Jump to content

Русија против УСА - добре и лоше стране.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa to ce se raditi automatski. Da bi mogao da se ulogujes moraces da unesec te podatke i et voila ...

Не. У уредби каже да онај ко ти да шифру за вај фај мора да узме твоје личне податке, запише их, и онда ти да шифру.

Шта ако ти већ имаш шифру неког локала? Шта ако си у парку, где шифре није ни потребна? Одакле конобару право да те легитимише? Где ће власници да чувају коме су све и када давали податке? Шта је са малолетницима, који немају документе, нити су дужнио да их имају код себе, а хоће шифре?...

Милијарду ствари које чине уредбу апсолутно неспроводивом оваквом каква је. Знајући руску правну школу, далеко од тога да су људи будале, имају феноменалне правнике, биће ипак да је смисао уредбе у нечему другом, што ће се тек показати.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће да уведу неке врсте "индетификације" за сваког ко користи интернет и то нметну сваком провајдеру. Да свако ко се конектује на сајт мора да има своју индетификцију коју мора да укуца пре него што се улогује на мрежу.

Слично као корисничка имена у играоницама, ако си ишао некада. 

У сваком случају кршење елементарних права. 

Није кршење права, јер сваки, али буквално сваки, уређај који се конектује на Интернет има своју идентификацију, која остаје у базама оператера и где све не. Новији модели мобилних имају и читаче за отиске прстију. Дакле, све је то легално свуда у свету и ти се приватности одричеш чим купиш мобилни (и оне старије моделе, а за ове нове да и не причам). 

Овде се прича о личној карти, пасошу и сличним документима. Прво не знам шта ће им то кад и без тога могу да идентификују врло лако сваки улаз са сваког уређаја, било где, а друго не знам како би то уопште спровели, због ствари које сам горе писао. Тек треба да видимо шта су стварно хтели овом уредбом.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Милијарду ствари које чине уредбу апсолутно неспроводивом оваквом каква је. Знајући руску правну школу, далеко од тога да су људи будале, имају феноменалне правнике, биће ипак да је смисао уредбе у нечему другом, што ће се тек показати.

Смисо уредбе је између осталог, верујем, што имају велики број проблематичних грађана у нацистичком фазону. 

Они користе интерент за промовисање нацистичких идеологија насиља итд.

ако си гледао онај "from russia with hate"

због културе која се шири русијом, имали су велики проблем например са имигрантима и страним студентима, Не знам да ли си пратио те ствари.

Сада имају проблем са тотално лаганим насиљем над хомосексуалцима, 

+ све те приче имају неку подршку у Думи, људе који се противе Путиновом режиму, јер Путин очигледно да тежи неком здравијем друштву. Али има проблема са овим глупостима, великих.

Ако је то што ја мислим, то је јако лоше решење. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нисам пратио, али нема потребе за оваквим стварима, сви ти ликови се врло лако прате, смешни су они у односу на оно што Русији као држави стоји на располагању. Друго је ту нешто у питању, што ће се тек показати.

Подели на овим сајтовима

Није кршење права, јер сваки, али буквално сваки, уређај који се конектује на Интернет има своју идентификацију, која остаје у базама оператера и где све не. Новији модели мобилних имају и читаче за отиске прстију. Дакле, све је то легално свуда у свету и ти се приватности одричеш чим купиш мобилни (и оне старије моделе, а за ове нове да и не причам). 

Поредиш бабе и жабе. Нико у свету не зна када си се ти закачио на вајрлес у кафићу, и имаш пуно право да заштитиш своју привтност и кући и у кафићу.

У овом случају, чине немогућим да заштитиш своју приватност.

По мени то јесте кршење права, не оних из закона, већ неких здраворазумских - људских права. Право на сопствену приватност. 

Подели на овим сајтовима

Нисам пратио, али нема потребе за оваквим стварима, сви ти ликови се врло лако прате, смешни су они у односу на оно што Русији као држави стоји на располагању. Друго је ту нешто у питању, што ће се тек показати.

Не бих се сложио, врло су опасни. Проблем је што у самој држави имају подршку. Има снимака када секу главе двојици неких имиграната, црнаца или индијаца, за то нико никад није ухашшен.. па ти види...

препоручујем да погледаш "from russia with hate"

Подели на овим сајтовима

Па објаснили људи:

"U toku je informativni rat. Anonimno priključivanje internetu na javnim mestima (u restoranima, parkovima), omogućava da protivpravna dejstva budu nekažnjena. Veoma je komplikovano naći prekršioca", objasnio je listu Izvestija zamenik presednika Komiteta Državne Dume za informacionu politiku i informacione tehnologije Vadim Denjgin.

Po njegovim rečima, "Amerikanci se boje rata, sada im više odgovara da ratuju u informativnom prostoru".

"Ojačali su svoj holding Glas Amerike. Oni koji su zainteresovani za destabilizaciju, pokušavaju da internet napune prevarantima, fašistima i ekstremistima. Sve što je povezano sa internetom, mora biti identifikovano", kazao je Denjgin.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=08&nav_id=885922

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно да јесте кршење права. Базе оператера су техничке природе и да би неки државни "орган" могао да их види мора да има судски налог - значи исто као за претрес куће. А читач отисака прстију је само за личну употребу, тј. "закључавање" телефона, не мораш да га користиш ако нећеш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нико у свету не зна када си се ти закачио на вајрлес у кафићу, и имаш пуно право да заштитиш своју привтност и кући и у кафићу.

Ја ти кажем да то не постоји. Сваки телефон има ИМЕИ код, свој Интернет отисак, своју идентификацију, свој налог преко ког си улогован на Гугл Плеј, Ајстор или Микрософт налог. То је само пар ствари за које знамо да постоје. Све се то у тренутку прикључења Интернету остави као траг и остави се код Интернет провајдера чији је то вајрлес рутер, и записује се у базу података, над којом ти даље немаш контролу где иде и ко је чита. То се раљди свуда у свету. Мислим да чак на то дајеш и пристанак у оним километарским условима коришћења које никада нико и не чита.

Базе оператера су техничке природе и да би неки државни "орган" могао да их види мора да има судски налог - значи исто као за претрес куће. А читач отисака прстију је само за личну употребу, тј. "закључавање" телефона, не мораш да га користиш ако нећеш.

И ти стварно верујеш у то? Након свега што знаш о овом свету, и након свих скандала везаних за приватност и податке, након отворених признања да се кориснички подаци деле тајним службама ко бомбоне, ти стварно верујеш да постоји било која држава која не скупља апсолутно све податке о свим својим грађанима и да тако нешто можеш да избегнеш? Не причам сад о Русији или САД, причам уопштено, да ли верујеш да постоји неко место на свету где си анониман у коришћењу електронских уређаја, посебно оних који се повезују на Интернет?

Подели на овим сајтовима

Па објаснили људи:

"U toku je informativni rat. Anonimno priključivanje internetu na javnim mestima (u restoranima, parkovima), omogućava da protivpravna dejstva budu nekažnjena. Veoma je komplikovano naći prekršioca", objasnio je listu Izvestija zamenik presednika Komiteta Državne Dume za informacionu politiku i informacione tehnologije Vadim Denjgin.

Po njegovim rečima, "Amerikanci se boje rata, sada im više odgovara da ratuju u informativnom prostoru".

"Ojačali su svoj holding Glas Amerike. Oni koji su zainteresovani za destabilizaciju, pokušavaju da internet napune prevarantima, fašistima i ekstremistima. Sve što je povezano sa internetom, mora biti identifikovano", kazao je Denjgin.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=08&nav_id=885922

Ма прочитао сам, али сам објаснио зашто је то немогуће спровести овако како је донето. Било би потпуно лудило, сумануто, да наметну ово стварно овако како стоји. Не верујем да је ико тамо толико померио памећу.

Подели на овим сајтовима

Ima tu jos jedna stvar, na taj nacin ce da stite sboje gradjane jer moze ko god hoce da kroz prozor izbaci WiFi i da otvori mrezu i da se ljudi kace a da on bez ikakvih problema moze da im skida posatke i kasnije zloyootrebljava ... Pvako ce morati i svi WiFi pointi da budu registrovani i bice uocljivo da oni ilegalni ne traze nikajve podatke i samim tim onemoguceni...

Opet su rusi korak ispred .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ја ти кажем да то не постоји. Сваки телефон има ИМЕИ код, свој Интернет отисак, своју идентификацију, свој налог преко ког си улогован на Гугл Плеј, Ајстор или Микрософт налог. То је само пар ствари за које знамо да постоје. Све се то у тренутку прикључења Интернету остави као траг и остави се код Интернет провајдера чији је то вајрлес рутер, и записује се у базу података, над којом ти даље немаш контролу где иде и ко је чита. То се раљди свуда у свету. Мислим да чак на то дајеш и пристанак у оним километарским условима коришћења које никада нико и не чита

.

Само што можеш да слажеш у свом плеј, аајстор или мајкрософт налогу. 

Исто тако, нико не зна који је телефон код тебе, док се то не провери, а то се ради по судском налогу. 

Они знју који ИМЕИ код, али не знају код кога је тај телефон. Овде знју тачно.

Исто тако могу знати адресу наалога, ип, или име и презиме које си ти тмо оставио али не могу знти кој је то тачно особа.

Овде знју која је то тчно особаа, и то је велика, знаачајна и опасна рзлика.

Ово ти је озбиљан претња по демократију. Политичарим таква моћ кад се да у руке увек се користи за застрашивње, контролисање и малтретирање политичких противника.

Подели на овим сајтовима

iPhone 5S има читач отисак прста, али он никада не напушта уређај (детаљи). Један мали и осигурани део на процесору је специјализован да чита криптован отисак. Наравно, увек постоји могућност лакшег или тежег хаковања или да сам произвођач лаже и ипак чува отиске у некој бази, али то је већ друга прича, јер не спада у ”легално”.

Прво не знам шта ће им то кад и без тога могу да идентификују врло лако сваки улаз са сваког уређаја, било где

Увек си могао да ”рендомизујеш” MAC адресу свога уређаја, а iOS 8 то радити аутoматски. Ако се са таквим уређајем конектујеш на јавну WiFi мрежу, нико не може баш тако тривијално да те прати. Главна примена није спречавање шпијунаже, већ спречавање праћења локације ради слања реклама.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...