Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Како Бог прашта  коме,како и зашто ми не знамо. Заправо знамо само онолико колико нам је Црква о томе рекла.

Наравно да не мислим да је Ориген у паклу, али Црква (у којој је истина) то мисли још од 5. Васељенског Сабора.

Хтео сам само нагласим тај апсурд, а како ствари функционишу са Богом (оним у кога верујем) навео сам.

Ако Бог опрашта некоме по неком нама незнаном критеријуму, а ни Црква не може да докучи по ком, а нема ни трагова о томе у Светом Писму, онда шта ми знамо у уопште? Па то су основне ствари, нисмо ми измислили идеал Правде (Савест), већ нам је он усађен без обзира на расу и веру. Мој, твој, или осећај за правду било ког Светитеља Цркве је исти по природи, разликује се само по ригорозности. Зар онда Бог може да има друга мерила?

Мој Бог не – бар толико бар знам о њему.

Знамо само да Бог хоће и жели да се сви спасу.

Е да, пропустио сам да побројим и тај стереотип – хвала.

Имамо ту два решења:

1. Оно што Бог хоће он и остварује, или је већ остварио.

2. Бог је немоћан против наше Слободне воље.

Дакле то што Бог хоће није уопште релевантно, или пак (као што си већ навео) ми не знамо шта он уопште хоће од нас.

Биљана је можда радила по Икономији, или по свој супер-развијеној Савести и Љубави, али како видесмо била је атеиста. Кремирали су је и сахранили под дрвеном пирамидом.

Постављена слика

Ако је Бог спасе, спасиће и све остале, тако је и Ориген говорио. То је праведно са неке стране.

Ти ћеш сада рећи: „Али ми ништа појма немамо!?“

Слажем се...

:cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

Бог да јој душу прости.

тема је закључана, јер шта год да је радила за живота, у нама га треба имати за молитве и за друге.

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako mi je promakla vest, ali jeste, da je se pre 10tak dana upokojila kraljica Balkanskog soula, Ljiljana Petrović - Butler.

Ovde je bila poznata uglavnom kao izvođač numere iz 80' - "Duško, Duško", a bila je istinska svetska zvezda. Nastupala je sa sastavom Mostar Sevdah Reunion

R.I.P Ljiljo.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

УПОКОЈИО СЕ МОНАХ МИХАИЛО ХИЛАНДАРАЦ 

Постављена слика

Хиландар, 09.05.2010.

Михаило Хиландарац упокојио се у Господу у недељу 9.маја 2010. у 77. години живота.  Од своје ране младости определио се за монашки живот. Своје прве монашке дане провео је у манастиру Тресија, а затим је подвизавање наставио у обитељи Немањића на Светој Гори, у Хиландару. Испуњавао је разна монашка послушања у манастиру, а посебно је остао упамћен као хиландарски пекар. По примању велике схиме, још усрдније се старао на украшавању своје душе врлинама. Блаженопочивши старац Михаило се посебно одликовао једноставношћу и незлобивошћу.Такође имао је велики дар суза и трпљења ради спасења и вечног живота. Његов молитвени и богоугодни живот наликовао је предивном миомирисном цвету у Врту Мајке Божије.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Bog da ga useli u Carstvo pravednih...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Нека је покој души доброме оцу Дики, инаће у априлу ове године за васкрс смо требали да посетиомо оца Михајла , закуцали смо више пута на вратима , али нико није отварао , отворили смо сами , отац се одмарао , отишли смо и касније је један брат у Христу отишао код оца Михајла и каже му оче посећивали смо вас али сте одмарали и отац каже па што ме нисте пробудили. Слава Богу чиста и племенита душа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...