дибидусрус Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Маша, баш ти је леп тај руски ник. Друго, ти си опет чекаш бебу? Бројиш ситно пише.... Ја кад би сад стао да пишем какао радом по Москви ви бисте се сви крстили и левом и десном. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Руски ник? Моје крштено име је Маша, ако си на то мислио. Да, још 4 недеље и воила! Синко мој стиже! Пиши, молим те, утеши ме/нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Иначе, епилог је да они неће да плате рачуне а хоће своје ствари. И још прете да ће поднети пријаву против мене crvenilo Целу ноћ нисам спавала јер сам се оптеретила овим буба Русима (част изузецима). Значи они хоће рат. Као што га је хтео и мој драги мајстор, Хаџи ово, оно. Са мајстором сам ишла до самог краја, по принципу ''е нећеш га мајци'', иако са малом бебом и трудна (муж је ту, али није нервчек ни ратник као ја, на срећу или жалост). И не дадох га мајци, већ га је тржишна довукла за увце и ћутке је беда морао да ради и поправља то што није хтео на милу. Још га казнили мислим, јер ми није дао фискални. Можемо ми да будемо највећи верници, да имамо такав утисак о себи, али смо гола г**** ако другима чинимо штету и патње. Е тако, а мој адвокат ми каже, не дај им ствари, нек те туже. Ето чиме се ја људи бавим. Катастрофа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Па ако дам име Маша за проскомидију има да се чуде. Јер Маша је надимак од Марија. Елем....у прошлој фирми ми се газдарица клела ( :smiley: исто Маша нека ) како је криза али ми радимо дршимо се. разуме она да се ја досађујем на послу али. Фирма од стана на 5 минута у Москви, где је нормално да се губо сат до посла. Дивота!У фебруару ја сам изашао на паузу да купим памперсе. Јер 16. јануара ташта с којојм живимо ми се шлогирала хитно у болницу, давај паре да је пресвлаче, хране...29 јануара било је јасно да неће дуго. Њене другарице , лекари са 50 годишњом праксом кажу да се спремам за сарану. Жена трудна 9 месец , а мајка...тако...9.фебруара ташту доводим из болнице кући, а жену тога дана одводим да се породи. Сваки дан сам ишо у болницу да је обилазим.У ходнику леже људи, тешко дишу, нису при свести, у нос у уста оне дрангулије, неко од рођака храни своје болесне.Отприлике као болница на фронту из Првог светског рата.30 евра дневно плаћаш медицинској сестри да јој мењају памперсе иначе то не ради нико. Мада у болницу је отишла својим ногама, а после 21 дана проведеног у болници се враћа кући са крвавим декубитисима. И...и 11 фебрауар ми се породи жена. Треће. Ташта од 13. фебруара пада у кревет и не устаје. Ја хитно, шта ћу, пошто је са женом и дететом све у реду и исписаће их убрзо, унајмим жени да гледа бабу.800 евра за 10 сати дневно , месец дана. Жена је са искуством, пошто ради са случајевима који су при самрти. Идем кумим, и молим да дође неки лекар да је види. Пишем молбе, принуђен сам да зовем више инстанције.Да иронија буде тужнија моја ташта је бивши лекар и то не обичан! Она је ветеран рада у Русији. Има специјална одликовања за то и радила је 40 година у мерији ( мерија влада града Москве као очни лекар, лечила елиту СССР). Помоћи нема. Долази новорођенче, а тамо ташта.Нити она зна ко смо ми , где је шта је, лежи само. Лечимо декубитисе, ране и остало. Жени су исписали из болнице јако брзо. И онда овај рад. А памперси жени ,а беби па укруг.Жена јако мокри ну кревет пери суши, и тако то... Негде те седмице кад ми се жена породила , ја закаснио да ли 10 минута, да ли пола сата на посо. И кажем газдарици, да ето морао сам ја , тако испало. у тој фирми сам годину и по.Односи нема боље. Газдарица кад ме види клања се. Зову ме хитно са паузе. Шта је било? Па ми славимо рођендан , без тебе не седамо за сто да се поједе и попије. јао па ваши радови су се јако допали клијенту, па ви ово оно. Ево и дан данас после годину дана већина радова на сајту фирме је моја. Дакле, ја закаснио. Кажем морао сам шлогираниј ташти да мењам памперсе. Није имао ко. И још кажем да ми се жена породила. Кисео осмех и додаје или ја радим у фирми или не.Идите завршите ваше послове,каже, јер сам рекао да неколико дана нећу моћи да радим због такве ситуације. 1.априла дали ми отказ. Шта мислиш , да је моја жена изгубила млеко због стреса? Има бебу, мама болесна, лежећи болесник коме треба туђа нега. Маша, ово је само једна прича из 2009. године а таквих и сличних имам охоооооо. Негде после тога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Господе Боже! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Ко је потписао уговор? Шта пише тамо? Ко је су обавезе страна? Па бре, радиш, директно са оним који плаћа, по систему паре( за пола године унапред) у руке, кључ у руке. Или ваљани договор, па да ти њега тужиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Господе Боже!Хоћеш још? Можеш да бираш црквене ствари или мирске. Има у Србији и текако лоших ствари, али средина је мања па некако људи опросте једни другима, чак и ако не иду у Цркву. Сам знам. Ово је векика држава. Сда га видиш и после никад. Има фирми које се баве чисто преваром узимају капару па ништа не раде и само се тиме баве. Велики град па док стигне ружна реч о фирми, власници те фирме су купили кућу на Беврки Хилсу и отишли из Русије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Ко је потписао уговор? Шта пише тамо? Ко је су обавезе страна? Па бре, радиш, директно са оним који плаћа, по систему паре( за пола године унапред) у руке, кључ у руке. Или ваљани договор, па да ти њега тужиш. Ја и тај Рус што путује свуда по свету и сам издаје станове у Русији. Он има фирму у Бгд и недавно је потписао са владом Србије уговор, не знам који, али бави се Моторолом.Па пише да је плаћање до 5. у месецу и рачуни такође а ја сам своје обавезе испунила, све плус што је он екстра тражио (да купим шерпе, постељину, ... ). Плаћа се 2 кирије, прва и последња, или ако направе рачуне, мада је отказни рок месец дана. Али они нису рекли да ће да се иселе већ да НЕЋЕ да плате за тај месец. Све сам их звала и сви су били непријатни и као, што мене зовеш. Чекај још пола месеца, доћи ћу и сл. Ми се тако нисмо договорили а они ме нису питали да их пустим да ми плате 20 дана касније. Не може, то је насиље, а ја не дозвољавам насиље, па сам променила браву и не дам им ствари док не плате рачуне. Ми Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Господе Боже!Хоћеш још?Само пиши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Можда њему у Русији тако раде исто. Можда мисли да ако може у Русији може то тако понашање у Србији, или би да мало пиш...у по нама, тако да се моје теорије обистињују, на жалост. јел ти верујеш да нема нити их интересују, везе између виших школа теолошких у Русији и славног београдског теолошког? Јел ти верујеш да на одбрани мог диплимског рада у Москви " Историја српског богословља 20.века", у коме сам писао о св. ави Јустину ( нарочито о утицају Достојевског на њега о неопатристици, итд), докторски рад Амфилохија ) најбоља грчка књига у последњих 100 година проглашена тада у Грчкој, и Игнатију Мидићу први пут на руском, итд испоставило се да их више интересује нека економика са православљем и певачка култура Урала! Добио сам 4 тј. смањену оцену. Мог ментора који се од свих ментора једино он није појавио, није ни интересовало ништа, нити ми је помого нешто док сам то писао. ја сам видео да ти је рад на нивоу 4 па нисам ништа хтео! Ало бре људи. Да брука буде већа мој ментор се бави Зизјуласом! Случајно је испало да ми он буде ментор. Што ми рече Таса , па нису нормални, како то о целом 20. веку можеш да пишеш. Они ништа о Србији, богословљу у Србији незнају. Они незнају колико је велики и дубок један Јустин... А да не заборавим у фирми су ми саопштили 6. априла да сам добио отказ у време кад сам завршио свој дипломски. А то је било на 30, годишњицу од упокојења Јустина на Благовести 2009.! Дипломски сам том догађају посветио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука