cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Jevrejska zemlja. Bog je agent za prodaju nekretnina a biblija je zemljisna knjiga. Biblija kao katastarski prirucnik. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Biblija kao katastarski prirucnik. Krotki će naslediti zemlju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Jevrejska zemlja. Bog je agent za prodaju nekretnina a biblija je zemljisna knjiga. Путовање Јевреја у Обећану земљу трајало је 40 дана. Бог се јавио Мојсију, на брду Хориву, у облику пламена из купине, и рече му да изведе Јевреје из Египта у земљу коју му је Обећао (Обећану земљу). Ако хришћани не верују у овај пламен из купине не знам зашто би веровали у чудо које се јави у „благодатни“ у Храму Гроба Господњег у Јерусалиму? Немам сада времена, али ћераћемо се још Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Путовање Јевреја у Обећану земљу трајало је 40 дана. Бог се јавио Мојсију, на брду Хориву, у облику пламена из купине, и рече му да изведе Јевреје из Египта у земљу коју му је Обећао (Обећану земљу). Ако хришћани не верују у овај пламен из купине не знам зашто би веровали у чудо које се јави у „благодатни“ у Храму Гроба Господњег у Јерусалиму? Verujem ja u to smo ne verujem da im je dao zemlju za vajkada da vladju nad njom kako hoce i d svi mi moramo da podrzimo to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Путовање Јевреја у Обећану земљу трајало је 40 дана. Бог се јавио Мојсију, на брду Хориву, у облику пламена из купине, и рече му да изведе Јевреје из Египта у земљу коју му је Обећао (Обећану земљу). Ако хришћани не верују у овај пламен из купине не знам зашто би веровали у чудо које се јави у „благодатни“ у Храму Гроба Господњег у Јерусалиму? Немам сада времена, али ћераћемо се још OK, ti kontas da su to sto citiras pisali jevreji... jel tako? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Krotki će naslediti zemlju. Onda ce zemlja ostati bez naslednika posto ja odavno nisam sreo ni jednog krotkog coveka a clan sam i na ovom pravoslavnom forumu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Svaka zemlja je od one zemlje koja se tu nalazi, a ukoliko se biju za nju onda je trenutno ničija, a biće od onoga ko pobedi. A te priče "Ali to je bila njihova zemlja pre 2000 godina" i slične sve su to gluposti niko nikada tako nije i neće odlučivati čija je zemlja, ne odlučuje istorija nego vojska. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Jednostavno, ne postoji to što ti pričaš, ovi imaju pravo na zemlju ovi nemaju, jednostavno ko je jači (ne sam uračunati i saveznici u jednačinu) taj "ima pravo". To da li neko ima pravo ili ne potpuno je nebitno, bitno je ko je jači i ko može da se izbori za tu zemlju u trenuntoj situaciji, prosto i jednostavno. To znaci da neki drugi narod ako ima pretenzije na teritoriju Srbije,ukoliko je vojno jaci "ima medjunarodno pravo" okupacije? Zanimljiv stav.Znaci po tvojoj logici jedini relevantan zakon je zakon jaceg? Kad bi se tako gledalo,sva nacela civilizacije bi odneo vetar u trenutku. A tradicija i istorija,to je potpuno nevazno ? Мислим да је било које прво народа на било коју земљу идиотски концепт. Misli,al' uvek pre citaj.A jel imas ti pravo na svoju zemlju koju ores,koju si kupio ili nasledio?Banalan primer.Ako ti je ja oduzmem,ne vrsim li atak na tvoju privatnu svojinu?Tako i jedan naord moze da polaze pravo na odredjenu teritoriju.Kosmopolitanizam je nastao na prevari jednog Cartsva da vlada manjim narodima,da oni nikad ne ostvare nacinalni identitet.Zato je ta ideja gradjanina sveta ravna Kvinslinskoj ideji. Што се тиче старог завета ја га не схватам превише буквално, барем тај део што се тиче јеврејског национализма и историје тог доба. Hoces da kazes da su Car David,Solomon i ostale Istorisjke licnosti izmisljenje?Hoces da kazes da ih zvanicna istorija ne priznaje? Haha u jevrejskoj knjizi pise da je to jevrejska zemlja... Totalno validno ;-) A sta kaze Kuran za tu zemlju? :-D A sta moze da kaze jereticka-plagijatorska knjiga,koja je nastala u 7 veku posle Hrista?Nije li zanimljivo da se ta kniga pisala samo 22 godine. A sta kaze kaze Dr.Alberto Rivera o Islamu Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Medjutim, fala Bogu, ja ne padam na to bukvalno tumcenje biblije, isto ko sto i on ne veruje da je Bog poslo medveda da ubije decu jer su se smejala proroku. Govori iskljucivo u svoje ime.Mene crv sumnje ne razjeda. Verujes li makar da je Bog pobio ne samo one ljude i decu nego i zivotinje za vreme potopa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Onda ce zemlja ostati bez naslednika posto ja odavno nisam sreo ni jednog krotkog coveka a clan sam i na ovom pravoslavnom forumu... Ej oblak, kako tebe društvo prihvata i kako se snalaziš u društvu sa svojom logikom da postoji samo ono što ti vidiš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 da je Bog pobio Kako misliš pobio? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Kako misliš pobio? Pa lepo uzeo i pobio. Bog to cesto radi. Citaj malo stari zavet... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Ej oblak, kako tebe društvo prihvata i kako se snalaziš u društvu sa svojom logikom da postoji samo ono što ti vidiš? Pa dobro gde su? Pokazi mi jednog makar. Ako negde treba da ih sretnemo pa valjda je to na pravoslavnom forumu? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 To znaci da neki drugi narod ako ima pretenzije na teritoriju Srbije,ukoliko je vojno jaci "ima medjunarodno pravo" okupacije? Zanimljiv stav.Znaci po tvojoj logici jedini relevantan zakon je zakon jaceg? Kad bi se tako gledalo,sva nacela civilizacije bi odneo vetar u trenutku. A tradicija i istorija,to je potpuno nevazno ? Na svu srecu sad zivimo u civilizovanom drustvu gde su takve pojave em retke em izazivaju osudu. Na zalost jos se nismo otrgli od tih primitivnih nagona da osvajamo i ubijamo ali smo kao civilizacija napravili ogroman napredak u tom polju. Medjutim ako bi se to i promenilo na gore i ljudi ponovo krenuli da se bave osvajanjima i ratovima, sta ti mislis da ce potencijalni osvajac Srbije da dodje do granice i da kaze "Ne, njih nemoj oni imaju bogati tradiciju i kulturu"? Nemoj da si naivan molim te... zgazio bi nas sasve tradicijom i kulturom. Primer koji se kroz istoriju toliko puta ponovio da danas ne bi smeli da imamo ikakve sumnje ili zablude da bi tradicija ili kultura igrale ikakvu ulogu u odbrani od osvajanja... A ako se i dalje pitas sto onda danas ljudi ne osvajaju tudje zemlje i vode ratove, to je zato sto je tqkvo razmisljanje samo po sebi primitivno jer danas posed zemlje nema nikakvu stratesku ulogu u razvoju i napretku nekog drustva. Otrgnite se od srednjevekovnog razmisaljanja danas se ratovi vode na internetu, u kulturi i na wallstreet-u... I narodi koji su to shvatili danas zive ko bogovi, a mi sto smo se zaglavili na Lazarevoj Kosovskoj bici jos mantramo da je osvajanje teritorija nekakav vojno ekonomski prestiz... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 To znaci da neki drugi narod ako ima pretenzije na teritoriju Srbije,ukoliko je vojno jaci "ima medjunarodno pravo" okupacije? Zanimljiv stav.Znaci po tvojoj logici jedini relevantan zakon je zakon jaceg? Kad bi se tako gledalo,sva nacela civilizacije bi odneo vetar u trenutku. A tradicija i istorija,to je potpuno nevazno ? Tako je u praksi, takoo je bilo i tako će uvek biti, samo što nije uvek zakon jačeg u smislu da li smo jači mi ili oni koji pokušavaju da nam nešto uzmu, da je tako naš predsednik ne bi morao da traži dozvilu da uđe na kosovo, međutim u jednačinu moraju i saveznici da se ubace. A ta "prava", "međunarodni zakoni", to je sve iluzija, to ti je ono što najjače zemlje odlučuju, kada shvatiš da toga nema već da ooni koji su najjači rade šta hoće (a ono šta hoće gledaju u odnosu na to da li im se isplati tj. da li ono što ulože nadmašuje ono što će da uzmu), pogledaj recimo Ameriku da li za nju važe ovi "međunarodni zakoni", da li su recimo Španci imali pravo da otmu zemlju Amerikancima po ovome tvom nisu, da li su oteli jesu. Videćeš da je kroz istoriju uvek važio zakon jačeg. Da li Kosovo po Istoiji pripada Šiptarima, naravno da ne, da li su oni trenutno tamo glavni, da. Zašto zato što imaju jače saveznike. Da li smo mi imali istorijsko pravo da pripojimo Vojvodinu Srbijiu trenutku kada smo je pripojili, naravno da ne, ali u tom trenutku smo mi bili jači i eto ti. Vrlo prosto, što se meudržavnih odnosa tiče nema prava i zakona, samo interesi i snaga je ono što se gleda. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука