Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Јунакиња данашње приче је, сматрам неоправдано, барем у Србији заборављена песникиња, Маја Перфиљева, ауторка на десетине текстова песама, које су изводили многи бендови и појединци из бивше нам државе. Ροђена је у Боки, бисеру Јадрана, у Тивту, данас живи у Загребу! Презиме Перфиљев је од оца Руса, који је дошао у Црну Гору из Русије, односно Сибира.По струци, ова жена је професор српског језика и књижевности, а у Загребу већ неколико година води своју песничку школу. Чест је гост књижевних вечери, као и музичких фестивала, диљем наше некадашње државе и дијаспоре. Писањем поезије се бави од своје десете године, а своју афирмацију је постигла, пишући текстове за многе поп и рок извођаче, за који рад је, била лауреатом многих награда, у земљи и иностранству. Објавила је, до сада једну збирку песама, под насловом "Извор", док је у збирци песама "Само један живот имам", објавила своје најпознатије поп и рок баладе. Поред тога, у припреми је и књига за младе, која се зове "Мој тајанствени дечак", а спрема и један роман. О својој поезији, у којој се меша дах Медитерана и ширине Руских пространстава, Маја је једном приликом рекла: "Човек се често осећа као да стоји на некој пустопољини, по којој дувају дивљи ветрови. И не осећа се добро...и у том часу би све дао, да може загрлити неко стабло дубоког корена, и из њега слушати мирнији, једноставнији живот..." Као текстописац, сарађивала је са многима, поменућу само неке: Индекси, Душко Локин, Вице Вуков, Мишо Ковач, Габи Новак, Радојка Шверко, Крунослав Слабинац, Златко Пејаковић, а у новије време, Весна Писаровић, Перпер, и многи други. Свакако, најпознатија је њена вишедеценијска сарадња са легендарним Индексима! Grizzly Adams and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 ДА САМ ЈА НЕТКО Да сам ја нетко позвала бих све дјечаке дала би им играчке и пустила их да се цијели дан играју и јуре. Радиили би дивне ствари прекратки би били сати вољели би своје школе ђаци. да сам ја нетко! Да сам ја нетко свим мајкама бих избрисала боре учинила да очеви их воле давну љубав да им врате и да мирно живе своје сате да сам ја нетко! Да сам ја нетко не би, не би људи живот проклињали све би руже земљи поклањали – како би се живјело и како би се вољело и како би добро било да сам ја нетко! Да сам ја нетко свим мајкама бих избрисала боре и вратила им синове хероје нека опет као прије буду само ђеца своје мајке - да сам, да сам ја нетко! Јелина је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 САЊАМ Сањам да те опет слушам како дишеш како дишеш док савија се трава да ме дира твоја коса плава твоја коса на мом лицу, драги.... Сањам да се опет волимо у класју у том класју што лежи ту под нама и да лута твоја рука врела твоја рука преко мога тијела... Само један живот имам и лудо га бацам јер завољех тамо неког неког кога сањам.... Само један живот имам који нисам хтјела јер завољех тамо неког кога нисам смјела... Сањам да ми кажеш - врати ми се, драга ако треба побјегни од свега јер је живот само овај један нема ништа, ништа изван њега... Сањам, сањам, сањам... Јелина је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 ВОЉЕЛА ЈЕ СЈАЈ У ТРАВИ Вољела је сјај у трави Лорку и Бодлера живјела у свијету пјесме рањива и њезна Маштала је овдје мирно сасвим изван свијета сва је била моја, моја, моја а ипак далека Не тражи ме немој, немој, немој никад звати заборави што је некад било нећеш наћи Сад си у животу и морала би знати нема више никог да ти врати сјај у трави Вољела је сјај у трави а сада је жена спустио се овај живот на рамена њена Иако је душа њена пјесмом занесена визија из снова, снова, снова обична је жеља Јелина је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=d8uteBWZ_Wc БАЛАДА Иди сад, друже мој љубав и поздрав ми однеси мојој ти путу мом ту је крај уморан овде ја ћу стати, желим мир Кад не буде мене кад ме скрију папрати, травке и шаш кад не буде мене љубит ћу је песмама својим и тад О реци ми њој да је тако пролазно све као птица лет само њу да волио сам ја јер је за ме била сав свијет црвени мој цвијет Иди сад, друже мој љубав и песму ми понеси мојој ти даље сад могу сам починак овдје ја цу наћи, иди ти Кад не буде мене када дођу други дјечаци ко ја кад не буде мене рећи да ћу остати са њом и тад . Јелина је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Видиш, живот је чудо... Сааањам, да те опет слушам како дишеш... Драго ми је г-ђо Маја да смо се упознали, после толико година. 8086.gif Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Иди сад, друже мој Љубави поздрав ми понеси мојој ти... Путу мом ту је крај уморан овдје ја ћу стати желим мир.... Од ових стихова се најежим... Grizzly Adams and Јелина је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Занимљиво да о њој ништа нисам знала, ево, до сада. А оно жена легенда. :bendoff: Grizzly Adams, Јелина, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 БОКЕЉСКА НОЋ Једне ће се ноћи луде запалит у нама ватре чудит ће се моје вале како занос грли људе. Срце једном мора планут за сав живот, за све дане мора некад послије туге – вјетар носит наше лађе... Засјат ће палаци антике тараце чакулат ће шјоре зие Грациане... Сви ориђинали и све карампане ходит ће на фешту за нас Которане! Али када након славља опет дођу ноћи дуге дивне плаве моје вале знат ће тјешит своје људе! Срце једном мора планут за сав живот, за све дане мора некад послије туге вјетар носит наше лађе мирођија је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Човјек се често осјећа као да стоји на некој пустопољини по којој пушу дивљи вјетрови. И не осјећа се добро... И у том часу би све дао да може загрлити неко стабло дубока коријена и из њега слушати мирнији, једноставнији живот.. Маја Перфиљева, Бока, незнане године Ленка* је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Кад не буде мене кад ме скрију папрати, травке и шаш кад не буде мене љубит ћу је песмама својим и тад Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Овакве теме су душу дале за ЖРУ магазин. Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Неке од тих песама смо свирали у стара "добра" времена... Баш евоцира успомене. Срећа да имам овај Red Bull. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Овакве теме су душу дале за ЖРУ магазин. И ми летачи имамо душу Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Неке од тих песама смо свирали у стара "добра" времена... Баш евоцира успомене. Срећа да имам овај Red Bull. Пусти те илуминатске форе... Маја-Бока-Лоза... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука