Jump to content

Да ли се Симбол Вере чита без тачке и зареза - брзо

Оцени ову тему

Препоручена порука

....а, тек акатисти....

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Понекада ми са чини да се у Цркви исувише брзо чита Симбол Вере

LOL Па ваљда се подразумева да га "вени народ" познаје... :)

Подели на овим сајтовима

Јао имењаче, има неких цркава где се осим познавања мора радити и на брзини изговора, понекад ме било срамота и смешно (Боже ме сачувај) колико се брзо неке ствари поју...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Јао имењаче, има неких цркава где се осим познавања мора радити и на брзини изговора, понекад ме било срамота и смешно (Боже ме сачувај) колико се брзо неке ствари поју...

Kod nas na vecernjem psalmi koji se citaju npr. nista ne moze da se cuje od brzine citanja tako da komotno moze da se zakasni 5 minuta.

Подели на овим сајтовима

Е сад једна анегдота... Некао у то доба баш, бејаше и прота и наш драги професор Радован жив-како год, доста народа долажаше у земунски намастир... А кад "дођу" Духови, у самој цркци нема простора... И онда је прота Радован и "стаф" земунског манастира, уприличавао да се молитвословља која се читају за Духове, тј. (она "фора") да се читају вечерње молитве, врше у земунском парку, где је простор "пук`о" к`о на батајничком аеродрому...

Како год-једном пригодом, управо од оних који не знају "Символ вере" (не знам-не замерам-претпостављам),  када се читаху вечерње молитве, тада "пола" парка клече... Пролазници шетају и не капирају, и не даде ми "ђаво" ,мира-те чух коментаре парковских шетача... "Шта је ово жено!?"... "Секта!?"... "Пружи корак, мајку ти!... Немој да нас "озраче"" И тако даље... И тако више... Свега има на овом српском дуњалуку :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...