Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 OK, ti kontas da su to sto citiras pisali jevreji... jel tako? Грешка у претходном посту. Јавио му се Ангео у пламену огњеном из купине. Наравно. Мојсије се родио у једног Јеврејина пореклом из колена Левијана, син Аврама и Јохаведе. Љубио је народ свој. Када је Исус повео апостоле Петра, Јакова и Јована на гору Тавор да се моли Богу, па се Он преобрази пред њима и показа део Своје божанске славе, поред Христа указа се и Мојсије и разовара с Њим о срмти која Га чека у Јерусалиму. (Мт. 17;5). Зашто мислиш да се и Мојсије јавио? Мојсије је био Јеврејин, није био нарушитељ закона. Тако је. Свети апостол Петар пореклом беше Јеврејин, пре него је постао апостол Божији, Свети апостол Павле, беше по рођењу Јеврејин, Свети апостол и јеванђелист Марко беше пореклом Јеврејин, апостол Тадеј по народности Јеврејин, свети апостол Лука не знам да ли је био Јеврејин, знао је јеврејски, свети Јован Крститељ или Претеча је био Христов и рођак, па је половично тачно и да је и Исус Христ Јеврејин, пре свега Богочовек, а не само Јеврејин. Да, Јевреји су писали Свето писмо. Ако имаш још питања и нешто против, само пуцај. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Грешка у претходном посту. Јавио му се Ангео у пламену огњеном из купине. Наравно. Мојсије се родио у једног Јеврејина пореклом из колена Левијана, син Аврама и Јохаведе. Љубио је народ свој. Када је Исус повео апостоле Петра, Јакова и Јована на гору Тавор да се моли Богу, па се Он преобрази пред њима и показа део Своје божанске славе, поред Христа указа се и Мојсије и разовара с Њим о срмти која Га чека у Јерусалиму. (Мт. 17;5). Зашто мислиш да се и Мојсије јавио? Мојсије је био Јеврејин, није био нарушитељ закона. Тако је. Свети апостол Петар пореклом беше Јеврејин, пре него је постао апостол Божији, Свети апостол Павле, беше по рођењу Јеврејин, Свети апостол и јеванђелист Марко беше пореклом Јеврејин, апостол Тадеј по народности Јеврејин, свети апостол Лука не знам да ли је био Јеврејин, знао је јеврејски, свети Јован Крститељ или Претеча је био Христов и рођак, па је половично тачно и да је и Исус Христ Јеврејин, пре свега Богочовек, а не само Јеврејин. Да, Јевреји су писали Свето писмо. Ако имаш још питања и нешто против, само пуцај. Doooobro. I tebi i dalje nista ne smeta s tim da su jevreji pisali knjigu u kojoj su sebi odredili zemlju na kojoj ce da zive? I to je kao skroz legitimno? Postoji knjiga u kojoj tacno pise gde je jevrejska zemlja a tu knjigu su pisali jevreji i to je kao sve OK? ... u uzaludnoj potrazi za logikom smo... a cilj te potrage ni na vidiku... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Doooobro. I tebi i dalje nista ne smeta s tim da su jevreji pisali knjigu u kojoj su sebi odredili zemlju na kojoj ce da zive? I to je kao skroz legitimno? Postoji knjiga u kojoj tacno pise gde je jevrejska zemlja a tu knjigu su pisali jevreji i to je kao sve OK? ... u uzaludnoj potrazi za logikom smo... a cilj te potrage ni na vidiku... Дооообро. Ја тебе разумем, видим и ти мене разумеш делимично.Па, ево рецимо пођимо од поруке @Милосављевић где каже: Verujem ja u to smo ne verujem da im je dao zemlju za vajkada da vladju nad njom kako hoce i d svi mi moramo da podrzimo to. Дакле, Бог се постарао – и жртвовао је свог сина, зато што је веровао у обећање Божије и послушао Бога, није се премишљао и да ли ће то за вајкада. Шта је онда по теби то што ставља Обећану земљу да није за вајкада него да ми морамо да подржимо то? Наравно свако на свој начин, ти се изјашњаваш атеистом. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Дооообро. Ја тебе разумем, видим и ти мене разумеш делимично.Па, ево рецимо пођимо од поруке @Милосављевић где каже: Verujem ja u to smo ne verujem da im je dao zemlju za vajkada da vladju nad njom kako hoce i d svi mi moramo da podrzimo to. Дакле, Бог се постарао – и жртвовао је свог сина, зато што је веровао у обећање Божије и послушао Бога, није се премишљао и да ли ће то за вајкада. Шта је онда по теби то што ставља Обећану земљу да није за вајкада него да ми морамо да подржимо то? Наравно свако на свој начин, ти се изјашњаваш атеистом. To o cemu ti sad diskutujes su pisali LJUDI. Pa cak i vasa danasnja pravoslavna teologija to ne spori. A znamo da nisu bilo koji ljudi pisali nego jevreji. Pa naravno da ce jevreju sami sebi da napisu kako im je bog obecao zemlju ili stagod...nece valjda da pisu da ce eskimi da nasele izrael... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 To o cemu ti sad diskutujes su pisali LJUDI. Pa cak i vasa danasnja pravoslavna teologija to ne spori. A znamo da nisu bilo koji ljudi pisali nego jevreji. Pa naravno da ce jevreju sami sebi da napisu kako im je bog obecao zemlju ili stagod...nece valjda da pisu da ce eskimi da nasele izrael... А ја сам написала да су Свето писмо писали марсовци? Мојсије је од Бога на Синају, према библијском предању добио таблу са Десет Божијих заповести, у Православној Цркви су другачије распоређени. Мојсијев закон се јесте односио првенствено на Јевреје, али није превазиђен у Православној цркви. И сад ти би да ја истакнем веру у Обећања, али не и у дела? Уосталом, покажи ми овде које су то нове Божије заповести? Да је било мане не би му се у Православљу тражило места. Нећу да дискутујем на ову тему са атеистом (на тему ,,Свето писмо")! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 А ја сам написала да су Свето писмо писали марсовци? Мојсије је од Бога на Синају, према библијском предању добио таблу са Десет Божијих заповести, у Православној Цркви су другачије распоређени. Мојсијев закон се јесте односио првенствено на Јевреје, али није превазиђен у Православној цркви. И сад ти би да ја истакнем веру у Обећања, али не и у дела? Уосталом, покажи ми овде које су то нове Божије заповести? Да је било мане не би му се у Православљу тражило места. Нећу да дискутујем на ову тему са атеистом (на тему ,,Свето писмо")! Ja ne znam s kim ti pricas jer sa mnom ne pricas. Ko te pita za zapovesti otkud izvadi sad tu pricu? Nismo o tome pricali, pogledaj gore o cemu je bila tema pa onda eventualno nesto prokomentarisi. A tema je bila da jevreju polazu pravo na izrael zato sto tako pise u svetim knjigama. Ja samo kazem da su te knjige sami pisali tako da je to cista nebuloza.. Kakvi zakoni, kakav mojsije... Skoncentrisi se... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 Ono sto mene zanima mnogo vise od palestinaca i jevreja jeste kako se pojavila ova tema koju sasvim sigurno nisam ja postavio . Ili mi je neko provalio lozinku ili se neko od moderatora malo posluzio mojim profilom , ili je nesto trece sto ja ne razumem. Sta god da je nije lepo a ni posteno .Kako god , da ne bi bilo daljih zloupotreba molim moderaciju da mi obrise profil ili me banuje za stalno ili sta vec nadju za shodno , zaista mi nije prijatno da vidim da neko zlopotrebljava moj profil . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 To o cemu ti sad diskutujes su pisali LJUDI. Pa cak i vasa danasnja pravoslavna teologija to ne spori. A znamo da nisu bilo koji ljudi pisali nego jevreji. Pa naravno da ce jevreju sami sebi da napisu kako im je bog obecao zemlju ili stagod...nece valjda da pisu da ce eskimi da nasele izrael... Tanja je to vise mnje i rekla. Ljudi su preneli da je bog jevrejima dao obecnu zemlju da se u njoj rodi sin boziji. Nigde nije rekao da im je daje zauvek na raspoloaganje ili slicno. Davanje obecane zemlje bilo je sa smislom rodjenja Sin Bozijeg, samim tim - teoloski smisao je ispunjen, sve ostlo je zloupotrebljvanje biblije u politicke svrhe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 To znaci da neki drugi narod ako ima pretenzije na teritoriju Srbije,ukoliko je vojno jaci "ima medjunarodno pravo" okupacije?Zanimljiv stav.Znaci po tvojoj logici jedini relevantan zakon je zakon jaceg? Ne samo da se tko gledalo nego se uvek tako i gleda. Medjunarodno pravo odredjejujes samo u meri koliko medjunarodnog uticaj/snage imas. To je cinjenica koju mozes videti iz stvrnosti. Niko nikad nista nije dobio na osnovu istorijskog prava. Imam osecaj da u glavi mesas termine pravo, pravd i moral. To su tri srodna ali razlicita termin. Hoces da kazes da su Car David,Solomon i ostale Istorisjke licnosti izmisljenje?Hoces da kazes da ih zvanicna istorija ne priznaje? Ne. Hocu da kazem da ce Biblij u istoriji koju opisuje da favorizuje jevrejsku stranu, i da je preuvelicava. Govori iskljucivo u svoje ime.Mene crv sumnje ne razjeda. To je ocigledno. GeniusAtWork and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 У овом спору сам на страни Палестинаца. Волим Јевреје али ово што раде Палестинцима је срамота и злочин. Руше породичне куће и мале цивилне фабрике, као да желе да затру један народ на том подручју. Много им помажу и неки хришћани, углавном амерички протестанти којима је Стари Завет малтене битнији од Новог. Наравно не подржавам никакав тероризам ни са Палестинске стране. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 . Много им помажу и неки хришћани, углавном амерички протестанти којима је Стари Завет малтене битнији од Новог. Фала Богу, ми првославци то иммо јасмо... како треба гледати стари завет... немо те фундаменталистичко-протестантске проблеме као црква генерлно.... Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 Ono sto mene zanima mnogo vise od palestinaca i jevreja jeste kako se pojavila ova tema koju sasvim sigurno nisam ja postavio . Ili mi je neko provalio lozinku ili se neko od moderatora malo posluzio mojim profilom , ili je nesto trece sto ja ne razumem. Sta god da je nije lepo a ni posteno .Kako god , da ne bi bilo daljih zloupotreba molim moderaciju da mi obrise profil ili me banuje za stalno ili sta vec nadju za shodno , zaista mi nije prijatno da vidim da neko zlopotrebljava moj profil . Verovatno je ova tema nastala tako što je neka druga podeljena, a pošto je podeljena od tvog komentara pa nadalje, ti stojiš kao pokretač ove teme iako je nisi otvorio... Млађони, Н И Н Е and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 E ovako, znate ko ima pravo na tu zemlju dolje? Onaj ko je jaci, kao i sva druga prava oko zemlje na ovom svijetu. Млађони, cloudking, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 E ovako, znate ko ima pravo na tu zemlju dolje? Onaj ko je jaci, kao i sva druga prava oko zemlje na ovom svijetu. Обајасни ти то људима који воде геополитику по интернету, па расправљју криве дрине око историјских права и на интернету утврђују ко је у међусобним масакрима праведнији. zuti car је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 13, 2014 Пријави Подели Написано Јул 13, 2014 Ja ne znam s kim ti pricas jer sa mnom ne pricas. Ko te pita za zapovesti otkud izvadi sad tu pricu? Nismo o tome pricali, pogledaj gore o cemu je bila tema pa onda eventualno nesto prokomentarisi. A tema je bila da jevreju polazu pravo na izrael zato sto tako pise u svetim knjigama. Ja samo kazem da su te knjige sami pisali tako da je to cista nebuloza.. Kakvi zakoni, kakav mojsije... Skoncentrisi se... Како нема везе? Ти кажеш Pa naravno da ce jevreju sami sebi da napisu kako im je bog obecao zemlju ili stagod...nece valjda da pisu da ce eskimi da nasele izrael... Причам са тобом, нико ме није питао за заповести, причу нисам извадила, мислим да се све на тему „Обећана земља“ заснива на период изгнанства јевреја (597) пре Христа, када су Вавилонци одвели део народа у Вавилон, па све до рођења Исуса, а не на твоје ескиме. Мислим да је прилично ретардирано и да помислим на ескиме што је око 1000-те године када су инуити емигрирали из западне Аљаске, па око 500-те године Туле – култура, а Јупик (4-6 век) нису Инуити, па се називају и Ескими, итд. Значи, од потопа до времена када су израелци постали робови па до када се родио Мојсије има више од 800 година историје... Вавилон...а сада након што су посумњали да је земља лоша, па су тако 40 година лутали по пустоши израелци долазе на Синајску Гору, Хорив, према томе, ту Мојсије прима десет заповести које је Бог дао Израелцима. Мојсије је те законе записао и тих десет заповести које је записао немају мане у Православљу. Ето видиш, зашто би подржали те заповести, Мојсије се родио у једног јеврејина и умро као јеврејин, а не би подржали да јевреји полажу право на Обећану земљу? Овај, кажем, мислим да сам написала да не желим да разговарам са атеиистом на тему Свето писмо. Хвала теби довде на разговору на ову тему, а одавде ти (не)хвала ако наставиш. Ако се одлучиш да наставиш из доколице, онда ми реци, како то да десет Божјих заповести, дате од Бога једном јеврејину, и пре него се Исус родио, немају мане у хришћанству (православљу) , а истом том човеку (који се указа поред Христа на гори Тавор) на Синајској гори, и од истог Бога,Обећану земљу хананску, као хришћани који ће се појавити у 1 веку, тумачимо као земљу (не)јеврејску? То је бре контрадикторно, лицемерно. Или неко мисли да је Бог човек, да лаже и да се покајао. Па, да, ејјј, сконцетриши се. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука