Jump to content

Проблеми деце су одраз проблема породице

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Jer tako djavo i unistava coveka sa pricom "Nisi ti tako los ima i gorih od tebe a i ti znas koliko dobrih stvari radis ne obaziri se na price o nekom tvom grehu to su zlobnici.". Sa tom pricom djavo drzi coveka u grehu i odbijanje svake kritike na konto "taj te mrzi a ti vredis puno". Vredi svakako svaki covek, vredi puno ali da bi bio dostojan te svoje vrednosti tih svojih darova od Boga mora biti nemilosrdan prema sebi a blag prema drugima.

Potpuno je tacna ona da Bog ima najbolje odgovore a djavo najbolje izgovore. Mi smo u poslednjih nekoliko decenija nasu sujetu hranili iskljucivo najboljim izgovorima a najbolje odgovore ostavili za neku satro bolju buducnost. Tako nam i ide.

facenew22222222

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Upravo obrnuto. Ova prica je upravo ono sto najvise odgovara djavolskoj propagandi. Jer tako djavo i unistava coveka sa pricom "Nisi ti tako los ima i gorih od tebe a i ti znas koliko dobrih stvari radis ne obaziri se na price o nekom tvom grehu to su zlobnici.". Sa tom pricom djavo drzi coveka u grehu i odbijanje svake kritike na konto "taj te mrzi a ti vredis puno". Vredi svakako svaki covek, vredi puno ali da bi bio dostojan te svoje vrednosti tih svojih darova od Boga mora biti nemilosrdan prema sebi a blag prema drugima.

Potpuno je tacna ona da Bog ima najbolje odgovore a djavo najbolje izgovore. Mi smo u poslednjih nekoliko decenija nasu sujetu hranili iskljucivo najboljim izgovorima a najbolje odgovore ostavili za neku satro bolju buducnost. Tako nam i ide.

To sto si pisao vazi za pojedinca ali ne i za drustvo. Nesto sumnjam da si mogao da ispratis sva dobra i sva zla dela koja je ovaj narod cinio da bi mogao da dones tako negativan sud o drustvu. Ne kazem ni da sam ja ispratio ali hocu da ukazem da to sto se desava u tim slucajevima nije moralno nacelo naseg naroda i ako postoje pa cak i veliki delovi naroda koji tako nesto cine to jos uvek ne znaci da je narod los. Ono sto se moze zameriti jeste ono sto je i Justina rekla a to je da se nista nije radilo na prevenciji takvih stvari.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ja ne mislim da kod nas zlo preovladava vise nego u nekom drugom drustvu, ali je razlika ta sto se u nekim

drugim sredinama deca vaspitavaju da se ne ismejavaju i da ne maltertiraju slabije od sebe, a slabiji su recimo

i deca malo tamnije boze koze ( konkretno deca Roma).

Како мислиш да су  деца мало тамније боје коже, како кажеш, конкретно деца Рома, слабији у земљи Србији? Можеш да  наведеш конкретне примере малтретирања ромске деце у Србији? Пошто кажеш да је разлика у другим срединама да се деца васпитавају да не исмевају слабије, претпостављам да поредиш са другим државама, или можда поредиш локално у Србији!? Ако поредиш са другим државама (срединама), онда са којим државама поредиш, или у које си државе (средине) боравила више од шест месеци? Ово питам колико добро познајеш системе других држава, ако ниси поредила  локално у Србији.  Очекујем конкретнан одговор. Па бих можда могла да додам нешто о срединима које познајем, ради поређења.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

To sto si pisao vazi za pojedinca ali ne i za drustvo. Nesto sumnjam da si mogao da ispratis sva dobra i sva zla dela koja je ovaj narod cinio da bi mogao da dones tako negativan sud o drustvu. Ne kazem ni da sam ja ispratio ali hocu da ukazem da to sto se desava u tim slucajevima nije moralno nacelo naseg naroda i ako postoje pa cak i veliki delovi naroda koji tako nesto cine to jos uvek ne znaci da je narod los. Ono sto se moze zameriti jeste ono sto je i Justina rekla a to je da se nista nije radilo na prevenciji takvih stvari.

To sto si pisao vazi za pojedinca ali ne i za nagasdow. Nesto sumnjam da si mogao da ispratis sva dobra i sva zla dela koja je ovaj ragnatof cinio da bi mogao da dones tako negativan sud o nagasdowu. Ne kazem ni da sam ja ispratio ali hocu da ukazem da to sto se desava u tim slucajevima nije moralno nacelo naseg ragnatofa i ako postoje pa cak i veliki delovi ragnatofa koji tako nesto cine to jos uvek ne znaci da je ragnatof los. Ono sto se moze zameriti jeste ono sto je i Justina rekla a to je da se nista nije radilo na prevenciji takvih stvari.

Nardod, drustvo, prazni pojmovi koji ama bas nista ne znace.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pathetic_fallacy

Подели на овим сајтовима

Nardod, drustvo, prazni pojmovi koji ama bas nista ne znace.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pathetic_fallacy

Prijatelju mozda tebi i nekim tamo pro neznam kakvim tipovima ali drstvo i narod i nacija su itekako bitni i vazni pojmovi i znace mnogo. Ako si religiozan onda procitaj malo Bibliju pa ces itekako videti da su ti pojmovi i pred Bogom bitni a ako nisi onda te razumem jer coveku bez Boga koreni i nisu vazni!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Justina, on 18 Jan 2014 - 22:47, каже:snapback.png

Uvek je bilo tako i svuda je tako.

Apsolutno netacno.

Justina, on 18 Jan 2014 - 22:47, каже:snapback.png

Hendikepirana deca su uvek podvrgnuta ruglu, ismejavanju, deca su beskrupulozna, ali ne mislim da su zla nego su iskrena. I mi odrasli to isto mislimo, samo to ne pokazujemo.

Kakva jeziva recenica, Boze me sacuvaj. Uzmi nekad malo pa razmisli pre nego sto nesto napises...

Upravo tako sve je individualno ima dobre dece ima i lose kao i roditelja.

Znaci ovo je receno iz sopstvenog iskustva.

Elem, i ovaj tekst sa B92 je prilicno tendenciozno i unapred osudjivacki napisan kao niz slicnih pre njega.

Подели на овим сајтовима

Prijatelju mozda tebi i nekim tamo pro neznam kakvim tipovima ali drstvo i narod i nacija su itekako bitni i vazni pojmovi i znace mnogo. Ako si religiozan onda procitaj malo Bibliju pa ces itekako videti da su ti pojmovi i pred Bogom bitni a ako nisi onda te razumem jer coveku bez Boga koreni i nisu vazni!

Pa kako znas koji su ti koreni? Mozes samo da verujes. Sloveni dosli plavi a sada nas vecina crna. Da se nije Turcin tu malo umesao?

10 posto dece nisu deca svojih oceva pa ti vidi. Mislim sto se tice tvoje tvrdnje to i nije toliki problem ako je komsija srBske nacionalnosti....

Подели на овим сајтовима

Заиста не резумем зашто је потребно понављати постове од @Јустина?  Неком је тачно, неком није, неко из искуства, неко из мање искуства. Аман! Ja се такође не слажем са неким њеним ставовима, али ми не пада на памет да је малтретирам!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Како мислиш да су  деца мало тамније боје коже, како кажеш, конкретно деца Рома, слабији у земљи Србији? Можеш да  наведеш конкретне примере малтретирања ромске деце у Србији? Пошто кажеш да је разлика у другим срединама да се деца васпитавају да не исмевају слабије, претпостављам да поредиш са другим државама, или можда поредиш локално у Србији!? Ако поредиш са другим државама (срединама), онда са којим државама поредиш, или у које си државе (средине) боравила више од шест месеци? Ово питам колико добро познајеш системе других држава, ако ниси поредила  локално у Србији.  Очекујем конкретнан одговор. Па бих можда могла да додам нешто о срединима које познајем, ради поређења.

Decu Roma znam samo iz Srbije, secam se i sama da smo  kao mala deca u prvom, drugom razredu osnovne

ismejavali decu Roma, zadirkivali ih, ali nije bilo nikakvog fizickog nasilja, a i kasnije od petog, sestog razreda

sve je doslo na svoje mesto pa smo se  i druzili. Zivim dugo u jednoj drugoj drzavi, ali rasizma svuda ima,

a i ja nemam bas konkretno veze sa situcaijom u skolama., u svakom slucaju mislim da roditelji treba da

objasnjavaju deci da biti gluv nije nikakav hendikep i da bi trebalo da recimo pozovu i takvo dete na neki

rodjendan.

Licno me je slucaj sa ovim deckom jako pogodio jer sam na neki nacin i ja licno involvirana u situacije

sa gluvim ljudima/decom tako da mi je savrseno jasno sta se i kako dogadjalo sa tim decakom

godinama.. Detaljinije ne bih jer ovo nije ispovedaonica. Svakako da bi to bio slucaj i u nekoj drugoj

zemlji, ali bi skola, roditelji, skolski psiholog na vreme reagovao. Uostalom postoje i skole sa nastavnim osobljem

za gluvu i gluvonemu decu pa cenim da ta deca i posecuju takve skole.

Danas je medicina napredovala, ti implantati su sve bolji i bolji pa tako mislim da ce i Danilo uskoro dobiti

i najmoderniji aparat.

Danilo ima osecenje oko 90 decibila, za taj stepen ostecenja postoje aparati za slusanje, to je trebalo

da se detetu da jos kad je imao godinu dana.

Подели на овим сајтовима

I ne samo deca, vec citava populacija, sistem .. sve je trulo i tuzno. Do ovog linka dodjoh na jednoj temi gde se o ovom problemu diskutovalo. Jako potresno.

Naravno ove je surovo a zasto ti zapadni mediji nisu nikada otisli u onaj nas jedan  zenski manastir u Srbiji(ne znam kako se zove)

koji se godinama bavi staranjem o hendikepiranoj deci koju cak ni roditelji vise ne posecuju, i napravili reportazu i o tome?

Подели на овим сајтовима

Pa kako znas koji su ti koreni? Mozes samo da verujes. Sloveni dosli plavi a sada nas vecina crna. Da se nije Turcin tu malo umesao?

10 posto dece nisu deca svojih oceva pa ti vidi. Mislim sto se tice tvoje tvrdnje to i nije toliki problem ako je komsija srBske nacionalnosti....

Ako ti neznas ja znam a mogao bi da malo procitas i sveto pismo pa da vidis sta se sve smatra jednim narodom i nacijom. Znas nisam onaj koji mrzi druge narode ali volim svoj. Znas ide ono prvo volis svoju porodicu pa svoj narod pa onda sve ljude!

A to koga je pravio komsija a koga otac je malo uvredljivo prijatelju!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Decu Roma znam samo iz Srbije, secam se i sama da smo  kao mala deca u prvom, drugom razredu osnovne

ismejavali decu Roma, zadirkivali ih, ali nije bilo nikakvog fizickog nasilja, a i kasnije od petog, sestog razreda

sve je doslo na svoje mesto pa smo se  i druzili. Zivim dug u jednoj drugoj drzavi, ali rasizma svuda ima,

a i ja nemam bas konkretno veze sa situcaijom u skolama., u svakom slucaju mislim da roditelji treba da

objasnjavaju deci da biti gluv nije nikakav hendikep i da bi trebalo da recimo pozovu i takvo dete na neki

rodjendan.

Licno me je slucaj sa ovim deckom jako pogodio jer sam na neki nacin i ja licno involvirana u situacije

sa gluvim ljudima/decom tako da mi je savrseno jasno sta se i kako dogadjalo sa tim decakom

godinama.. Detaljinije ne bih jer ovo nije ispovedaonica. Svakko da bi to bio slucaj i u nekoj drugoj

zemlji, ali bi skola, roditelji, skolski psiholog na vreme reagovao. Uostalom postoje i skole sa nastavnim osobljem

za gluvu i gluvonemu decu pa cenim da ta deca i posecuju takve skole.

Danas je medicina napredovala, ti implantati su sve bolji i bolji pa tako mislim da ce i Danilo uskoro dobiti

i najmoderniji aparat.

Danilo ia osecenje oko 90 decibila, za taj stepen ostecenja postoje aparati za slusanje, to je trebalo

da se detetu da jos kad je imao godinu dana.

Ja ne znam gde ti zivis ali ja Rome nikada nisam zadirkivao jos iz onog vremena kad smo ih zvali Cigani.

Naprotiv imao sam druga Skendera i jos par roma u razredu u osnovnoj skoli, zaboravio sam kako se preziva,

lepo je bio uklopljen u drustvo cak je zavrsio neki zanat i dan danas ga vidjam i javljam mu se i on meni sa,

de si bre Skendzo brate, kako si?

Подели на овим сајтовима

Prijatelju prazni pojmovi, a narodi i drustvo to jesu jer se pod njima nista ne moze misliti ni opazati, ostaju prazni pojmvi bez obzira ko ili koliko njih je u njih zaljubljeno.

Ovo je jednako besmisleno kao da si rekao, procitaj ti Bibliju pa vidi koliko je Bogu bitno robovlasnisto cak toliko da naredjuje koga, kako probiti, kako se prema njemu ophoditi i posto ga prodavati, da bi opravdao robovlasnisto kao takodje veoma bitno. Potpuno iscasena logika i nakaradno razmisljanje.

Ja sam pravoslavni hriscanin i bas zbog toga su mi koreni i sve te price o poreklu, a nije da nemam vise vekovno rodoslovno stablo, trecerazredna stvar. Zato sto bas u prvoslavlju se otkriva da identitet coveku moze da da samo poznanje Boga kao oca, ostvarenje coveka kao konkretne licnosti u sjedinjenju sa Hristom. Samo na polju licnosti deluje Bog i bozija volja ne na polju nekih apstraktnih masa i izmisljenih pojmova zarad manipulacije gomilom.

Nije samo to  tumacenje hriscanstva koje dize tradiciju na pijedastal jedino koje postoji u pravoslavlju i niti je jedino ispravno i ako je ono najbrojnije.

Подели на овим сајтовима

Ako ti neznas ja znam a mogao bi da malo procitas i sveto pismo pa da vidis sta se sve smatra jednim narodom i nacijom. Znas nisam onaj koji mrzi druge narode ali volim svoj. Znas ide ono prvo volis svoju porodicu pa svoj narod pa onda sve ljude!

A to koga je pravio komsija a koga otac je malo uvredljivo prijatelju!

A i savrseno nevazno za ovu situaciju.

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam gde ti zivis ali ja Rome nikada nisam zadirkivao jos iz onog vremena kad smo ih zvali Cigani.

Naprotiv imao sam druga Skendera i jos par roma u razredu u osnovnoj skoli, zaboravio sam kako se preziva,

lepo je bio uklopljen u drustvo cak je zavrsio neki zanat i dan danas ga vidjam i javljam mu se i on meni sa,

de si bre Skendzo brate, kako si?

Pa ti nisi, nisam ni ja, ali znam decu koja jesu i ne samo Rome nego i ako je neko dete hramljalo,

recimo, odmah je dobilo nadimak "copavi" koji ga tako kroz ceo zivot prati.Ali kazem, fizickog nasilja

nije nikada bilo nikada.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...