Jump to content

Раскол је једини узрок екуменизма

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 17. 6. 2014. at 20:03, DYNABLASTER рече

Pa ti napisa da je raskol uzrok ekumenizma, a ne da je ekumenizam uzrok raskola

Iako i jedno i drugo je tacno, al samo naizgled...

Upravo tako. Uzrok ekumenizma je raskol, a cilj unišavanje Crkve. Ali, budući da je Crkva neuništiva, efekat ekumenizma je umnožavanje i produbljavanje raskola.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:13, Bistrik рече

Upravo tako. Uzrok ekumenizma je raskol, a cilj unišavanje Crkve. Ali, budući da je Crkva neuništiva, efekat ekumenizma je umnožavanje i produbljavanje raskola.

Ако не желите раскол што одосте од цркве? 

Или сте одстранили расколнике из цркве? 

шта сте од та два урадили? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Da ti kazem, poznajem jednog adventistu koji moze da zada domaci zadatak u hriscanstvu i postidi vecinu hriscana i neraskolnika i raskolnika, pa ti sad vidi ko i sta i kako...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:16, Милосављевић рече

Добро, ђаво је крив за све :)

Da, i za njega nema pokajanja jer i ne zeli.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:16, Bistrik рече

Biće da je đavo, preko ljudi, ekumenizmom, tj, nametanjem svoje volje Crkvi.

Ne ekumenizmom, nego mrznjom. I koriscenjem dusevnih i plotskih prevara.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:15, Милосављевић рече

Ако не желите раскол што одосте од цркве? 

Или сте одстранили расколнике из цркве? 

шта сте од та два урадили?

Ja se upravo protivim raskolu brate i pokazujem da se njime ne borimo protiv ekumenizma i novotarstva, već, proizvodimo osnovu za svakojake jeresi.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:22, Bistrik рече

Ja se upravo protivim raskolu brate i pokazujem da se njime ne borimo protiv ekumenizma i novotarstva, već, proizvodimo osnovu za svakojake jeresi.

Па лепо што се бориш. Када дође нека одлука сабора видећемо да ли је место у цркви или није. 

Него да ти ниси потрчао са одлуком да је од ђавола? 

Шта ако је од господа? 

мислим како знаш?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:01, Bistrik рече

Dejane brate, ja ne pričam o ikumenizmu ili martirizmu, već o samom ekumenizmu kao sablazni koja proizvodi raskole.

Nema Crkva vremena da čeka , da bi se pojedini prizvali pameti, niti prava da uskraćuje svoju prirodu zarad duhovno sakataih.

Svaka kriza je i sud, raskol je vrlo bolan, kao operacija , ali bez operacija se tumor ne vadi iz tela.

Dok god je ćelija maligna, neka bude van tel, u raskolu.

Подели на овим сајтовима

Raskol se desio tako sto je odigrano na kartu slabosti nerazumevanja i animalnosti, ali ne obicne animalnosti, nego degradacije i bacanje na nivo subanimalnosti, islo se na primarni refleks odvojen od svakog smisla i sustine, kao kad se uzme pa se jedna primitivna kiselina u DNK lancu manipulise i potencira, analogno GMO manipulaciji. Osteceni su svi, a lepo nije nikome, osim znamo kome.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:26, Дејан Бићанић рече

Nema Crkva vremena da čeka , da bi se pojedini prizvali pameti, niti prava da uskraćuje svoju prirodu zarad duhovno sakataih.

Svaka kriza je i sud, raskol je vrlo bolan, kao operacija , ali bez operacija se tumor ne vadi iz tela.

Dok god je ćelija maligna, neka bude van tel, u raskolu.

Ja brate verujem Crkvi i znam da Ona neće prionuti sinkretizmu, niti licemernom jedinstvu ekumenizma. Ali ono što si Ti upravo kazao je strašno i užasno bolesno.

Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:36, Bistrik рече

Ja brate verujem Crkvi i znam da Ona neće prionuti sinkretizmu, niti licemernom jedinstvu ekumenizma. Ali ono što si Ti upravo kazao je strašno i užasno bolesno.

To je bolna realnost.Bolesno bi bilo raditi kako bolesni beskopromisno nalažu.

Bura je na moru, bura i u duši ali ni more, ni duša se ne čiste bez bure

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 17. 6. 2014. at 20:25, Милосављевић рече

Па лепо што се бориш. Када дође нека одлука сабора видећемо да ли је место у цркви или није. 

Него да ти ниси потрчао са одлуком да је од ђавола? 

Шта ако је од господа? 

мислим како знаш?

Znam tako što verujem Crkvi

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...