DYNABLASTER Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Gen ne mora da bude isto sto i talenat, iako je cesto bas gen taj koji prenosi talente. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Moram, istina teska srca, da se slozim sa Milosavljevicem ,jedino gde gresi je to da ljudi odlucuju kakav ce im pogled na svet biti, to nikako ne odlucuju onu vec je to rezultat velikog broja faktora i moze povrsno gledano da izgleda kao samostalna odluka ali su stvari zapravo mnogo dublje od toga . Срђан Шијакињић and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Боже каква је сад ово тема. :.mislise. Слажем се да не постоји ген за фудбал, верујем да постоји неки значајан утицај из једне другачије стварности. Мислим да је уметност близу, током детињства кућа пуна уметности. Мислим да већина фудбалера мисли да је фудбал кул да би добили образовање док играју фудбал, студирају. Можда стварности даје више аспкета. Дефинишите прво шта је таленат за вас? Шта је заиста таленат? Таленат је израз за урођену способност у одређеној области, било да су уметничке, интелектуалне или спортске. Свако има таленат у једној области. Дакле, мора се имати јасна дефиниција шта таленат заправо значи и како се одлучити да се бавимо различитим сегментима талента. Ако направимо више разматрања фудбал се игра инстинктивно телом, на пример историја је у глави, гране у филозофију дају везу између тела и душе. Ако би сад писали о фудбалу, вероватно подразумева другачије од теологије, можемо да држимо два света одвојено, али могу да функционишу заједно. Али фудбал представља само део живота, док се теологија бави читавом људском егзистенцијом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Moram, istina teska srca, da se slozim sa Milosavljevicem ,jedino gde gresi je to da ljudi odlucuju kakav ce im pogled na svet biti, to nikako ne odlucuju onu vec je to rezultat velikog broja faktora i moze povrsno gledano da izgleda kao samostalna odluka ali su stvari zapravo mnogo dublje od toga . Ја се дебело не слажем да не одлучује човек. Сам на крају бираш у шта ћеш да верујеш и који ћеш угао гледања на ствари да узмеш. Нек падну па кажу, "пао сам устаћу", други падну па крену да кмече "јао куку мене, пао сам шта ћу сад".. неки пак реше да из "куку мене" промене став у "устаћу идем даље" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 "Ali to nije stvar talenta, genetike, predispozicije, predodredjenost vec jednsotavno posvecenosti i interesovanju." Evo primer koji te demantuje: Kad sam imao 10,12 godina,igrao sam sa klincem od 5 godina fudbal (bilo je tu i starijih od mene).Mali je bio pravi talenat,cale mu je takodje bio fudbaler.Igrao je sa nama bez frke (u tim godinama ta razlika je ogromna),jos je i fizicki bio mali. Naravno,prosle su godine truda i svega,on je danas kapiten reprezentacije,U17. Hoces reci da dete od 5 godina ima dovoljno proslosti iza sebe da mozemo da kazemo da je bio posvecen i zainteresovan? Inace,trenirao sam fudbal oko 10 godina,odrastao sam uz loptu,tako da o ovoj temi ipak imam neka prakticna iskustva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Evo primer koji te demantuje: Kad sam imao 10,12 godina,igrao sam sa klincem od 5 godina fudbal (bilo je tu i starijih od mene).Mali je bio pravi talenat,cale mu je takodje bio fudbaler.Igrao je sa nama bez frke (u tim godinama ta razlika je ogromna),jos je i fizicki bio mali. Naravno,prosle su godine truda i svega,on je danas kapiten reprezentacije,U17. Hoces reci da dete od 5 godina ima dovoljno proslosti iza sebe da mozemo da kazemo da je bio posvecen i zainteresovan? Inace,trenirao sam fudbal oko 10 godina,odrastao sam uz loptu,tako da o ovoj temi ipak imam neka prakticna iskustva. Pa sta ti deluje logicnije od ova dva objasnjenja: Da je njega cale ili neko od vec od njegovih 2 godine tripovao na fudbal svaki dan, mali o malena kreo da prati, da se interesuje i da vec u ranijim godinama krenuo da kapira stvari. Ili pak mislis da mu je zapisano negde u genima da on igra fudbal bolje od vas, nekako palo sa neba bioloski. Koje ti je od ta dva logicnije objasnjenje i realnije? Meni prvo. Evo ti jedan takav primer samo u drugom sportu: Njihdvojicu otac trenira od malena, klinci maju tehniku kakvu nema vecina kikboskera po Srbiji. KOje tebi objasnjenje deluje logicnije? Hoces reci da dete od 5 godina ima dovoljno proslosti iza sebe da mozemo da kazemo da je bio posvecen i zainteresovan? Da, pogledaj vidoe pre, kada cale prica kako ih trenira od 18 meseci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Njihov mozak je vise razmisljao o fudbalu nego mozak njihovih saigraca. Kada kazu da je neko za nesto talentovan, time se smara da on ima neke predispozicije vise od nekog drugog. TO jednostavno nije tacno, ne postoje predispozicije za smisao igre fudbala. брате, мислим да није тако, јер имаш играче који су веееелики радници па никад не пређу просек, који тренирају као луди, па буду закуцани за просек, а великани као роналдињо једва да су и тренирали у неким периодима, а опет су били генијалци... рецимо, шејн батије - човек који као да не мисли ни о чему сем о баскету, зна у сваком тренутку из које позиције играч кога чува има најбољи проценат, који саиграч има најбољи проценат у датом распореду и све у свему важи - према статистици - за најкориснијег играча за тим, а са друге стране имаш у том НБА рецимо разне "дрипце" који живе као вуцибатине а не профи спортисти а опет имају потезе од којих ти стаје дах, иако су они разуздани и на баскет не мисле колико се не ваља чим изађу са терена... Уосталом како то да неко воли математику например, док ја не могу да је смислим, а није да нисам покушавао да је заволим...? Можда се таленат и интересовање преплићу и надограђују али мислим да се не може свести једно на друго увек... Agnostik and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Inace,trenirao sam fudbal oko 10 godina,odrastao sam uz loptu,tako da o ovoj temi ipak imam neka prakticna iskustva. било би много добро да организујемо ЖРУ турнир у фудбалу, годишњи или полугодишњи рецимо, ваљда бисмо накуцкали бар 3 екипе или у баскету Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 И што рече Тања, можда би о талентима најбоље могло да се прича у оквиру уметности... Шта дели велике сликаре од просечних, шта дели велике песнике од осталих, ако не одређена урођена (или у најмању руку бар једним делом ненамерно, несвесно стечена ) даровитост... Што рече велики Марко Пантелић "Ко зна зна, ко не зна никад неће научити". Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 брате, мислим да није тако, јер имаш играче који су веееелики радници па никад не пређу просек, који тренирају као луди, па буду закуцани за просек, а великани као роналдињо једва да су и тренирали у неким периодима, а опет су били генијалци... рецимо, шејн батије - човек који као да не мисли ни о чему сем о баскету, зна у сваком тренутку из које позиције играч кога чува има најбољи проценат, који саиграч има најбољи проценат у датом распореду и све у свему важи - према статистици - за најкориснијег играча за тим, а са друге стране имаш у том НБА рецимо разне "дрипце" који живе као вуцибатине а не профи спортисти а опет имају потезе од којих ти стаје дах, иако су они разуздани и на баскет не мисле колико се не ваља чим изађу са терена... Уосталом како то да неко воли математику например, док ја не могу да је смислим, а није да нисам покушавао да је заволим...? Можда се таленат и интересовање преплићу и надограђују али мислим да се не може свести једно на друго увек... Што би неко ко много тренира био закуцан за просек? Зато што не тренира мозак, не тренира икс фактор, не тренира размишљање. Погледај видео ММА клинаца који сам оставио декију. Као што рекох сам размисли које ти је објашење логичније. Али ако послушаш моје, и желиш своје дете да научиш нешто што не уме, много ће ти бити корисније него да се држиш свог. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Што би неко ко много тренира био закуцан за просек? Зато што не тренира мозак, не тренира икс фактор, не тренира размишљање. Погледај видео ММА клинаца који сам оставио декију. Не сводим ја нинашта, само кажем да таленат у смислу биолошке предиспозиције за одређени спорт не постоји. Узми дете од 18 месеци крени да га учиш било који спорт, развићеш неког ко капира игру већ у 10 година би могао са професионалцима само би му снага недостајала. Па кад кажем да много тренира подразумевам да тренира пре свега мозак, учи тактику, као што сам навео пример Шејна Батијеа... Капирам шта кажеш, можда си управу, али мени се чини да се ипак неко роди са "другачијим мозгом" који лакше или лепше капира неке ствари од других људи, или у најмању руку има већу љубав према тим стварима па самим тим више воље да их усавршава... Заборавих, шта је још врло важно - генијалност у спорту се показује пре свега у ситуацијама које се не могу увежбати, научити, утренирати размишљањем о томе, већ у ситуацијама у којима је просто невероватно и неочекивано да ико успе да уради оно што је урадио... Као у оној изреци о генијалности "Надарен човек погађа мету коју други не могу, а геније мету коју други не виде." feeble је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 који лакше или лепше капира неке ствари од других људи Pa lakse kapira, nekako zna automatski kako da namesti nogu da udari loptu. To se zove osecaj, iliti talenat. Oni drugi mogu nauciti (valjda) ali uz puno vise muke. Stalno mi padne na pamet Tomasevic i njegovo pucanje slobodnih bacanja. Ispali kao iz topa pod uglom od 0 stepeni. I sigurno je trenirao to vise nego ostali ali dzaba.. Срђан Шијакињић, Vaske, Broken and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Али ако послушаш моје, и желиш своје дете да научиш нешто што не уме, много ће ти бити корисније него да се држиш свог. Добро, наравно, свакако се слажем да радом од малена и посвећеношћу скоро свако ко има физички довољне предиспозиције (довољан ај кју у области математике нпр. или довољно јаке мишиће) може да постане добар у својој области, само што верујем да колико год радио не може постати најбољи или један од најбољих. У топ 20 на АТП врв може, али бити федерер или ђоковић тешко Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Па кад кажем да много тренира подразумевам да тренира пре свега мозак, учи тактику, као што сам навео пример Шејна Батијеа... Капирам шта кажеш, можда си управу, али мени се чини да се ипак неко роди са "другачијим мозгом" који лакше или лепше капира неке ствари од других људи, или у најмању руку има већу љубав према тим стварима па самим тим више воље да их усавршава... Да не спамујемо више тему, даћу ти нешто на пп. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Заборавих, шта је још врло важно - генијалност у спорту се показује пре свега у ситуацијама које се не могу увежбати, научити, утренирати размишљањем о томе, већ у ситуацијама у којима је просто невероватно и неочекивано да ико успе да уради оно што је урадио... Као у оној изреци о генијалности "Надарен човек погађа мету коју други не могу, а геније мету коју други не виде." Npr. Federer i njegovi razni genijalni i neocekivani udarci. Ajde da to od Nadala vidimo.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука