Jump to content

o velikom bratu

Оцени ову тему

banana

Препоручена порука

Испричаћу једну анегдоту.

Шта је иронија?

-Када на Б92,после "Великог брата" и "Великог брата ВИП" следи емисија "Стање нације"...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

"Тренутак истине" је емисија, нећу да кажем своје мишљење о њој, која има

за циљ да праву исповест у цркви исмеје и да је, најблаже речено, банализује.

Мотиви, којима се руководио уредник те, да кажем, емисије ми нису јасни.

Овде код нас, као да, је телевизији задатак да што више заглупи овај народ.

Што би рекли наши Срби из Хрватске: "Шта их ћера на то"?.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

kad bi bar mogli mi da uticemo da se ukinu te emisije.u hrvatskoj su ukinuli trenutak istine a kod nas srba sve sami sljam.

? ????? ??. ??? ??? ??? ?? ? ???? ????????? ??????? ?????? ?????????. ? ??? ?? ???? ??

????(?)???????. ??? ??? ?? ??????????? ??????? ??? "???????????".

????? ??????, ????? ???????

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Braćo i sestre a zašto vi u Velikom Bratu tražite nešto što on zapravo i nije.

Veliki Brat je obična zabavna emisija, bez ikakve namer da edukuje ili da čini bilo šta drugo što nije zabava.

Isto kao kada bi u američkim tinejdžerskim komedijama tipa "Američka Pita" tražili dubinu i poetiku starih majistora velikog ekrana.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу Велики брат је само припрема (показивање народу) за нешто на чему се ради.

Како је кренуло, надгледаће нас, слушаће нас, пратиће нас... пошто нас буду чиповали. Направиће роботе од нас... то све желе да нам прикажу кроз ''забаву'' кроз ту одвратну емисију.

Глас оног великог брата у исповедаоници када чујем као демон да се обраћа...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??????? ?????? ???? ?? ???? ???????? (?????????? ??????) ?? ????? ?? ???? ?? ????.

???? ?? ???????, ?????????? ???, ??????? ???, ??????? ???... ????? ??? ???? ????????. ????????? ?????? ?? ???... ?? ??? ???? ?? ??? ??????? ???? ''??????'' ???? ?? ???????? ???????.

???? ???? ??????? ????? ? ????????????? ???? ????? ??? ????? ?? ?? ??????...

???? ????? ?? ???????: "?? ?????? ?? ??? ??? ??????"...

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Прије неко вече сам помагала свом рођаку да преведе лекцију из енглеског језика. Била сам запрепаштена када сам видјела да се лекција односи на великог брата. Када сам ја ишла у школу лекције из енглеског су биле о структури града Лондона, о музејима, о Паваротију, о неких културним дешавањима, а за циљ су имале да поред тога што учиш језик, научиш нешто и о култури и историји народа чији језик учиш.

Одох од теме. По мени велики брат, фарма, тренутак истине и остале емисије оваквог типа имају за циљ лакше управљање народом. Увијек се исмијавамо американцима, као они су затуцани, не знају да користе мозак итд.итд. Као потврда нам служи чињеница да наша дјеца која су овдје понављала разред, тамо су генијалци.Елем, Американци одавно "трују" свој народ да оваквим програмом. Велики брат видим поприлично је заразан. Већина нема кад да погледа било шта што ми им било од користи - јер почиње велики брат. Узалудно провођење времена пред тв-ом дужи период наравно да утиче на човјека тако што се он престаје интересовати за већину онога што се дешава око њега. Оваквим људима је лакше управљати, јер њих ништа не занима друго сем чињенице "кога ће вечерас избацити?".

Наш несретни народ је тако пријемчив за све што не ваља, поготово мање образовани. Страшно је што себи дозволимо да нам живот постаје вирење у туђи, као да свој немамо.

По мом мишљењу има много боље осмишњених емисија за забаву, али је гледање двоје људи који се свађају и туку много забавније нацији колико видим. crvenilo

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче свако вече када почињу те глупости од ВЕЛИКОГ БРАТА почиње и свађа у кући са супругом , она то непропуста , елем ја када бих се питао законом бих забранио и Б92 и пинк а богами и Кошаву због "ЛУДЕ КУЋЕ" Велики (ДЕМОНСКИ) брат,па погледајте оно "свевидеће око" па ће нам свима бити јасно

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Ja Velikog Brata pratim ne redovno, ali dosta često.

Isključivo posmatram kao zabavu, ali mislim da ima pored dosta gluposti (pogotovo neki zadaci) i pozitivnih stvari.

Recimo u VB koji je bio pre mesec-dva, kao ukućani su ušli jedan patuljak i devojka bez noge. Sada u VIP verziji VB u kući je jedan tranvestit.

Mislim da situacije u kojima su se nalazile i nalaze te osobe u kući, oslikava i probleme sa kojima se sreću u životu van kuće. To je u ovom slučaju dobro, jer skreće pažnju javnosti na njihove probleme u svakodnevnom životu.

Manjak komunikacije utiče na to da se ljudi otuđuju i da žele da budu deo kuće VB. Dosta mojih prijatelja posmatra sebe u situaciji kao da se nalaze u kući i često mogu da čujem "Da sam tamo, rekao bih tome to i to...ili uradio bih to i to." Ljudi samo hoće da skrenu pažnju na sebe, i novčana nagrada nije jedini motiv za učešće u tom šou programu.

Ja bih možda da sam producent pravio malo "oštriju" verziju VB. Ne bih ukućanima davao ni cigarete, ni alkohol, i stalno bi imali nešto sa čim bi se bavili, a ne da leže i reže. Pa ko može u mojoj kući VB da izdrži, onda je i zaslužio taj kofer para. 319.gif

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Moja žena recimo gleda španske serije a i one su droga za mozak.

Sve što sklanja pogled od realne situacije u društvu je vrsta droge. Čovek beži od stvarnosti

za vreme tih emisija a to upravo i žele oni koji te emisije prave i emituju. Teško nama

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Moja žena recimo gleda španske serije a i one su droga za mozak.

Sve što sklanja pogled od realne situacije u društvu je vrsta droge. ?ovek beži od stvarnosti

za vreme tih emisija a to upravo i žele oni koji te emisije prave i emituju. Teško nama

klapklap klapklap klapklap 319.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??????? ?????? ???? ?? ???? ???????? (?????????? ??????) ?? ????? ?? ???? ?? ????.

???? ?? ???????, ?????????? ???, ??????? ???, ??????? ???... ????? ??? ???? ????????. ????????? ?????? ?? ???... ?? ??? ???? ?? ??? ??????? ???? ''??????'' ???? ?? ???????? ???????.

???? ???? ??????? ????? ? ????????????? ???? ????? ??? ????? ?? ?? ??????...

?? ? ????? ??????????? ??????.

??? ??? ?? ????????? ????? ???????,???? ?? ?? ????? ?? ????? ?????? ?????? ?????????...

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...