Jump to content

Najbolja kartica za online plaćanje i primanje novca

Оцени ову тему

Препоручена порука

E sad valjda sam "pogodio" podforum.

Inače predpostavljam da sada svi normalni spavaju, pa ću odgovor morati da sačekam ujutru, ali ipak da ne zaboravim sutra ovo da postavim.

E sada ovako ja sam ono što se kaže duduk oko ovih bankarskih stvari ono pojma nemam niočemu, jedva sam izvadio ovu moju visa electron karticu, e sada koliko sam skontao ona nije za online plaćanje i primanje novca, koliko sam do sada shvatio jednino što mogu preko nje da uradim je da podignem novac sa bankomata i platim po nekim radnjama. 

Pošto planiram nešto da pokušam ovako preko neta malo na leto da se zarade neke pare, ono sramota više da sam na majčinoj sisi (nije da ništa nisam zarađivao ali ništa značajno), pa sam odlučio da probam (samo još da nagovorim ove moje da stvarno ne želim da idem namore, pa da mi ostane još više vremena :D), elem pravim mnogo digresija. Ovako treba mi kartica za kako naslov kaže plaćanje preko neta i podizanje para takođe, mislim neko meni da pošalje, takođe devizni račun ono € i $, a kako rekoh glup sam ja za to, pa ne znam. Predpostavljam da bi neka od ove dve bila dobra Master card ili Visa, e sada ako su obe dobre ili ako ima još neka bilo bi lepo da malo napiše neko o razlikama, ako ih ima.

I još jedna stvar šta odprilike treba da se za iste uradi u banci ono samo odeš i kažeš "Hoću Visa karticu, daj vamo odmah!!!", mislim ima li nekakvih stvari na koje treba da obratim pažnju i sl?

Подели на овим сајтовима

Napravi svoj Skrill racun i neka ti placaju na njega. Posle mozes da skidas novac na visa electron bez provizije. 

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Јеси ли сигуран да може да региструје виза електрон као картицу за уплату на рачун скрила?

Једино што ће ти Скрил узимати провизију од 2% за уплату. Али не мораш више да размишљаш да ли неко прихвата трансакције из Србије, да ли ће прихватити твоју картицу... Једино ми се код скрила не свиђа што му треба од 5 до 7 дана да легну паре са њега на картицу.

Подели на овим сајтовима

За уплату је обично довољан девизни рачун у било којој банци, само је то мало компликованије за онога ко плаћа јер мора да прави "wire transfer" и плати додатно за ту услугу.

Не знам како сада стоји ствар са PayPal у Србији, ваљда је коначно прорадио. То је супер за уплате пошто прима све картице итд.

За трошење не брини, боље да у почетку имаш мање начина да трошиш паре... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да има и нека цака када теби неко плаћа из иностранства, а мораш и да пазиш о порезу на добит. Али има цак и за то да се избегне. То ми нешто стоји у малом мозгу, па можда није нека валидна информација. Зато боље да те упуте форумаши који већ раде и зарађују преко нета, а има их овде.

Постојао је, а ваљда још увек постоји, неки лимит колико месечно/годишње можеш да зарадиш и да останеш "испод радара". Зато отвориш девизне рачуне за маму, тату, сестру, бабу, тетку итд. Па онда "распоређујеш" уплате да нигде не пређе лимит.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јеси ли сигуран да може да региструје виза електрон као картицу за уплату на рачун скрила? Једино што ће ти Скрил узимати провизију од 2% за уплату. Али не мораш више да размишљаш да ли неко прихвата трансакције из Србије, да ли ће прихватити твоју картицу... Једино ми се код скрила не свиђа што му треба од 5 до 7 дана да легну паре са њега на картицу.

Meni je viza elektron (banka inteza) vezana za Skril. Da ceka se toliko, ali zato ne moras da dajes izjavu o poreklu novca i banka ti ne uzima nikakvu proviziju, uzima samo Skril 2.95e za povlacenje novca. Za slanje novca sa skrila na skril uzima 1%.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Sto se tice podizanja para - a sto jednostavno ne uzmete Skrill karticu, ubacite u bilo koji bankomat koji ima oznaku za master kartice, i podignete pare u roku od odma`? Provizija je fixna na sve iznose, i kosta vas 2.15$, sto ce da kaze - da zaokruzimo - oko 200 din., a to je stvarno bezveze obzirom kakva se usluga pruza. Isto vazi i za Payoneer kartice...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sto se tice podizanja para - a sto jednostavno ne uzmete skrill karticu, ubacite u bilo koji bankomat koji ima oznaku za master kartice, i podignete pare u roku od odma`? Provizija je fixna na sve iznose, i kosta vas 2.15$, sto ce da kaze - da zaokruzimo - oko 200 din., a to je stvarno bezveze obzirom kakva se usluga pruza. Isto vazi i za Payoneer kartice...

До пре 7-8 месеци, када сам размишљао да је наручим, Србија није била на списку држава у које шаљу те картице. Не знам каква је ситуација сад. 

Подели на овим сајтовима

Meni je viza elektron (banka inteza) vezana za Skril. Da ceka se toliko, ali zato ne moras da dajes izjavu o poreklu novca i banka ti ne uzima nikakvu proviziju, uzima samo Skril 2.95e za povlacenje novca. Za slanje novca sa skrila na skril uzima 1%.

Pazi ovu karticu što ja imam, ne znam u čemu je fora ali samo je vezana za račun u banci i može da se podižu pare sa bankomata i to je to inače visa electron, evo sada vadim opet neku Visu za te internet stvari, koja opet ima poseban račun odvojen od ove prve, mislim bespotrebne komplikacije. I sada sam bio u banci u suštini sve što je na računu je u dinarima dok se pri plaćanju u drugim valutama računa trenutni kurs pa ti skine.

Подели на овим сајтовима

До пре 7-8 месеци, када сам размишљао да је наручим, Србија није била на списку држава у које шаљу те картице. Не знам каква је ситуација сад. 

Ne znam sta bi ti reko drugo osim da drugar i ja imamo obe, i koristimo obe... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...