-Владимир- Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Нема везе ни са Лазаром, ни са косовским бојем, већ са народним песништвом... тако је реалан. А како је народ дошао до тога да опева косовски завет ? Јавило му се ? Народ је опевао оно по чему су се људи управљали, по чему су живели . Дакле, реалне ствари . verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 А како је народ дошао до тога да опева косовски завет ? Јавило му се ? Народ је опевао оно по чему су се људи управљали, по чему су живели . Дакле, реалне ствари . Guslarske pesme uvek oslikavaju vreme vise kad su napisane nego vreme koje opevavaju. Taj kosovski zavet je nastao nacionalnim budjenjem najverovatnije. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 А како је народ дошао до тога да опева косовски завет ? Јавило му се ? Народ је опевао оно по чему су се људи управљали, по чему су живели . Дакле, реалне ствари . Не. Народ је опево оно по чему би волео да живи. Исто ко што клинци репују генгста реп, а са генста животом везе немају. Описује оно чему народ тежи и шта би волео. Народне песме су фолклор, преувеличавања, тежње и слично. Тад је био под турцима, па нормално да тежи "косовксом завету" ослобођења од турака. Циљ тог народног завета је испуњен. Као што су се песмама јевреји вратили у Израел. Јевреји су се у израел вртили добром дипломатијом, а не песмама. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Јевреји су се у израел вртили добром дипломатијом, а не песмама. " Догодине у Јерусалиму " , то је темељ на коме се гради дипломатија . verum est in beer and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 " Догодине у Јерусалиму " , то је темељ на коме се гради дипломатија . Ајде сад ја теби једно питање. Пример национлног интереса који није довео до тога да онај ко спроводи национлни интерс, спроводи и насиље у виду геноцида, егзодуса и сличних тешких злочина, од кад постоје модерне држве. Дкле последњих 100-200 година. *под национлни интерес мислим на освјање територија. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Dal nije bilo palestinskog eksodusa 1948. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Dal nije bilo palestinskog eksodusa 1948. Svi nacionlni interesi, pa i jEvrejsi, se sprovode egzodusim, genocidima i slicnim situacijm. Oprvdavaju se nrodnim pesmam, pricama da im je teritorija"okupirna" i produkt su manjk prvednosti sa obe strne sukoba. Jednostvno je situacija takva kakva je. Ja sam siguran da ljudi koji pricju ove price, nisu svesni, koje su realne posledice njihovih apstraktnih ideja, jer sm siguran da kad bi sutra dan doslo do "ostvarenja kosovogkog zaveta" i toga da treba d proteramo 2 miliona albanaca sa kosova ni Vladimir, ni Zeljko, ne bi bili podrzavaoci toga. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Ајде сад ја теби једно питање. Пример национлног интереса који није довео до тога да онај ко спроводи национлни интерс, спроводи и насиље у виду геноцида, егзодуса и сличних тешких злочина, од кад постоје модерне држве. Дкле последњих 100-200 година. *под национлни интерес мислим на освјање територија. Онда и напиши освајање територије . Ко отима туђе, наравно да ће наићи на неког ко ће то да брани . zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Нема везе ни са Лазаром, ни са косовским бојем, већ са народним песништвом... тако је реалан. То је тако површно да не кажем глупаво резоновање. Шта је народно песништво? То нека школа, лицеј, шта ли је, неки песнички правац настао у одређеној народној школи? Народна епска песма је израз народне душе. Она је само део слике онога што је народна душа била тог момента када је песник испевао одређену песму косовског циклуса. Но Косовски завет , косовско предање и косовска философија је обухватнија ствар од неколико песама које су израз тог завета. То није једна песма настала на косову у појасу Газиместан и околине, то је читаво народно предање и стил живота које се по косовском боју распространило дуж свих региона у којима су живели Срби чак невезано и за вероисповест. До пре само 70 година и босански муслимани су били надахнути косовским заветом. Није проблем ваша рационализација ове појаве, немам ништа против рационализације, мада ни сам рационалистички приступ није израз православља а поготово није у стању да обухвати Косовски завет, православље је надрационално исто као и косовски Завет. Проблем је ваше упроштавање, парцијалност, неспособност да сагледате шири и дубљи контекст успут прожет вашом надменошћу и гордошћу да о свему све знате а заправо ништа не знате и управо овакви постови највише говоре о вашем незнању. Ваша рационализација толико слична протестантском поимању Цркве и вере исто чини са Косовским Заветом као и протестантизам са Новим Заветом, своди га на писмо на стихове и песмице. О ширини и дубини његовој појма нема. Плутон, Тања1, Натан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Svi nacionlni interesi, pa i jEvrejsi, se sprovode egzodusim, genocidima i slicnim situacijm. Oprvdavaju se nrodnim pesmam, pricama da im je teritorija"okupirna" i produkt su manjk prvednosti sa obe strne sukoba. Jednostvno je situacija takva kakva je. Ja sam siguran da ljudi koji pricju ove price, nisu svesni, koje su realne posledice njihovih apstraktnih ideja, jer sm siguran da kad bi sutra dan doslo do "ostvarenja kosovogkog zaveta" i toga da treba d proteramo 2 miliona albanaca sa kosova ni Vladimir, ni Zeljko, ne bi bili podrzavaoci toga. Косовски завет није што и нацистички Drang nach osten , нити је везан само за Косово . Нити сам ја , нити Жељко , нити већина овде да се неко протерује из дома . Тања1 and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Косовски завет није што и нацистички Drang nach osten , нити је везан само за Косово . Kao sto rekoh, kosovski zavet je apstraktna. Dansnje ostvarivanje kossovskog zaveta bi bio ili egzodus ili genocid. Sa obzirom da imas cilj da 2 miliona albanaca nateras da zive u Srbiji. Нити сам ја , нити Жељко , нити већина овде да се неко протерује из дома . Uprvo tako, niste, nije bio ni veliki deo onih koji su podrzali hitlera za to da se jevreji bacju u peci.... nije mu bilo "spaljivcemo jevreje" u mnifestu.. Ali svaka takva ideja, na kraju dovede do toga. Zato sm te pitao d mi navedes primer nacionlnog interesa, koji nije rezultovao time.... jer bi video da ne postoji.... da uvek te apstraktne ideje kada se puste da zive i sprovode u delo, na krju dovede do toga d neko mora d se proteruje, ubija i slicno... Ja znm da ti i zeljko niste.. zato mi najvise i mseta sto se pridrzavte tih ideja.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Mora se realno gledati da jedino u Sumadiji i Vojvodini nema nekih belaja i stvar je nacionalno mirna i to su teretorije gde je muslimanski zivalj isteran ili sam otiso (velika je svadja koliki je uticaj jednog i drugog). Tako da je upitno dal je integracija Kosova za 2 miliona Albanaca tako lako moguca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Tako da je upitno dal je integracija Kosova za 2 miliona Albanaca tako lako moguca. Без застршивања, прогона и геноцид.... немогућа је... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Kao sto rekoh, kosovski zavet je apstraktna. Dansnje ostvarivanje kossovskog zaveta bi bio ili egzodus ili genocid. Sa obzirom da imas cilj da 2 miliona albanaca nateras da zive u Srbiji. Uprvo tako, niste, nije bio ni veliki deo onih koji su podrzali hitlera za to da se jevreji bacju u peci.... nije mu bilo "spaljivcemo jevreje" u mnifestu.. Ali svaka takva ideja, na kraju dovede do toga. Zato sm te pitao d mi navedes primer nacionlnog interesa, koji nije rezultovao time.... jer bi video da ne postoji.... da uvek te apstraktne ideje kada se puste da zive i sprovode u delo, na krju dovede do toga d neko mora d se proteruje, ubija i slicno... Ja znm da ti i zeljko niste.. zato mi najvise i mseta sto se pridrzavte tih ideja.... Ово поређење је неумесно. Видиш где те доводи рационализација Косовског Завета. Поредиш мене са нацистима, Србе са Нацистима и Косовски Завет са нацизмом... Косовски Завет је руководио Србе од Косова на овамо вековима па никад нису били нацисти, нити терористи, нити тоталитарни на било који начин. Заправо то су управо постали онда када су се одрекли Косовског Завета ( пример српски комунизам, југословенство итд.) Косовски Завет није и неможе бити тоталитарна идеологија јер је то пре свега једна Хришћанска мисао. Друга је ствар што данас попут тебе само са друге стране медаље рационализма наступају националисти који Косовски Завет рационализују тако да у њему не виде никакве Видовданске постулате Царства Небеског него неку терористичку активност, камиказе, и насиље где циљ оправдава средство. Али то је као што кажем само друга страна исте рационалистичке медаље а заправо једна неспособност да се разуме Косовски Завет. Тако како разумеју рационалисти Косовски Завет тако исто разумеју и Христа - чисто рационално. Како може Бог да се смести и обухвати људским разумом? Ко још при чистој памети може да помисли да Бога може да смести један људски ум у себе? Бог је надрационалан, завет са Њим такође, Христос исто тако, Нови Завет исто тако, Стари Завет исто тако. Рационализујући Стари Завет долазимо до безброј небулоза савремених протестантских секти и тзв. научних истраживања. С друге стране свако ко макар на секунд занемари рационализам, схватиће колика је сила у Завету како Новом тако и у Косовском. И не нисам ја ово измислио о овоме су пре мене а и после ће свакако, писали многи велики и умни људи. zuti car, Тања1, Јефимија Крунић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Siptara mozda ima sada 2 miliona, pre rata ih nije bilo upola toliko , cista propaganda, to sto sada zivi na Kosovu i Metohiji je sve na divlje doslo iz albanije . Druga stvar , ne bi ja proterivao 2 miliona siptara , ja licno bi proterao samo one iz moje kuce i sa moje dedovine i eventualno sa uzurpirane crkvene imovine ,ostalima se ne bih bavio . verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука