorodackog stanovnistva i cuvanje robova . Ne Amerikanci jednostavno nisu ni hteli. Bez Pearl Harboura (koji je prema meni najveci poraz Japana na drugi pogled) ne bi se ni umesali u 2. svetski rat. Kako izgleda SAD se pomalo i povlaci za pozicije svetske policije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Moskva: Odmazda u slučaju sankcija IZVOR: TANJUG Moskva -- Rusija će preduzeti mere odmazde ako joj EU uvede nove sankcije, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnjih poslova. Ana Paula Hirama/Flickr.com "Na žalost, Evropski savet uprkos interesima zemalja članica, popušta pred zemljama koje hoće da sprovode geopolitičke planove da bi povećale konfrontaciju sa Rusijom", navodi se u saopštenju. "Mi se nadamo da će EU biti u stanju da nezavisno sagleda situaciju, odvoji se od stereotipa iz prošlog veka i počne konstruktvno da pomaže u rešavanju unutrašnjeg sukoba u Ukrajini", poručilo je ministarstvo, preneo je Itar-Tass. Ako Rusiji budu uvedene nove sankcije, ona će preuzeti mere odmazde u cilju odbrane svojih interesa, dodalo je rusko ministarstvo. Lideri Evropske unije saglasili su se na samitu održanoom proteklog vikenda da uvedu nove sankcije Rusiji koje će stupiti na snagu najkasnije za sedam dana ukoliko Moskva ne preduzme korake ka smirivanju ukrajinske krize. "Ekstremno smo zabrinuti zbog pogoršanja situacije u Ukrajini", rekao je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej novinarima posle tog sastanka. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Не разумем се у те ствари толико. Ако је тако као што кажеш онда супер, али искрено сумњам. На суду, тужилаштво се увек појави са листингом разговора, ако затреба имају и локације где си био када си разговарао, прислушкују те када имају налог и поред тога што мењаш картице и телефоне (томе нисам присуствовао лично, али сам читао из медија и слушао од колега из Бг који су заступали пред Специјалним одељењем) и слично. И увек направе да је све легално. Oд свега тога можеш да се заштитиш уз мало знања. Државе (веровали или не) уопште немају толико безбедне системе колико се мисли. Нити имају толико напредне технике прислушкивања колико се мисли. Просечан хакер може да се заштити од свега тога. Препоручујем да гледаш defcon aко те занимају те облсти сајберкриминала... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука