Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Моји синови омају 26 и 23 године. Никада нису добили батине зато што сам, и кад сам исфрустрирана или у афекту, али јесу неколико пута као очекивану и обећану казну за нешто чему су претходили разговори, објашњења, опомене и сл. Наравно , то је било ретко. Углавном су се казне сводиле на ускраћивање цртаћа, омиљеног часописа и сл.. И дечаци су израсли у дивне, лепо васпитане, пристојне, нормалне момке, који су били и мажени , и пажени, и имали су родитеље који су им се потпуно посвећивали, али их и васпитавали. Дуго радим са децом, и ево, баш данас вољен и мажен дечак је био у гостима код другара на рођендану (6 год.), и захтевао да се све време играју игре и слуша музика коју он жели. Чак су и његови родитељи били незадовољни што им је дете плакало кад смо, коначно, пустили песму коју је слављеник пожелео. Но, можда ово дете ( и слични ) и не треба да добије батине, него његови родитељи. :.mislise. П.С. Ове речи су плод мог искуства. Занима ме да ли и остали учеснициу у овој причи имају родитељско искуство, или су им ставови засновани на теорији. Moj sin ima 20 godina i za sada je dobar momak. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Свашта човек може да прочита! Мени је твоје размишљање страшно! Децу своју треба мазити, тиме се не чини зло, зло се чини батинањем деце, у батини има много тога лоше и велико зло! Има других, бољих метода. Gluposti. Ali skroz. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 A sta je tacno gnusno u tome sto covek smatra da razmazena derlad treba da dobiju po zadnjici, da ne bi porasli u huligane i probisvete? Ajde, ne bilo ti zapovedjeno, objasni nam. Vec sam objasnio u jednom poduzem postu zasto nije ispravo tuci i batinati decu ali mi taj post u ovoj temi naravno nije odobren, sad kad vidim stav admina, to vise ne iznenadjuje. Ali evo, objasnicu ponovo... Citirani gospodin ja napisao da su deca koja su agresivna "Poremecena zato sto ih kod kuci nisu dovoljno batinali". Pazi, ovo je vrlo cista i jasna recenica koja nedvosmisleno pokazuje sta je autor hteo da kaze i na sta je mislio... ali naravno, tu je admin koji nudi svoje tumacenje ove monstruozne izjave i ono glasi "razmazena derad treba da dobiju po zadnjci". Ova promena terminologije u funkciji podrske vrlo primitivnog misljenja je zaista previse smesna i iskreno pomalo vredja ovo potcenjivanje ljudi koji temu citaju. Ako se slazes sa njegovim misljenjem molim te zastupaj ga u celosti, nemoj da ga uvijas u oblande da bi umanjio monstruoznost izjave... uostalom ako (ocigledno) osecas da treba da prekrajas i ublazavas njegove stavove, sto onda uopste stajes na njegovu stranu? A ako si mislio to sto je covek napisao da bi nekog slomio za primer, onda to i citiraj u poruci, ovako si mi skroz nejasan... naprotiv, sa onim delom gde kaze da bi prebio roditelje se (donekle) slazem, s tom razlikom sto ja ne bih pristupao nasilju ali bi svakako bili upoznati sa mojim stavom u vezi sa tom situacijom. Agresivan bih verovatno bio, ali ne fizicki nego verbalno... Edit: i nemoj ti meni admine, `si cuo. Ja na temi ucestvujem kao ja, ne kao funkcija, i iznosim svoje misljenje, kao i svi vi ostali. Prema tome, budi fin i ne podmeci kojestarije... A kad banujes jel banujes kao ti ili kao admin? Osim toga obratio sam ti se kao adminu zato sto sam uocio (sad vec ustaljene i dobrodosle) dvostruke arsine kod ocenjivanja stetnosti odredjenih postova... Objektivnost je nesto sto se uci i ja se nadam da ce zelja za njom i kod tebe s vremenom da se pojavi. Ja sam uvek fin. Da rezimiram temu, svaki odrasli covek koji misli da nejaku decu treba vaspitavati batinama je delom monstrum, i to je misljenje oko kojeg nema mnogo mesta za diskusiju samo ako zamislite odraslog coveka od 80kg kako mlati dete od 20kg... ko misli da je to normalno ima ozbilje probleme, bez obzira dal je ateista ili vernik, musliman ili katolik, admin ili moderator... PS. Izvini sto sam te toliko isprovocirao da si morao da mi obratis onim pretecim tonom ala zemunac neka to bude moja greska i trudicu se da vise ne izazivam tu stranu tvoje licnosti. Si cuo? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 A где то Свето писмо учи о употреби насиља у подизању детета? O nasilju nigde. O vaspitnim batinama na vise mesta. Дакле, сви облици физичког кажњавања су лоша ствар и штетна за дететово самопоштовање. Uuuuuuuuuhhhhh!... kakav kolosalan promasaj!... winter Пг and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 O nasilju nigde. O vaspitnim batinama na vise mesta. Uuuuuuuuuhhhhh... kakav kolosalan promasaj!... winter Jos jedno pitanjce, kratko... koliko dece imas? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 @cloudking Kakav si ti spiner, nema reci da se objasni. A kad banujes jel banujes kao ti ili kao admin? Nadasve lukavo i, naravno, potpuno sa ovom pricom nepovezano pitanje... Da rezimiram temu, svaki odrasli covek koji misli da nejaku decu treba vaspitavati batinama je delom monstrum A ovo ne da si odvalio, nego otpadaju tapete sa zidova... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Vratimo se temi, gde je resenje, sta mislite? Kako drzava, skola, ustanove da sankcionisu ovakvo ponasanje ucenika prema vrsnjaku? Ima li predloga? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Gluposti. Ali skroz. Да, такође мислим да је твој став "батина" скроз глупост! Да ме ниси цитирао не би сазнао. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Pa ti mozes da podrazumevas sta hoces ali rec karanje znaci batine. Nisam citirao celo sveto pismo vec samo jedan deo iz poslanice Jevrejima 12 glava koji je odgovarajuci. Kada sam pomenuo novokomponovane evropske metode mislim da to sto govoris se slaze sa njima. Ja ti ponavljam da sam protiv nasilja ali ne i batina. I ponavljam ti da su meni licno batine mnogo pomogle a i mnogim ljudima koje ja znam. Znam i gde nisu. Znam gde je pomoglo savetovanje a gde nije. ZNam i gde su pomogle disciplinske mere a gde nisu. Kao roditelj mogu ti reci da pravilo ne postoji osim jednog a to je ljubav. A toj ljubavi moramo se nauciti od Boga koji ponekada i kara tj tuce svoju decu sa ljubavlju.A iznad svega u vaspitanju dece trebamo se moliti Bogu da nas on u tome vodi. Nisu svi roditelji isti a ni sva deca! Није тачно да значи „батине“, значи „казнити“ - опет значи"дисциплински поступак", а и свако време и свака култура има свој поглед на оно што је исправно и погрешно – право и довољно, па према својим могућностима у глави! Не знам да ли се моје мишљење слаже са „новокомпонованим европским методама“, ја имам мој поглед на васпитање деце, конкретно, пишемо о кажњавању деце, питам се чему тако тешке физичке казне у прошлости? Начин на који се друшво кажњава, доста говори о стандардима који постоје у датом тренутку. Прошлост зато може да нас доведе у размишљање о томе шта је заиста нормално? Зашто су се некад људи тукли прутем? Па да осете бол и срамоту, изгубе част. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Kako drzava, skola, ustanove da sankcionisu ovakvo ponasanje ucenika prema vrsnjaku? Није толико драматично и није физички хендикеп у питању, али ево како се понео учитељ мог детета у једној земунској ОШ. Ти Драле знаш, за остале који не знају, мој млађи син је црнпураст и личи на Циганче. Пошавши у трећи разред, од почетка школске године, до пред крај првог полугодишта, Јован се неколико пута жалио да га једно дете из одељења кињи и назива погрдним именима у контексту Цигана. Првих неколико пута нисам уопште реаговао, док дете нанон 4-5 ексцеса те врсте није дошло уплакано из школе са речима да је опет кињен. Када се десило и следећи пут, отишао сам код учитеља, који је већ био упознат са тиме (јер му се Јова пожалио након 3-4 ексцеса), где је он реаговао пар пута и на крају је звао дететове родитеље... Након тога (разговора са родитељима тог клинца), позвали су ме директор школе и учитељ и пренели да је том малом смањена оцена из владања, док је родитељима стављено на знање да ако се такво нешто још једаред понови, биће принуђени да мењају школу... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Није тачно да значи „батине“, значи „казнити“ - опет значи"дисциплински поступак", а и свако време и свака култура има свој поглед на оно што је исправно и погрешно – право и довољно, па према својим могућностима у глави! Не знам да ли се моје мишљење слаже са „новокомпонованим европским методама“, ја имам мој поглед на васпитање деце, конкретно, пишемо о кажњавању деце, питам се чему тако тешке физичке казне у прошлости? Начин на који се друшво кажњава, доста говори о стандардима који постоје у датом тренутку. Прошлост зато може да нас доведе у размишљање о томе шта је заиста нормално.? Зашто су се некад људи тукли прутем? Па да осете бол и срамоту, изгубе част. Ja u klin a ti u plocu. Mrzime da trazim po grckom recniku da ti napisem sta se stvarno po ovim kara podrazumeva. Ne razumem o kojim teskim fizickim kaznama iz proslosti govoris i nad kim. Mozes li to malo da pojasnis. Decu i danas hvala Bogu tuku prutem i mene je moja majka tukla i hvala joj. I ja sam mog sina tukao i nevidim nista lose u tome. Bol i sramota zbog pocinjenog zlodela itekako mogu da pouce dete a i odraslog. obi-wan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Jos jedno pitanjce, kratko... koliko dece imas? Cetvoro. Imas nesto protiv? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Kakvi su preci, potomci su sjajni... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 @cloudking Kakav si ti spiner, nema reci da se objasni. Nadasve lukavo i, naravno, potpuno sa ovom pricom nepovezano pitanje... A ovo ne da si odvalio, nego otpadaju tapete sa zidova... Ok. Oces li ti bar neki svoj post da objasnis ili samo lepis osude i etikete iz hobija? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Cetvoro. Imas nesto protiv? Odakle ti ta monstruozna ideja da bih mogao da imam nesto protiv? Svaka cast, deca su bogatstvo. A bogatstvo treba cuvati ne unistavati. Pitao sam jer su ti postovi ukazivali na to da nemas dece i da si jako, jako mlad... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука