Драгана. Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Bolje je vi da brinete o svojim grijesima, nego o tudjim. Vjerujem da mi imamo mnogo gorih grijehova od homoseksualizma, pa se ne svadjamo oko toga. Na kraju krajeva, ako je neko gej, trudite se da ga gledate kao brata, kako i treba, a ne da osudjujete. Ako ne mozete pomoci, nemojte ni da odmazete... p.s. Nije lijepo da koristite pogrne rijeci, niste vi kocijasi. Панарет and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Volim_Sina_Bozjeg, on 17 Sept 2014 - 21:44, каже: Panaret nije pederčina jer bi mu to i rekao dok smo razgovarali o tome, ali po meni ne može se ni Hrišćaninom više nazivati jer ne želi da se bori protiv greha no ga prihvata bez kajanja kao svoju prirodu.... Како судиш, тако ће ти се судити. Volim_Sina_Bozjeg, on 17 Sept 2014 - 21:44, каже: Žao mi je svega što se dešava na zru u poslednje vreme, pogotovo mi je žao vas "humanista" koji ste sebi našli dom ovde. Боље него фарисеји. Smejurija nevidjena i bezobrazluk prve vrste. Panaret je bio na naslovnoj strani pouka,kao neko ko je Hrišćanin i svestan svoje pale prirode koja se kod njega manifestovala kao homoseksualnost. Svi smo ga prihvatili i niko nije ispoljavao glasnu sumnu u to što priča. Ja lično u tim rečima ako su istinite vidim ljubav prema Hristu i mom bratu koji univerzalnu čovekovu muku pale prirode,prepoznaje i Hristom se bori protiv nje. Medjutim panaret koji nije pederčina,odustaje od borbe svog i našeg nasledjenog greha prilikom našeg rodjenja telesnog u svet i jasno kaže da je homoseksualnost prihvatio kao svoju prirodu i da se ne kaje zbog toga jer je takav bliži Bogu. Ja sam se zapitao da li, može neko ko odluči da se u grehu valja i ne kaje se zbog toga moći sebe i dalje nazivati Hrišćaninom i pričati da je sad kao takav još više zavoleo Hrista i približio se njemu.? Znaš li da sam nešto drugo pričao osim ovoga? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Pedercina. To je rec kojom volim_sina_bozijeg opisuje homoseksualce. Pedercina. I ja treba sad da ti poverujem da se on samo brine za Panareta? Za pedercinu? Sudi homoseksulacima zbog toga sto se "ne bore protiv svog greha"? Odakle mu pravo da prica tako nesto? Jel se on izborio sa svojim grehovima pa je presao na tudje... ne razumem... A sta mislis kad bi on, pai svi protivnici parade zastali za momenat i zapitali se sta ta parada znaci tim ljudima? TI ljudi ce na toj paradi da budu srecni. Boli me uvo dal postizu nesto time zaista ili su politicki orkestrirani... ti ljudi ce toga dana da budu srecni jer ce se osecati za nijansu bolje nego sto se osecaju svakodnevno. Koliko god ih mrzeo ili ne, ja se radujem sto ce neki ljudi tamo koje ne poznajem da budu srecni makar na jedan dan... Zasto bih im to oduzimao? Zato sto sam pametniji od njih pa znam da time ne postizu nista? Zato sto mislim da ce njihovo paradiranje da od mene napravi pedera? Sta kod briga za moje misljenje... Ljudi su srecni... to me zanima... A sad za momenat zamisli drustvo u kome se svi raduju tudjoj sreci i prizeljkuju je? Verovatno ne mozes da zamislis to drustvo... a u isto vreme se radujes eshatonu i zeljno ga cekas, zar ne? kaze da je upotrebio tu rec kao izraz karaktera nekih gejeva,koji mrze rome...u svakom slucaju napadanje jeni drugih nikad nije dobar nacin. znas kako,ja se radujem tudjoj sreci,ali vec sam u zrelim godinama a imam i neko svoje rasudjivanje o tome sta je sreca,a sta je iluzija srece i opijum za masu(taj izraz je upotrebio Marks mislim da opise istripovane vernike,ali moze da se upotrebi za bilo koju obamnu) I norkoman je srecan kada se drogira,ali ja ne mogu s njim u toj njegoovoj sreci da ucestvujem,saosecam. Da,radujem se Eshatonu,radujem se svemu onome sto i mene i druge vodi u Eshaton i tuzna sam zbog svega onog sto i mene i druge odvlaci sa tog puta. Radujem se kada ljudi otvore vrata crkve i nemam problem da budu pored mene,ma u kakvoj fazi se nalazili,padu ili ustajanju,nepriznavanju ili priznavanju odredjenih greha,bilo da se prepustaju ili bore,radujem se da i njih kao sto i mene raduje licnost Hristova,da se u tome nalazimo,a polazem nadu da ce svako od nas stici u Eshaton i da ce se kad tad odreci svega onog sto ga od toga odvlaci. Sto se gej parade tice niti podrzavam,niti stajem na put,mislim da to nije nacin borbe i da iza toga stoji ideologija homoseksualizma,o kojoj nemam dobro misljenje,a homoseksualcima bih zelela da iako ne smatram taj nacin zivota blagoslovenim,da uspeju da se izbore za svoja osnovna prava,jer ni drugi nisu "cisti",pa ne moraju da se kriju i zive pod tenzijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 kaze da je upotrebio tu rec kao izraz karaktera nekih gejeva,koji mrze rome...u svakom slucaju napadanje jeni drugih nikad nije dobar nacin. Naravno da jesam i to stoji na temi gde sam primenio taj izraz, vrlo je razjašnjeno. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Мени само није јасно што се толико журиш да неког прогласиш да "није хришћанин". Ко да једва чекаш да некога одбациш... Ако није, његова ствар, ако јесте - супер. А да ли јесте или није не може се одредити на тај начин, нити на интернет форуму. feeble је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Mislim da cemo uskoro da zatvaramo ovu temu... Данче* and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Мени само није јасно што се толико журиш да неког прогласиш да "није хришћанин". Ко да једва чекаш да некога одбациш... Ако нтвар, ако јесте - супер. А да ли јесте или није не може се одредити на тај начин, нити на интернет форуму. Pa je li jeste? Ja umem samo tako da mu skrenem pažnju, da je po mom mišljenju pogrešio i to grdno. Nisam ja nikog proglašavao napamet i sa namerom, jer je čovek sam rekao bez mog pitanja i jurenja po forumu da li je neko pravoslavac ili nije. Ja ne bi umeo drugačije da mu ukažem da sada greši za razliku od onoga što je bio na početku svog forumašenja i stotina strana naše podrške u njegovoj borbi i naslovna strana kao primer Hrišćanske borbe i ljubavi prema Hristu a ne prema grehu pale prirode. Šta ti meni tačno zameraš? Tražiš od mene pravo da ga ti i dalje nazivaš Hrišćaninom iako znaš da više to nije? Ili jeste Hrišćanin a mi svi ostali grešimo kad ukazujemo da se bez pokajanja ne ide u Hristovo naručje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Сад видех да је откључана ова тема и колико схватих повод је била моја опаска на теми о паради...Неко ми се обратио као хришћанину који активно и свесно побеђује своју (хомосексуалну) природу и истакао ме као пример у том смислу и ја сам само рекао да можда више и нисам неко ко најбоље сведочи такву борбу...Тако је било, ако ме сећање служи.. Тема је била о паради и нисам ни слутио да ће се неко толико узнемирити око тога, нити се бавити тиме. Вероватно је то моја грешка. У праву је @@Volim_Sina_Bozjeg,, почетком године сам покренуо тему у којој сам (заиста искрено) изнео своју причу, а мој одговор на теми о паради је био двосмислен и указивао је да сам можда престао са таквом борбом на коју Црква позива и на неки начин сам дужан да дам одоговор. Међутим, ако те је брате то на неки начин узнемирило или повредило могао си ми се обратити лично, приватном поруком и ја бих ти објаснио. Истина је да сам променио одређено гледање на тај мој проблем, након многих питања која сам отворио у себи, о својој вери, о свом односу према Богу и према себи самом, о злу и греху у мени против којег морам да се борим, а које сам запоставио и пустио да разраста борећи се против своје природе и не стичући тиме Христа. Наравно, прошао сам прави мали пакао док сам долазио до тих увида, што делимично знају људи са овог форума са којима сам се дописивао, међу којима има и наших православних теолога. Они су само желели да ми помогну, схватајући моју ситуацију и нису ме упућивали ни у каквом смеру, већ остављали мени да се слободно одлучим и преузмем одговорност. Тако сам и чинио и почео да се обраћам Богу желећи да од Њега добијем одговоре о овом и другим својим проблемима и питањима и још увек их тражим и иштем, тако да немам још увек шта конкретно да кажем, а што би било од какве користи за друге. Ако тога буде било, сигурно ћу се обратити и поделити то са вама. Ово су моје личне борбе и трагања и то никако не значи да имам и трунку намере да некоме било шта "намећем", а најмање Цркви. Познат је став Цркве по овом питању тако да нема разлога за забринутост са те стране. Да ли ћу ја или неко други попут мене бити са Христом то ни ја сам не знам, али ћемо видети, извесно је, као и за све нас Лазар Нешић, Nina 777, Vaske and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ово су моје личне борбе и трагања и то никако не значи да имам и трунку намере да некоме било шта "намећем", а најмање Цркви. Познат је став Цркве по овом питању тако да нема разлога за забринутост са те стране. Тако сад пишеш, а сутра ћемо на насловној страни овог сајта читати: ”На данашњем заседању САС СПЦ је за епископа новоформиране епархије амстердамске изабрао г. Панарета.” Знамо ми врло добро да си ти убачени елеменат геј лобија. VaSa110, Панарет and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Сад видех да је откључана ова тема и колико схватих повод је била моја опаска на теми о паради...Неко ми се обратио као хришћанину који активно и свесно побеђује своју (хомосексуалну) природу и истакао ме као пример у том смислу и ја сам само рекао да можда више и нисам неко ко најбоље сведочи такву борбу...Тако је било, ако ме сећање служи.. Тема је била о паради и нисам ни слутио да ће се неко толико узнемирити око тога, нити се бавити тиме. Вероватно је то моја грешка. У праву је @@Volim_Sina_Bozjeg,, почетком године сам покренуо тему у којој сам (заиста искрено) изнео своју причу, а мој одговор на теми о паради је био двосмислен и указивао је да сам можда престао са таквом борбом на коју Црква позива и на неки начин сам дужан да дам одоговор. Међутим, ако те је брате то на неки начин узнемирило или повредило могао си ми се обратити лично, приватном поруком и ја бих ти објаснио. Истина је да сам променио одређено гледање на тај мој проблем, након многих питања која сам отворио у себи, о својој вери, о свом односу према Богу и према себи самом, о злу и греху у мени против којег морам да се борим, а које сам запоставио и пустио да разраста борећи се против своје природе и не стичући тиме Христа. Наравно, прошао сам прави мали пакао док сам долазио до тих увида, што делимично знају људи са овог форума са којима сам се дописивао, међу којима има и наших православних теолога. Они су само желели да ми помогну, схватајући моју ситуацију и нису ме упућивали ни у каквом смеру, већ остављали мени да се слободно одлучим и преузмем одговорност. Тако сам и чинио и почео да се обраћам Богу желећи да од Њега добијем одговоре о овом и другим својим проблемима и питањима и још увек их тражим и иштем, тако да немам још увек шта конкретно да кажем, а што би било од какве користи за друге. Ако тога буде било, сигурно ћу се обратити и поделити то са вама. Ово су моје личне борбе и трагања и то никако не значи да имам и трунку намере да некоме било шта "намећем", а најмање Цркви. Познат је став Цркве по овом питању тако да нема разлога за забринутост са те стране. Да ли ћу ја или неко други попут мене бити са Христом то ни ја сам не знам, али ћемо видети, извесно је, као и за све нас Dragi brate Panaret,verujemo da ces biti i ostati sa Hristom,kao i svi mi drugi ! imas podrsku na putu svojih traganja i trazenja Samo,nisam sigurna da li sam te dobro shvatila "о злу и греху у мени против којег морам да се борим, а које сам запоставио и пустио да разраста борећи се против своје природе и не стичући тиме Христа" Ovim hoces da kazes da si se fokusirao na borbu sa homoseksualnoscu zapostavivsi druge grehe koji te odvlace od Boga? a i samog Boga...ako sam dobra razumela,to i jeste jako lose sto postoji fokus na smo jedan problem,i to na jedan spoljasnji nacin i izvan Hrista (a danas je nenormalno u fokusu bas homeseksualni problem),i zaposotavi se pritom celina,ne samo greha generalno,nego i licnosti,...ako sam te dobro razumela? a to iskustvo jeste korisno,da bi se malo oladilo od cele ove price,ma koliko da se drustveno,medijski namece..mozda bi se i na forumu na neko vreme trebale zabraniti teme o gejevima nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ovim hoces da kazes da si se fokusirao na borbu sa homoseksualnoscu zapostavivsi druge grehe koji te odvlace od Boga? a i samog Boga...ako sam dobra razumela,to i jeste veliki problem sto postoji fokus na smo jedan problem(a danas je nenormalno u fokusu bas homeseksualni problem),i zapsotavi se pritom celina,ne samo greha generalno,nego i licnosti, Управо сам то хтео рећи, зато што сам ја многе лоше ствари у себи приписивао својој сексуалној оријентацији, а то је био страшан промашај, јер био ил' не био хомосексуалац те моје страсти и заблуде би ме сустигле кад-тад. Nina 777, Данче* and nana је реаговао/ла на ово 3 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Управо сам то хтео рећи, зато што сам ја многе лоше ствари у себи приписивао својој сексуалној оријентацији, а то је био страшан промашај, јер био ил' не био хомосексуалац те моје страсти и заблуде би ме сустигле кад-тад. Tacno!Drago mi je da si dosao do ovog. Данче*, Панарет and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 зато што сам ја многе лоше ствари у себи приписивао својој сексуалној оријентацији, Нема ништа православно у мржњи прем себи. Кад би сви верници имали тако видљиве блудове као што ти имаш, многи од нс би завришили у депресији од смомржње. Фора је што су наши блудови интимнији и прихваћенији па се не самокритикујемо толико колико ви хомосексуалци понекад због своје орјентације. Са много пријтеља што са овог форума, што овако уживо знам који су упадали у разноразне анксиозности јер нису по ставовима добри православци и по тежњма и онд су мрзели, критиковали, смоспуштали, смаопонижавали себе. Што је све, смо није православно. И кад си грешан и даље си човек, нема разлога мрзети себе нити кажњавати себе. Ти ниси твој грех. Он је смо један део тебе. Ти си и много врлина. Тако да, немој д мрзиш себе... није православно. Панарет је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Брате, не знаш шта је крст док немаш жену. zato sam ja šmugnuo u manastir Данче*, Juanito, Панарет and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Нема ништа православно у мржњи прем себи. Кад би сви верници имали тако видљиве блудове као што ти имаш, многи од нс би завришили у депресији од смомржње. Фора је што су наши блудови интимнији и прихваћенији па се не самокритикујемо толико колико ви хомосексуалци понекад због своје орјентације. Са много пријтеља што са овог форума, што овако уживо знам који су упадали у разноразне анксиозности јер нису по ставовима добри православци и по тежњма и онд су мрзели, критиковали, смоспуштали, смаопонижавали себе. Што је све, смо није православно. И кад си грешан и даље си човек, нема разлога мрзети себе нити кажњавати себе. Ти ниси твој грех. Он је смо један део тебе. Ти си и много врлина. Тако да, немој д мрзиш себе... није православно. ne mora da znaci ni da je mrzeo sebe zbog toga,vec prosto logicno koliko se nenormalno upire prstom u gejeve(evo i na ovoj temi),da i oni sami posebno ako su jos u crkvi upiru prstom na sebe,i sve drugo vezu uz taj greh,a homoseksualnost je slabost prirode kao i heteroseksualnost(koja nije bracna=devstvena,ne u smislu odricanja,vec prevazilazenja strasti kroz licnu ljubav) i bilo koja druga slabost prirode,zaista bilo koja druga...ali svako vreme i svako drustvo trazi zrtvu u koju ce da uperi svoj prst,da bi se na taj nacin pobeglo od suocavanja sa sobom,od svojih slabosti.Plod toga je u ovom slucaju da i sami gejevi pocnu da veruju da im je to jedini problem,koji je sundjer i svih drugih njihovih slabosti,kao i tudjih,jer se nad njima izlivaju frustracije.Nije lak krst,ali sa Bozijom pomoci,sve je lakse,vazno je biti istinoljubiv,a ja osecam da Pnaret to jeste. nana and Панарет је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука