Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ja bi da kazem da licno i nisam iznenadjen. U kakvom drustvu zivimo, cime smo sve zatrpani svakodnevno, kakvih se sve psevdovrednosti i lagarija drzimo stalno kao narod - pa mi jos prolazimo bas i dobro, da ne kazem super. Prosto je - sta sejes, ono ces i da zanjes. Mudrost stara koliko i vasiona. Nista tu nema ni cudno, ni novo. A da je sve ovo izivljavanje tamo nekih zutokljunaca nad vrsnjacima beskrajno ogavno - to je valjda svima jasno... Uvek je bilo tako i svuda je tako. Hendikepirana deca su uvek podvrgnuta ruglu, ismejavanju, deca su beskrupulozna, ali ne mislim da su zla nego su iskrena. I mi odrasli to isto mislimo, samo to ne pokazujemo. YOKA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Verujem da će ovaj dečak da zasija još za života kao što verujem da će mnogi koje ne znamo ili nam deluju blesavo i drugačije da sijaju u Carstvu... to je jedino što je sigurno. Do tada... Драшко, Zero, мирођија and 19 осталих је реаговао/ла на ово 22 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Slađana Krstajić ističe da je porodica sretna i zadovoljna jer Danilo još ima osmeh na licu. Možda najbitniji deo teksta (po meni). Neka ga Gospod blagoslovi! T'pol, Sanja Т., Srdasce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Uvek je bilo tako i svuda je tako. Apsolutno netacno. Hendikepirana deca su uvek podvrgnuta ruglu, ismejavanju, deca su beskrupulozna, ali ne mislim da su zla nego su iskrena. I mi odrasli to isto mislimo, samo to ne pokazujemo. Kakva jeziva recenica, Boze me sacuvaj. Uzmi nekad malo pa razmisli pre nego sto nesto napises... zokakelt, GeniusAtWork, -Владимир- and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Verujem da će ovaj dečak da zasija još za života kao što verujem da će mnogi koje ne znamo ili nam deluju blesavo i drugačije da sijaju u Carstvu... to je jedino što je sigurno. Do tada... И ја исто верујем у то . Молим се и Богу за ту децу која су агресивна да свате да агресија ни њима , ни друштву ,ни ником ,ни никада није донела ништа добро . Srdasce, Драшко, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 obi-wan Dobro, ni ja se ne slažem sa njenim komentarom ali mislim da bi, kao admin, trebalo da znaš makar osnovno o tome kakve postove pojedini članovi pišu. S tim u vezi, Justina je vrlo korektan i pre svega normalan član tako da je komentar, po meni, preoštar. Moglo je isto da se kaže na drugi način Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Има и другачијих примера.Знам да у једној школи деца помажу својим друговима и другарицама да прате наставу,пружају им подршку.Један дечак је изабрао једну девојчицу која је имала неку врсту хендикепа,да буде са њим у друштву на матурској вечери,када је баш наглашена потреба да се бира неко ко атрактивно изгледа. Деца деле вредносни систем овога времена,али учитељи,вероучитељи,имају свету обавезу да им покажу лепоту оних вредности које је изнедрила хришћанска вера,да развијају у њима осећај за препознавање достојансвености сваке личности.Кључно питање када говоримо о школском образовању данас мора бити за које вредности их образујемо. Деца,али и одрасли,увек би требало да имају на уму да нам ништа у животу није загарантовано,ни здравље,ни памет,ни лепота,ни физичка снага,једном речју,никоме није загарантовано да и сам можда неће доћи у ситуацију да има неки хендикеп. Пг, Arsenija, JESSY and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rastifor Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 odlicno mu je odgovorio... Uvek je bilo tako i svuda je tako. Hendikepirana deca su uvek podvrgnuta ruglu, ismejavanju, deca su beskrupulozna, ali ne mislim da su zla nego su iskrena. I mi odrasli to isto mislimo, samo to ne pokazujemo. a ta deca ne da su zla - nego kod kuce nisu imala redovne batine, pa su zato malo poremecena... da mom detetu neko vrsi nuzdu u patike - slomio bih i to dete i njegove roditelje za primer ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 obi-wan Dobro, ni ja se ne slažem sa njenim komentarom ali mislim da bi, kao admin, trebalo da znaš makar osnovno o tome kakve postove pojedini članovi pišu. S tim u vezi, Justina je vrlo korektan i pre svega normalan član tako da je komentar, po meni, preoštar. Moglo je isto da se kaže na drugi način Obzirom na to sta je ona napisala, moj komentar je bio veoma blag. A ono sto je napisala je - za moj pojam - zaista krajnje gnusno... Sanja Т. and nana је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Има и другачијих примера.Знам да у једној школи деца помажу својим друговима и другарицама да прате наставу,пружају им подршку.Један дечак је изабрао једну девојчицу која је имала неку врсту хендикепа,да буде са њим у друштву на матурској вечери,када је баш наглашена потреба да се бира неко ко атрактивно изгледа. Upravo tako. Cak smo, mislim, imali i temu o jednom takvom (slicnom) slucaju. Деца деле вредносни систем овога времена,али учитељи,вероучитељи,имају свету обавезу да им покажу лепоту оних вредности које је изнедрила хришћанска вера,да развијају у њима осећај за препознавање достојансвености сваке личности.Кључно питање када говоримо о школском образовању данас мора бити за које вредности их образујемо. Bravo Nifado, sto se mene tice - 10/10! Dodao bih samo da licno smatram da nimalo nije kasno da menjamo vrednosne sisteme u kojima zivimo. Naprotiv - to je duznost i obaveza svih nas, narocito nas hriscana... Лидија Миленковић, Sanja Т., Нифада and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Деца,али и одрасли,увек би требало да имају на уму да нам ништа у животу није загарантовано,ни здравље,ни памет,ни лепота,ни физичка снага,једном речју,никоме није загарантовано да и сам можда неће доћи у ситуацију да има неки хендикеп. Браво Нифада. Мени се овај део посебно допада, који сам појачала бојом... Иначе сам размишљала управо да бих ту децу за пример само један дан у свим медијима и на фејсу, показала ликом и делом, да их види цела земља. Па нека онда мало и родитељи њихови размисле шта раде свом исписнику, намерно не кажем другу, јер са њим никада и нису били другови. Драшко, obi-wan, Нифада and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 I ne samo deca, vec citava populacija, sistem .. sve je trulo i tuzno. Do ovog linka dodjoh na jednoj temi gde se o ovom problemu diskutovalo. Jako potresno. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Znam kako mu je Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука