obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Sankcije i batine nisu isto. Ja sam ZA sankcije svakako.... Batine su vid sankcija. Vrlo pozeljan ponekad, upravo nezaobilazan. Vaspitne batine nisu: boks, kikboks, aikido, karate, kung-fu, pa-fa, i sve ostalo slicno tome... Милан Ракић and Пг је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Pojma bre ti nemas. Vidi se da nemas decu... Zato sto imam decu, molim te da napravis pomak prvi put u istoriji obracanja meni i da makar jednom objasnis post koji si napisao u ad hominem stilu ( kao i svaki uostalom)... Dakle, o cemu deca razmisljaj dok im cale sara zadnjicu kaisem (ili sakom, svejedno)? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Управо тако. Али постоје границе, неке намирнице потребују пуно времена да се сваре, а неке никако не могу да се сваре, а од неких се јави мучнина и... завршила сам зрело писање на овој теми. E bas steta a postalo mi zanimljivo! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Једна бака била је на каси велике самоуслуге на реду да плати. Иза ње у реду стојала је једна млађа жена са несташним сином од 9-10 година. Син је стално гурао мајчина колица која су већ неколико пута ударила баку по ногама. Бака се окрену ка малом дечаку и замоли га да је престане ударати. Пошто је мали наставио да је удара, бака се окрену његовој мајци и рече: “Зар не можете рећи вашем сину да ме не удара?” Млада госпођа одговари: “Не. Моја метода одгоја му дозвољава слободу да ради шта год пожели, све док до његове свести не дође да то што ради другима не ваља. Та је метода далеко ефикаснија.” У реду иза младе жене са дететом стајао је један момак од неких 20-ак година, који је све то пажљиво слушао, а у руци држао теглу џема од црвених рибизли. Кад је дама завршила своје објашњење методе одгоја, он отвори поклопац од тегле и мирно истресе џем младој дами на главу. Сва бесна жена се окрену према младићу, а он хладнокрвно одговари: “Знате госпођо, ја сам одгајан у слободи на исти начин као и ваш син. И ево видите резултат!” Старица се весело окрену благајници и рече: “Молим вас ставите ову теглу џема на мој рачун.” Драшко, Пг, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Batine su vid sankcija. Vrlo pozeljan ponekad, upravo nezaobilazan. Vaspitne batine nisu: boks, kikboks, aikido, karate, kung-fu, pa-fa, i sve ostalo slicno tome... Dobro, objani mi sta su vaspitne batine? I pre nego sto mi objasnis reci da li mislis da svi koji zastupaju misljenje o batinanju dece dele tvoje stavove o tome "sta su vaspitne batine"? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Dakle, o cemu deca razmisljaj dok im cale sara zadnjicu kaisem (ili sakom, svejedno)? To iskljucivo zavisi od stava roditelja. Ako ja mom detetu redovno ugadjam i omogucavam sve sto je do mene, a onda ponekad cupnem za kosu i ostro iskritikujem (ili tako nesto vec), ja VIDIM da dete izuzeetno brzo (munjevito!) kapira da je necim povredilo tu ljubav i paznju. I nista drugo ne vidim. To je moje iskustvo... Пг and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 @Milan Rakic E taj je... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Једна бака била је на каси велике самоуслуге на реду да плати. Иза ње у реду стојала је једна млађа жена са несташним сином од 9-10 година. Син је стално гурао мајчина колица која су већ неколико пута ударила баку по ногама. Бака се окрену ка малом дечаку и замоли га да је престане ударати. Пошто је мали наставио да је удара, бака се окрену његовој мајци и рече: “Зар не можете рећи вашем сину да ме не удара?” Млада госпођа одговари: “Не. Моја метода одгоја му дозвољава слободу да ради шта год пожели, све док до његове свијести не дође да то што ради другима не ваља. Та је метода далеко ефикаснија.” У реду иза младе жене са дететом стајао је један момак од неких 20-ак година, који је све то пажљиво слушао, а у руци држао теглу џема од црвених рибизли. Кад је дама завршила своје објашњење методе одгоја, он отвори поклопац од тегле и мирно истресе џем младој дами на главу. Сва бесна жена се окрену према младићу, а он хладнокрвно одговари: “Знате госпођо, ја сам одгајан у слободи на исти начин као и ваш син. И ево видите резултат!” Старица се весело окрену благајници и рече: “Молим вас ставите ову теглу џема на мој рачун.” A ja bih mu platio ceo raf tegli sa demom! Toooooooooooooooooooooooooooooooo Careeeeeeeeeeeeeeeeee! :good2: :good2: :good2: obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Једна бака била је на каси велике самоуслуге на реду да плати. Иза ње у реду стојала је једна млађа жена са несташним сином од 9-10 година. Син је стално гурао мајчина колица која су већ неколико пута ударила баку по ногама. Бака се окрену ка малом дечаку и замоли га да је престане ударати. Пошто је мали наставио да је удара, бака се окрену његовој мајци и рече: “Зар не можете рећи вашем сину да ме не удара?” Млада госпођа одговари: “Не. Моја метода одгоја му дозвољава слободу да ради шта год пожели, све док до његове свијести не дође да то што ради другима не ваља. Та је метода далеко ефикаснија.” У реду иза младе жене са дететом стајао је један момак од неких 20-ак година, који је све то пажљиво слушао, а у руци држао теглу џема од црвених рибизли. Кад је дама завршила своје објашњење методе одгоја, он отвори поклопац од тегле и мирно истресе џем младој дами на главу. Сва бесна жена се окрену према младићу, а он хладнокрвно одговари: “Знате госпођо, ја сам одгајан у слободи на исти начин као и ваш син. И ево видите резултат!” Старица се весело окрену благајници и рече: “Молим вас ставите ову теглу џема на мој рачун.” Jedan mladic je setao ulicom i primetio drugogo mladica preko puta. Kako mu je prilazio osetio je da ga mladic od prekoputa gleda. Nije bio siguran da li gleda direktno u njega ili u radnju koja je iza njega ali to i nije bilo toliko vazno. U jednom dahu je pretrcao ulicu i ubio boga u mladicu. Sutirao ga je i udarao pesnicama sve dok momak nije izgubio svest. Tada ga je jos jednom udario kamenom u glavu, prekrtio se i reko "Ti li ces mene da gledas bre! Da te vise nisam vido ovde s' cuo!" Starica koja je sve to gledala samo je prisla mladicu koji je lezao i rekla, mladicu stavite ovu teglu dzema na otoke, jer je moja uloga u prethodnoj pricici totalno besmislena a dzem izmanipulisan... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Pa cekaj, deca nisu debili, ona su licnosti koja razmisljaju. E pa... nagradno pitanje... o cemu mislite da vasa deca razmisljaju dok им ускраћујете оно што што им јеу том тренутку много важно ? Jel ste zaista toliko naivni da mislite da deca u tom trenutku misle kako je to dobro za njih i kako им tata to не да, јер их воли i zeli da budu lepo vaspitana? Ili mozda ne razumeju zasto im neko koga vole upravo nanosi патњу за нечи што они очајнички желе ... Моја сестра није ишла на матурко вече, јер је била санкционисана због поправног из једног предмета. ТО је, по мени, а и по њој, било сурово и потпуно бескорисно. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Evo ti jedan citat od Sv Maksima mozda te on pouci ili je mozda i on nije dostigao te savremene metode. ПИТАЊЕ 2. Шта означава кула која се зида у земљи Сенар? ОДГОВОР Зидамо и ми кулу кад год се покренемо из истока, то јест кад год се удаљимо од знања: а долазимо у земљу Сенар, то јест у страст прождрљивости ( јер се Сенар тумачи као будност зуба). Затим зидамо кулу, то јест чинимо телесне страсти као нешто велико, и зидамо, спајајући страст на страст.''До неба'': зато што никада неће да престану они који су брзи на узалудне ствари, већ имају незасит апетит за њих. Бог зауставља зидање куле и ''меша језике'' кад год, на корист, васпитавајући, спречава наше зло: јер кад год болешћу васпитава оног који је поражен блудном нечистоћом, или кад сиромаштвом умудрује оног који је поробљен прождрљивошћу, као да чини резање страсти куле, ''мешајући'' истовремено и гласове: зато што блудника, који се свагда труди око блуда, унижава болешћу, и чини одлазак телесног здравља, као што чини мешање гласа трајног страсног напора. благе везе нема са оним што смо писали. Манипулација. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 To iskljucivo zavisi od stava roditelja. Ako ja mom detetu redovno ugadjam i omogucavam sve sto je do mene, a onda ponekad cupnem za kosu i ostro iskritikujem (ili tako nesto vec), ja VIDIM da dete izuzeetno brzo (munjevito!) kapira da je necim povredilo tu ljubav i paznju. I nista drugo ne vidim. To je moje iskustvo... O cemu ti pricas sad? Cupkanje za kosu? Ostro kritikovanje? Ti si omasio temu covece mi ovde pricamo o batinanju dece u vaspitne svrhe. Ti si bre mukica nezna zapravo a samo oces posto poto da se svrstas u isti kos sa ovim opakim momcima sto tepaju decicu... Ti si bre blazi o mene zapravo u poredjenju s tobom ja sam tezak agresivac! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Dobro, objani mi sta su vaspitne batine? I pre nego sto mi objasnis reci da li mislis da svi koji zastupaju misljenje o batinanju dece dele tvoje stavove o tome "sta su vaspitne batine"? Objasnio sam malo iznad. Da, svi iz mog drustva (ima dosta porodica) u biti dele moj stav sta su vaspitne batine... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 O cemu ti pricas sad? Cupkanje za kosu? Ostro kritikovanje? Svejedno, stavi umesto toga - "samarcina", "cupanje usiju", "siroku saku preko zadnjice vise puta uzastopno". Sustina se ne menja. Ali, ti sve to veoma dobro znas, samo trolujes, spinujes, pravis se tosa, kao i uvek... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Jedan mladic je setao ulicom i primetio drugogo mladica preko puta. Kako mu je prilazio osetio je da ga mladic od prekoputa gleda. Nije bio siguran da li gleda direktno u njega ili u radnju koja je iza njega ali to i nije bilo toliko vazno. U jednom dahu je pretrcao ulicu i ubio boga u mladicu. Sutirao ga je i udarao pesnicama sve dok momak nije izgubio svest. Tada ga je jos jednom udario kamenom u glavu, prekrtio se i reko "Ti li ces mene da gledas bre! Da te vise nisam vido ovde s' cuo!" Starica koja je sve to gledala samo je prisla mladicu koji je lezao i rekla, mladicu stavite ovu teglu dzema na otoke, jer je moja uloga u prethodnoj pricici totalno besmislena a dzem izmanipulisan... Како год ти кажеш друже... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука