Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Najbolja se slika napravi kad pogledamo kojim duhom su vodjeni i jedni i drugi! Kako je vidjet iz Božijeg Duha to ne bude nijedno ni gay a ni antigay aktivizam. Nijedan hrišćan se ne može poistovjetit ni s jednim od toga a i zašto bi ustvari i trebao? Hrišćanski nauk nikoga ne zatracuje ni odbacuje ali ničije strasti ili ego ni ne potporuje. Imamo nauk Božiji koji prevazilazi svaki na svijetu a ponašamo se sami kao neznabozi! Hrišćanin ne smiíje bojovat protiv nikome već svojim primjerom biti uzor svakome. Hrišćani vjeruju u kajanje, promjenu života i srca a ne u prinudu, pishičko i fizičko nasilje! Anti QUEER PARADE 2008 action Nina 777 and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Наравно, прошао сам прави мали пакао док сам долазио до тих увида, што делимично знају људи са овог форума са којима сам се дописивао, међу којима има и наших православних теолога. Celo čovečanstvo je prošlo kroz pakao pale ljudske prirode. Znam ja sve šta si rekao i opet se čudim,da ostavljaš i činiš jedan greh kako bi se uhvatio u koštac sa nekim drugim grehovima? Izmedju ostalog sećam se da si rekao od kad se više ne kajem što sam prihvatio grešnu prirodu,meni je ljubav prema Bogu još više porasla.... Pokušao sam da te pitam da to pojasniš ali nisi hteo. imam pregršt pitanja na ovu temu a pogotovo sam hteo da razjasnim da li se može neko Hrišćaninom nazvati ako prihvati svoju grešnost i ne kaje se više zbog nje? Ja ne umem bolje da ti podignem transparent sa pitanjem može li se homoseksualac ako se ne kaje zbog pale ljudske prirode (u tvom slučaju) Hrišćaninom nazvati. Žao mi je što ti nije na korist. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 imam pregršt pitanja na ovu temu a pogotovo sam hteo da razjasnim da li se može neko Hrišćaninom nazvati ako prihvati svoju grešnost i ne kaje se više zbog nje? А шта ти сматраш прихватити грешност и кајати се због грешности? Како се ти кајеш због твоје грешности? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ja ne umem bolje da ti podignem transparent sa pitanjem može li se homoseksualac ako se ne kaje zbog pale ljudske prirode (u tvom slučaju) Hrišćaninom nazvati. Не знам. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Не знам. Neki mislimo da ne može. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Neki mislimo da ne može. У реду, поштујем то. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 У реду, поштујем то. U kom smislu,misliš da mi trla baba lan pa poštuješ ili se ponekad zapitaš što tako mislimo i koji je stav Crkve=Hristos po tom pitanju? Odlaziš li od toga da budeš Hrišćanin ili si našao nov istinskiji Put u ljubavi Hristovoj? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 U kom smislu,misliš da mi trla baba lan pa poštuješ ili se ponekad zapitaš što tako mislimo i koji je stav Crkve=Hristos po tom pitanju? Odlaziš li od toga da budeš Hrišćanin ili si našao nov istinskiji Put u ljubavi Hristovoj? Одговорио сам већ. Ако те занима више, може на ПП. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Одговорио сам већ. Ако те занима више, може на ПП. Neću te više ništa pitati, ne želim na pvt da pričam o onome što je bilo na naslovnoj strani našeg sajta. Javno si ušao u naš život i javno sam hteo i dalje da živimo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Neću te više ništa pitati, ne želim na pvt da pričam o onome što je bilo na naslovnoj strani našeg sajta. Javno si ušao u naš život i javno sam hteo i dalje da živimo. Pobogu, pa nije ovo Blic i nije Panaret Soraja. Панарет, Млађони, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 U kom smislu,misliš da mi trla baba lan pa poštuješ ili se ponekad zapitaš što tako mislimo i koji je stav Crkve=Hristos po tom pitanju? Odlaziš li od toga da budeš Hrišćanin ili si našao nov istinskiji Put u ljubavi Hristovoj? jbt, kolko napinjes coveka... oladi malo. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 To sto je Panaret u jednom momentu otvorio deo sebe pred ovim forumom,to ne znaci da je on duzan izvestavati nas o svakoj fazi svog zivota i svojih shvatanja,a narocito nije duzan nikome se pravdati.Ako si dao podrsku(iz ljubavi) ne ocekuj nista za uzvrat(odnsi se na bilo koga) Za mene je on hriscanin,kao i svako drugi ko Hristu tezi,i ko je u Njemu prepoznao Boga,a kako ce ko i na koji nacin dosegnuti taj nam svima zajednicki i uzviseni cilj,to je stvar svake konkretne licnosti,njene prirode,karaktera i licnog odnosa sa Bogom,Kom Jedinom svaka osoba stoji ili pada. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 To sto je Panaret u jednom momentu otvorio deo sebe pred ovim forumom,to ne znaci da je on duzan izvestavati nas o svakoj fazi svog zivota i svojih shvatanja,a narocito nije duzan nikome se pravdati.Ako si dao podrsku(iz ljubavi) ne ocekuj nista za uzvrat(odnsi se na bilo koga) Za mene je on hriscanin,kao i svako drugi ko Hristu tezi,i ko je u Njemu prepoznao Boga,a kako ce ko i na koji nacin dosegnuti taj nam svima zajednicki i uzviseni cilj,to je stvar svake konkretne licnosti,njene prirode,karaktera i licnog odnosa sa Bogom,Kom Jedinom svaka osoba stoji ili pada. Neka bude za tebe i dalje Hrišćanin ali Crkva je jasna po tom stavu, ukoliko činiš greh svesno i ne kaješ se zbog toga ne možeš se Hrišćaninom nazivati. A koji deo sebe mi nismo otvorili? Kakav je to sad stav? Dakle nije otvorio samo deo sebe,već je jasno otvorio stav da možeš biti Hrišćanin iako živiš u grehu za koji se više ni najmanje ne kaješ. Koji deo intime je panaret otvorio? To što je homoseksualac? Pa i mi imamo nasledjene grehove potpuno po težini i suštini iste. Pričaš pre tri meseca jedno a posle tri meseca drugo ali je to drugo navodno intima koja se ne otvara.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Pobogu, pa nije ovo Blic i nije Panaret Soraja. stvarno ti ponekad nije loše Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 "Pomiri se sa sobom, i pomirice se s tobom nebo i zemlja". Nije lako odrzati vjeru u dobrog Boga, ako ne vidis dobrotu Njegovu na sebi, kroz ljubav i milost ljudsku, i osjecas samo strah, strah od osude, od prokletstva u dva svijeta, od prezira i mrznje ljudi, od odbacivanja od samog Boga. Nije lako voljeti Boga ako neko ne voli sebe, ako ne moze da prihvati sebe. Samomrznja vodi samounistenju, a to je tek suprotnost od onoga sto Bog zeli za nas. Ako 'Bog nije Otac onome kome Crkva nije majka', moze onaj koga crkva odbacuje dakle da odbaci i Boga i vjeru. Desava se to cesto, da se zbog krutog formalizma i moralizma ljudi odricu pravoslavne vjere i Boga; suvise lako mi sudimo moralisticki, a zaboravljamo na dobrotu i ljubav. Mozda treba paradoksalno, da se neko pomiri sa svom svojom prirodom (to ne znaci da pristaje da joj robuje), da bi zavolio sebe, i da bi osjetio na sebi i Boziju ljubav. Gospod i Sveti Duh odlaze od onih koji ih ne zele, ne pokusavaju silom da ga osvoje ili zadrze (to je protivnikov domen); a covjek je slobodan da izabere ateizam, neki surogat poput neke protestantske 'crkve' koja nudi kompromisno rjesenje, ili da nadje svoj put slobode i ljubavi ka Bogu, u Crkvi. Ne mozemo mi ni od koga zahtijevati nista na njegovom spasenju; ni Bog ga ne tjera ni na sto. Nemamo pravo da farisejski sudimo tudje slabosti ne bi li se divili svojoj vjeri i vrlini. 'Ne sudite, da vam se ne sudi, i kakvim sudom sudite, onako ce vam se suditi. Blazeni milostivi, jer ce biti pomilovani, Blazeni cisti srcem jer ce Boga vidjeti.' Sad i uvijek i u vijeki vijekov, amin. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука